Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Kunstig IKEA-intelligens ommøblerer stuen din

Skann hjemmet ditt med mobilen og flytt rundt på møblene ved hjelp av kunstig intelligens.

Skrevet av / 05.04.24 - 10:42
Kunstig IKEA-intelligens ommøblerer stuen din

Å innrede hjemmet ved hjelp av datamaskinen har hittil vært nesten like kjedelig som å gjøre det i virkeligheten. Selv om du ikke trenger å flytte rundt på Chesterfield-sofaen på måfå, har prosessen med å få modeller av møblene på skjermen i beste fall vært kjedelig.

Det er her årets moteord kommer inn i bildet: kunstig intelligens. Fra IKEA

Nå kan du ved hjelp av kunstig intelligens flytte møblene i ditt eget hjem virtuelt. Ved hjelp av mobilen din kan du skanne hjemmet ditt. Når skanningen er lastet opp, kan du innrede rommet på mobilen eller datamaskinen med de eksisterende møblene eller med nye møbler direkte fra datamaskinen eller mobilen.

Du kan begynne (nesten) på nytt eller skanne din egen stue. (Skjermbilde: IKEA)

Løsningen heter IKEA Kreativ og er utviklet for å gjøre det enklere og mer tilgjengelig å visualisere interiøret i hjemmet.

87 prosent av kundene våre sier at de ønsker å trives i hjemmet sitt, men bare halvparten av dem vet hvordan de skal gjøre det. Med IKEA Kreativ ønsker vi å bruke innovativ teknologi for å hjelpe kundene våre med å visualisere det hjemmet de ønsker seg», sier Henriette Ekholm, Country Home Furnishing & Retail Design Manager, IKEA Danmark.

Drevet av kunstig intelligens

IKEA Kreativ er tilgjengelig via IKEAs nettside eller mobilapp og gjør det mulig for kundene å utforske og planlegge interiør og tilbehør til hjemmet på nye måter. Programmet tilbyr nye, interaktive opplevelser der kundene kan utforske produkter i digitale 3D-showrooms og prøve ut produkter i en 360-graders vinkel.

AI-algoritmen forvandler skanningen til en interaktiv 3D-modell. Her er det mulig å fjerne eksisterende møbler, legge til nye møbler og redesigne interiøret etter eget ønske. Og skulle du få behov for møbler fra det velkjente møbelhuset i løpet av redesignprosessen, kan du legge de valgte produktene i handlekurven eller dele designideene med venner og familie.

IKEA Kreativ er tilgjengelig for iOS og Android via IKEAs mobilapp eller på IKEAs nettside.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Populært konferansekamera får en etterfølger

Ingen M4 for stasjonære Mac-er i år

Raske, intelligente PC-er kommer snart

Dell Inspiron: Fleksible bærbare datamaskiner for skrivebordet

Sugen på en raskere datamaskin?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriøse

Chromebooks med ekstra krefter

Innred hjemmet ditt med IKEA-AI

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

KI gjør sitt inntog i ThinkPad

Scroll to Top