Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Lek og kreativitet hos Logitech

Logitech avduker en stor satsning på det kreative og lekende publikum. Vi er på Logi Play i Berlin.

Skrevet av / 21.09.22 - 18:00
Lek og kreativitet hos Logitech

Logitech er ikke bare en datamusprodusent lenger. Selskapet har i løpet av de siste årene satset stort på gamerne. Og nå utvider de ytterligere med utstyr til innholdsprodusenter – altså de kreative.

Akkurat nå går Logi Play 2022 av stabelen i Berlin. Hundrevis av gamere, innholdsprodusenter – og en stor del av techpressen, herunder Lyd & Bilde – er til stede for å se hva Logitech har å vise frem.

Satsiningen har allerede båret frukter. I løpet av de ni siste årene har selskapets omsetning åttedoblet på grunn av fokuset på gaming.

Neste gruppe er nå innholdsprodusentene, Youtubere, Twitch-streamere osv. Samt de som produserer lyd og animasjon. Tallene deres er tydelige språk. På Twitch alene er det åtte millioner innholdsprodusenter.

Barn drømmer ikke lenger om å bli brannmenn eller journalister. Nei, de vil bli streamere. (Foto: John Alex Hvidlykke)

Til det trenger man utstyr. Og nyhetene i Berlin var i semiprofesjonell kvalitet. Som betyr at den 17 år gamle streameren vil ha tilgang til utstyr på gutterommet, som nærmer seg det man finner i et profesjonelt videostudio.

Logitech lanseres mikrofoner og fotolys i (nær) studiokvalitet. (Foto: Logitech)

Blue Sona er en aktiv, dynamisk mikrofon som skal være av broadcasting-kvalitet. Ambisjonsnivået understrekes ved at den kommer med en solid og tung mikrofonarm – og tilkobles med analog XLR. USB kan passe fint til nybegynnere, men de profesjonelle bruker XLR. Lydbalansen kan trimmes med to brytere, som er gjemt bak en magnetisk luke på baksiden.

Litra Beam er en studiolampe som skal stille deg i godt lys til seerne dine. Dette er Logitechs andre studiolampe – og et stort skritt i ambisjonsnivå i forhold til Litra Glow, som kom i juni. Også Litra Beam leveres med et solid stativ, som kan vinkles og justeres på alle mulige måter for effektiv lyssetting. Lyset kan justeres via en app samt med knapper på baksiden.

Blue Sona koster EUR 349, og Litra Beam EUR 119. Begge kan kjøpes fra i dag.

Hvis man ikke er helt klar til profesjonelle studiogreier (og priser) er Aurora-kolleksjonen billigere og mer fargerik. (Foto: John Alex Hvidlykke)

Til gamerne hadde Logitech blant annet et headset og et ratt- og pedalsett med på Logi Play.

 

Astro A30. (Foto: Logitech)

Astro A30 er en ny utgave av Logitechs high end-headset. Vi har tidligere testet A50, men A30 er lettere og enklere å ta med seg. Mikrofonarmen er avtagbar, og headsettet kan brukes med Bluetooth og Logitechs lag-frie Lightspeed-adapter. Ifølge Logitech kan Astro A30 brukes på alle plattformer, herunder: PS4, PS5, Xbox One, XB Series S og X, Nintendo Switch, PC, iOS og Android. Vi kommer tilbake med en test. Astro A30 kan kjøpes fra oktober, og prisen blir på rundt EUR 250.

Logitech G PRO Wheel og Pedals. (Foot: Logitech)

Hvis du er fan av racersimulatorer, er ratt og pedaler helt essensielt (det er en grunn til at biler ikke styres med mus og tastatur). Og Logitech G Pro Racing Wheel pluss pedaler er det heftigste vi har sett. Rattet byr på den kraftigste feedback til dato: 11 newtonmeter. Det tilsvarer en vekt 1,2 kg som kastes frem og tilbake, når du kjører på ujevnt terreng og prøver å holde rattet fast.

Pedalene har tilsvarende finesser. Som utskiftbare plastpropper i bremsepedalen, slik at motstanden kan tilpasses presist til hva kjøreren anser som realistisk. Hele settet kan også tilpasses og justeres overalt, til kjørestil og kroppsbygging.

Man kunne selvfølgelig prøve settet i Berlin. Følelsen var mer realistisk enn noe annet ratt- og pedalsett jeg har prøvd. Men jeg er samtidig glad for at det ikke for vanskelig å kjøre en ordentlig bil! Logitech G PRO Racing Wheel og Pro Racing kommer til å koste hhv. EUR 1099 og EUR 349.

Man kunne selvfølgelig prøve nyhetene på Logi Play i Berlin. Realismen var på topp!. (Foto: John Alex Hvidlykke)

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Nerdenes Jesus?

Den store KI-prosessorkrigen

Asus er hodestups forelsket i KI

Google skal lage AR-briller

ICQ-chat stenger

Copilot+ er et «mareritt for personvernet»

Populært konferansekamera får en etterfølger

Ingen M4 for stasjonære Mac-er i år

Raske, intelligente PC-er kommer snart

Dell Inspiron: Fleksible bærbare datamaskiner for skrivebordet

Sugen på en raskere datamaskin?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

Scroll to Top