Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home Julekalender: Luke 05Delta

Nyhet

Her er 10 nyheter i MacOS Sonoma

Ikke gå glipp av de nye funksjonene i Apples nyeste operativsystem for Mac.

Skrevet av / 02.10.23 - 09:50
Her er 10 nyheter i MacOS Sonoma

I den 14. versjonen av macOS får du ikke bare støtte for ny teknologi og de nyeste sikkerhetsoppdateringene. Det er også lagt til en rekke funksjoner både i selve operativsystemet og i Apples apper. Her er ti av dem som fanget oppmerksomheten vår.

Foto: Apple

Legg til widgeter på skrivbordet

Akkurat som på iPhone og iPad kan man nå legge til kalender, påminnelser, vær og mer direkte på skrivebordet. Eller kanskje kontroller for smarthjemmet? Du kan til og med legge til widgeter for apper du ikke har på Mac-en, så lenge de finnes på iPhone.

Hold nede Control, klikk på skrivebordet og velg Rediger widgeter.

Foto: Apple

Skjermsparer som på Apple TV

Nå kan vi få samme type imponerende skjermsparer med flyfoto på datamaskinen som på Apple TV. Og når du vekker datamaskinen, fryser videoen og blir til et fint bakgrunnsbilde!

Systeminnstillinger > Skjermsparer

Nettsider i Dock

Hvis du ofte besøker det samme nettstedet, kan du nå legge det til direkte i Dock. I Safari klikker du på Fil-menyen og deretter på Legg til i Dock.

Del passord med kontakter

Slutt å skrive lapper med passord til partneren din, og del i stedet innloggingen til nettbutikken, bokhandelen og foreningen dere begge er medlemmer av.

Systeminnstillinger > Passord > Ny delt gruppe

Foto: Apple

Søk i meldinger

En ny pil lar deg hoppe direkte til den første uleste meldingen. Du kan kombinere søkefiltre for å finne den riktige samtalen. Og hvis du vil møtes, kan du legge til din nåværende posisjon direkte i chatten.

Notater og PDF-er

Sonoma har fått bedre støtte for Adobe Acrobat-dokumenter. De kan nå vises i full bredde i Notater, og hvis det er et skjema, kan du automatisk fylle inn personopplysninger fra Kontakter.

Foto: Apple

Proffere presentasjoner

Med Presentatøroverlegg-funksjonen kan du fortsatt være synlig på skjermen selv om du deler skjermen. Akkurat som værmelderen på TV.

Kamera som på iPad

Nå får du mye bedre oversikt når du bruker iPhone som webkamera. Zoom, panorer eller la Center Stage automatisk plassere deg i midten av bildet.

Foto: Apple

Bedre ytelse i spillmodus

For at spillene skal kjøre bedre, prioriteres prosessor- og grafikkressurser, mens bakgrunnsprosesser nedprioriteres. I tillegg er forsinkelsen fra trådløst tilbehør kraftig redusert.

Finn for familien

Nå kan du dele Airtag- og Finn-tilbehør med opptil fem personer. Så da kan familiemedlemmer låne en Airtag som de kan legge i kofferten på ferien.

 

Les mer hos Apple

10 nye funksjoner i iOS 17

Apple har nettopp presentert den kommende versjonen av operativsystemet til iPhone. Her er noen av nyhetene du kan glede deg til.

Les videre
Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Apple holder på Lightning en liten stund til

Ingen 27-tommers iMac

Flere porter til Chromebooks

Brettbar PC endelig klar etter et års forsinkelse

Hva pokker er Copilot?

Lynrask ny iMac

MacBook Pro i svart!

Apple drar ifra konkurrentene

Qualcomm slår Apple M1

Få opptil 19 gigabit trådløst nett

- Overlegen WiFi-hastighet

Buede taster for slitne håndledd

0
Scroll to Top