Nyhet

Fargene er tilbake på iMac!

Touch ID, bedre lyd, 4,5K-skjerm og flere farger.
forfatter

Men viktigst er det at Apple har benyttet den nye M1-prosessoren i den nye generasjonen iMac, som er tilgjengelig allerede i midten av mai med priser fra 15300 kr.

Den nye iMac-en som foreløpig kommer med en 24-tommers skjerm, har nemlig samme prosessorarkitektur som MacBook Pro 13», som vi testet nylig, og den blåste de tidligere testmaskinene våre fullstendig av banen.

Så det er neppe noen tvil om at den nye iMac-en blir en lynrask maskin. I farger.

Raskeste MacBook-en hittil Apples egen prosessor har gjort MacBook Pro til den råeste bærbare 13-tommeren vi har testet.

 

Fargene er et nostalgisk tilbakeblikk til de første generasjonene med iMac, som hadde billedrørsskjermer, men her er det en lyssterk 24-tommers retinaskjerm med 4,5K oppløsning, og en oppgitt lysstyrke på 500 nit.

Bedre kamera

Og, endelig har Apple tatt til seg kritikken og lagt inn et bedre FaceTime-kamera, med 1080p video, og litt av dem samme teknologien kameraene i de meste avanserte iPhone-modellene har.

Kameraet skanner ansiktet i flere lag og setter sammen data fra hvert av dem, for å gi videokvaliteten skarphet og dybde, for ikke å snakke om riktig fargebalanse. Uansett belysningen rundt. Mikrofonene er designet for å fokusere på tale, og dempe andre lyder, så endelig kan det kanskje bli slutt på at man hører kollegenes hamring på tastaturet, eller barna deres i bakgrunnen.

Dolby Atmos

Apple har også valgt en ny høyttalerløsning, med to par elementer som er designet for å gi fyldigere og klarer lyd. De kan også spille av lyd i Dolby Atmos, sier Apple.

iMac-en, som kommer i seks farger, i tillegg til grått, hevdes å ha en grafikkytelse opptil 85 raskere enn den forrige utgaven, og M1-prosessoren får oppgavene unna enda raskere, og støtter bilder opptil 100 Mp i Adobe Lightroom.

Den nye arkitekturen har gjort iMac-en bare 11,5 mm tynn og fem kilo tung. En av årsakene til det, er at strømforsyningen er flyttet ut og er nå en separat boks, som kobles til iMac-en med en magnetisk plugg. MagSafe, altså.

Den enkleste utgaven leveres med to USB-C/Thunderbolt-porter, den andre med fire hvorav to er Thunderbolt for enda raskere overføring. Ethernet-kontakten for nettverk, er flyttet til den utvendige strømforsyningen.

Touch ID

Det er ikke alt. Man kan velge ikke bare farger, men også tastaturet, musen og trackpaden leveres i farger.  Det trådløse tastaturet er utstyrt med taster for spotlight, diktering, Ikke forstyrr og emojier (helt sant), og øverst i hjørnet, touch ID med fingeravtrykkslesing. Som både gjør det sikrere å bruke maskinen, enklere å betale og logge inn, og like enkelt å ha flere brukere med ulik tilgang til maskinen.

De nye iMac-ene kan bestilles fra fredag 3o. april, og leveres i midten av mai, og kommer i sju farger og to basiskonfigurasjoner:

  • iMac med 7-kjerners GPU begynner på 15 290 kr, og har en 8-kjerners M1-prosessor, 8 GB minne, 256 GB SSD-lagring, to Thunderbolt porter, Magic Keyboard og Magic Mouse.
  • iMac med 8-core GPU begynner på 17 490 kr, og har 8-kjerners M1-prosessor, 8 GB minne, 256 GB SSD-lagring, to Thunderbolt porter, to USB 3 porter, og leveres med Magic Keyboard med Touch ID, Magic Mouse, og Ethernet.

Det finnes også en utgave av sistnevnte til 19 990 kr, med 512 GB SSD-lagring.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.