Nyhet

10 nye funksjoner i iOS 17

Apple har nettopp presentert den kommende versjonen av operativsystemet til iPhone. Her er noen av nyhetene du kan glede deg til.

Skrevet av / 08.06.23 - 11:22
10 nye funksjoner i iOS 17

På mandag lanserte Apple en rekke nye produkter under selskapets årlige utviklerkonferanse, WWDC 23. Men i tillegg til nye AR-briller, en ny og større MacBook Air og de nye Mac Studio- og Mac Pro-modellene, hadde Apple også mange nyheter til iPhone på programmet.

Les også One more thing ... De nye AR-briller integrerer virkeligheten med Apples apper og tjenester.

iOS 17 er på vei, og har du en iPhone XS eller nyere, er mobilen din støttet og vil kunne dra nytte av de mange nye funksjonene som oppdateringen tilbyr.

Her er de viktigste nyhetene:

Telefon

Mange av oss bruker fortsatt mobilen til tradisjonelle telefonsamtaler, og med iOS 17 lover Apple en ny oppdatering av telefonappen med personlige Contact Posters, som gir deg en ny måte å uttrykke deg på. Du kan leke deg med utformingen av plakatene slik at innkommende anrop får et helt nytt utseende, og du skal også kunne tilpasse bilder og Memoji slik at de ser bedre ut, og bruke spennende typografi og ulike skriftfarger.

iOS 17
(Foto: Apple)

Med Live Voicemail kan du se en transkripsjon i sanntid når noen legger igjen en beskjed på telefonsvareren din. Du kan også velge om du vil svare på anropet, selv om innringeren har begynt å legge igjen en beskjed. Samtaler som identifiseres som spam av operatørene, vil ikke vises som Live Voicemail, og vil i stedet bli avvist umiddelbart.

iOS 17
(Foto: Apple)

FaceTime

Fra nå av støtter FaceTime både lyd og video, slik at du kan legge igjen en beskjed når du ringer til noen som ikke svarer.

FaceTime-samtaler vil også bli mer engasjerende med reaksjoner som hjerter, ballonger, fyrverkeri, laserstråler, regn og mer.

Les også Endelig en større Macbook Air Apples populære lettvekter hadde et handikap, nemlig den lille skjermen, men nå vokser den til full størrelse.

Meldinger

Meldinger kommer får en omfattende oppdatering med iOS 17, understreker Apple. Blant annet med nye emoji-klistremerker og muligheten til å lage Live Stickers ved å hente ut motiver fra bilder.

En meny som kan utvides og åpnes med ett enkelt trykk for å vise iMessage-apper, skal gi Meldinger en mer elegant look. Søking blir også mer effektivt og nøyaktig med nye søkefiltre.

iOS 17
(Foto: Apple)

En ny oppfølgingspil viser hvor du sist slapp i samtalen. Hvis du deler din posisjon, vil den opppdaters i sanntid i samtalen. Når noen sender en lydmelding, transkriberes den automatisk, slik at du kan lese den med en gang eller høre på den senere.

Sist, men ikke minst, kommer også Check In. En ny funksjon som kan varsle f.eks. en venn eller et familiemedlem om at du har kommet trygt frem til destinasjonen din.

Airdrop

En ny såkalt NameDrop-funksjon gjør det mulig å dele sitt kontaktkort på med andre på en enkel måte, bare ved å holde to iPhones inntil hverandre eller ved å legge en iPhone og en Apple Watch mot hverandre.

Med den samme bevegelsen kan du også dele innhold eller starte SharePlay for å lytte til musikk, se en film eller spille et spill sammen med andre iPhone-brukere i nærheten av deg.

StandBy

iOS 17 introduserer også StandBy, som gir deg en fullskjermopplevelse med mange nyttige opplysninger. Funksjonen er laget for å være synlig på avstand når iPhone ligger på siden og lader.

iOS 17
(Foto: Apple)

StandBy egner seg best på nattbordet, kjøkkenbordet eller skrivebordet, og kan tilpasses til å vise ulike klokkeformater, favorittbilder eller widgets, inkludert Smart Stacks, som viser relevante widgets til rett tid.

StandBy støtter også live-aktiviteter, Siri, innkommende anrop og større notifikasjoner.

Mental helse

Din iPhone får flere nye funksjoner for mental helse. Du kan logge humøret ditt på daglig basis og følelser i øyeblikket. Du kan også se hva som kan være årsaken til humøret ditt, hevder Apple, og du kan enkelt få tilgang til målinger av både depresjon og angst, som ofte brukes av behandlere.

iOS 17
(Foto: Apple)

Kart

I Apples egen Kart-app er det lagt til offline-kart, slik at du kan laste ned et bestemt område og navigere trinn for trinn, se estimert ankomsttid, finne steder i Kart og mer, alt mens du er uten nett.

Les også Den råeste Mac-en noensinne Oppdaterer Mac Studio og Mac Pro med M2 Ultra og opptil 192 GB minne.

Hjem

Denne appen gir deg med iOS 17 muligheten til å se opptil 30 dagers aktivitetshistorikk for dørlåser, garasjeporter, alarmsystemer og kontaktsensorer. I tillegg blir to populære HomeKit-låsefunksjoner – trykk for å låse opp og PIN-koder – nå tilgjengelige for Matter-kompatible låser.

Siri

Apples stemmestyrte assistent aktiveres ved å si «Siri». Når den er aktivert, kan du nå gi flere kommandoer etter hverandre uten å måtte aktivere assistenten på nytt.

Safari

Skal med iOS 17 sørge for bedre beskyttelse i Privat surfe-modus, både mot trackere mens du surfer og mot personer som kan ha tilgang til enheten din. Avansert beskyttelse mot sporing og fingeravtrykk går enda lengre for å forhindre at nettsteder sporer eller identifiserer enheten din. Den private nettleseren låses også når den ikke er i bruk, slik at du kan ha faner åpne selv når du legger fra deg enheten.

Hvis du er nysgjerrig, kan du snart laste ned iOS 17 til iPhone i en betaversjon.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ny Xiaomi 13T-serie

Garmin-klokke for en aktiv livsstil

Nå er iOS 17 her

Tidlig død for Surface Duo

Huaweis nye stilige smartklokke

Kjærlighet ved første møte?

Scroll to Top