Lys til videomøter og streaming
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Lys til videomøter og streaming

Er du lei av bildestøy og matte, kjedelige farger? Da er Logitech Litra Glow et billig alternativ.

forfatter
Publisert 30.06.22 - 20:29

Verden er åpen igjen, hvert fall inntil videre. Men videomøtene blir vi nødt til å leve med videre. Og det lønner seg stadig å gjøre noe med sitt digitale utseende. Godt lys er minst like viktig som et godt kamera hvis du vil unngå matte, kjedelige farger og kornete bilde.

Logitech for Creators er en underdivisjon av Logitech som har spesialisert seg i å lage utstyr til innholdsprodusenter. De kommer nå med Litra Glow, en streaminglampe med såkalt TrueSoft-teknologi. Det er ikke helt klart hva begrepet betyr, men lampen skal ha en CRI på 93, som er svært bra. CRI (Color Rendering Index) er et uttrykk for lyskildens evne til å etterligne fargebalansen i sollys, som har verdien 100.

Logitech Litra Glow Back Control Panel
Lysstyrke og fargetemperatur kan justeres på baksiden. (Foto: Logitech)

Lampen har en innebygd diffuser som sørger for et mykt og skyggefritt lys. Ved hjelp av knapper på baksiden kan man justere lysstyrke og fargetemperatur – fra varmt hyggelys til kaldt blålys.

Logitech Litra Glow FOB
Logitech Litra Glow er 27 cm høy inklusivt holderen. (Foto: Logitech)

Litra Glow kan monteres på toppen av skjermen på samme måte som et webkamera. Men det skal helst være en stasjonær skjerm av en viss størrelse og vekt, da den er ganske stor og tung. Med festet til skjermen montert måler lampen 27 cm i høyden, hvor det meste henger ned bak skjermen, og den veier 177 gram. Lampen kan roteres og vippes i alle retninger, og den kan løftes ytterligere 10 cm i høyden.

Hvis man vil leke med innstillingene kan lyset justeres via Logitech G HUB-programvaren, hvor man også kan stille inn funksjonsknapper på tastaturet til å velge innstillinger for lys, webkamera og mikrofon. Forutsatt at alle delene er fra Logitech, naturligvis.

Holder det den lover

Selv om Logitech Litra Glow er tenkt for streamere, fungerer den minst like godt til alminnelige kontorrotter som bare trenger å vise sin beste side til møter med kolleger, kunder eller familie. Jeg har hatt muligheten til å prøve lampen, og den holder det den lover. Undertegnede har ikke med et trylleslag blitt en kjent streamer – men han ser hvert fall litt mer naturlig ut på skjermen.

Litt klomsete

Med sitt store feste er lampen litt vanskelig å få på plass, og den føles litt plastikkaktig, noe den er. Men til prisen er det virkelig ikke noe å klage på. Lampen strømforsynes og styres via USB-porten, så den tar opp en en av de alt for få portene på maskinen. Det ville vært fordelaktig hvis Logitech hadde plassert en ekstra USB-C-port på baksiden, slik at man kunne koblet opp webkamera og lampe med én kabel, siden de allerede sitter side om side.

Pris og tilgjengelighet

Logitech Litra Glow koster 771 kroner og kan kjøpes fra juli.

uden lys lys3
<
>
Uten lampen er fargene mattere, og sidelys fra vinduet forstyrrer. (Foto: John Alex Hvidlykke. L&B)

 

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kom i sentrum på møtet Med 4x zoom lover Creative Live! Cam Sync V3 å sette deg i sentrum på ...Zoom.
Integrert arbeidshest til kontoret Lenovo ThinkCentre neo 50a er en slank arbeidsstasjon til (hjemme)kontoret, som lover å være både kraftig og intelligent.
Ut av mørket Er du lei av bildestøy og matte, kjedelige farger? Da er Logitech Litra Glow et billig alternativ.
Dell-PC'er til hverdagen Fornuft og gjenbruksmaterialer er nøkkelordene for de nye Dell Inspiron-modellene
Dell XPS blir enda mer minimalistisk 2022-generasjonen av ultrabook'en Dell XPS 13 er skåret 1,8 ganger lengere inn til beinet.
Mekanisk tastatur til kreative Den nye MX Master 3S-musen, det nye MX mekaniske trådløse tastaturet og samt det MX mekaniske Mini trådløse tastaturet skal hjelpe avanserte digitale utviklere.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend