Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Google og Magic Leap samarbeider om AR-briller

Google og Magic Leap inngår partnerskap for å fremme utviklingen av AR-briller, altså briller for utvidet virkelighet. Kan de ta igjen Meta og Apple?

Skrevet av / 03.06.24 - 13:08
Google og Magic Leap samarbeider om AR-briller

Selv om VR-briller har vært tilgjengelig en stund, har ingen store teknologiselskaper ennå lansert AR-briller rettet mot forbrukere. Men bak kulissene kappløper flere selskaper mot en fremtid der man håper AR-briller kan bli nesten like utbredt som smarttelefoner. Google har tidligere gjort flere forsøk i AR- og VR-sektoren, blant annet med Cardboard og Daydream, og hvem glemmer vel AR-brillene Google Glass? Foreløpig har teknologikjempen ikke lyktes med å etablere seg skikkelig.

AR = utvidet virkelighet

Forskjellen mellom VR og AR, er at der hvor VR står for virtuell virkelighet, som trekker brukeren inn i en alternativ, digital verden, så gjør AR på en måte det motsatte. Såkalt augmented reality, eller utvidet virkelighet, tar digitale elementer og putter dem inn i den virkelige verden. Alle som har spilt Pokémon Go har erfart AR. Med et AR-hodesett tar man det hele et steg videre fra mobilskjermen, og du vil i større grad føle det som Bob Hoskins’ karakter i Hvem lurte Roger Rabbit?

Les også Innred hjemmet ditt med IKEA-AI Skann hjemmet ditt med mobilen og flytt rundt på møblene ved hjelp av kunstig intelligens.

Google går til Magic Leap

Nå søker Google støtte fra Magic Leap, som har lang erfaring med AR-teknologi og en rekke relaterte patenter. Partnerskapet vil fokusere spesielt på optikk, som er en av de største utfordringene ved utvikling av kompakte AR-briller.

Detaljene rundt avtalen er foreløpig uklare, men mye tyder på at Google kan komme til å utvikle sitt eget AR-hodesett ved hjelp av Magic Leaps teknologi, mens Magic Leap står for selve produksjonen av brillene.

Selv om også Magic Leap har opplevd opp- og nedturer, håper Google åpenbart at selskapets erfaring og patenter kan gi dem et forsprang i konkurransen om AR-markedet. Tiden vil vise hva samarbeidet vil føre til, og hvordan det eventuelt vil påvirke andre aktører som Meta, Apple og Samsung.

Kilde: magicleap.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

1 hendelser på “Google og Magic Leap samarbeider om AR-briller”

  1. Kjell-Ove Opofte

    Spennende. Norske Polight leverer linser til Magic Leap i deres siste briller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Full HD er fortsatt i live

Første UPS for gamere

Razers nye gamingmus veier kun 55 gram

Raskt nettverk til en overkommelig pris

Nå er Google NotebookLM her

Nerdenes Jesus?

Den store KI-prosessorkrigen

Asus er hodestups forelsket i KI

Google skal lage AR-briller

ICQ-chat stenger

Copilot+ er et «mareritt for personvernet»

Populært konferansekamera får en etterfølger

Scroll to Top