Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Avansert hodesett bruker maskinlæring

Det trådløse hodesettet Impact 1000 er det første hvor Epos har tatt i bruk maskinlæring, for å hjelpe å redusere hjernetretthet under støyende omgivelser.

Skrevet av / 28.03.23 - 13:09
Avansert hodesett bruker maskinlæring

Epos Audio har utviklet det trådløse hodesettet Impact 1000, som er det første i sitt slag som bruker maskinlæring for å redusere hjernetretthet i støyende miljøer. Hodesettet er spesielt designet for å hjelpe hjernen med å lytte og forstå samtaler når minst én person befinner seg i et støyende miljø.

Hybrid adaptiv støykansellering og adaptiv stemmeoppfattelse drevet av EPOS AI er sentrale teknologier som bidrar til å redusere hjernetretthet på begge sider av samtalen. Ved hjelp av maskinlæring identifiserer Impact 1000 hvilke lyder som bør undertrykkes og hvilke lyder som bør forsterkes i brukerens miljø. Dette gjør at tale blir klarere, mens støy blir fjernere. Teknologien fungerer også på mikrofonen til brukeren, slik at begge parter kan nyte godt av bedre lydkvalitet.

Epos IMPACT 1000_1
Epos Impact 1000 blokkerer miljøet ute. Foto: Epos Audio

Maskinlæring i Impact 1000

Maskinlæringen i Impact 1000 kan sammenlignes med hva moderne TV-er gjør for å oppskalere lavoppløste bilder. TV-ene identifiserer objekter og omgivelser i en scene og bytter for eksempel ut lavoppløst gress med høyoppløst gress. Dette gjøres fordi TV-en vet nøyaktig hvordan en typisk gressplen skal se ut, og kan gjenskape detaljer som egentlig ikke er der i utgangspunktet. På samme måte identifiserer Impact 1000 lyder som bør undertrykkes eller forsterkes, for å gi en mer naturlig og klar lydopplevelse.

Epos IMPACT 1000_Styled
Foto: Epos Audio

BrainAdapt-teknologi og andre funksjoner

Epos har integrert sin BrainAdapt-teknologi i hodesettet, som består av flere teknologier som samarbeider for å forbedre kognitiv ytelse. Maskinlæringsteknologien skanner brukermiljøer 32.000 ganger per sekund for å undertrykke forstyrrende lyder og forbedre ønsket lyd, slik at kun relevante lyder slipper gjennom til personen brukeren snakker med.

Les også Sånn skal det gjøres! EPOS Sennheiser ADAPT 560 er kanskje det beste hodesettet du kan kjøpe til hjemmekontoret.

Hodesettet har også en trippel Bluetooth-tilkobling som lar brukerne holde seg tilkoblet til opptil tre enheter samtidig, og et TalkThrough-system som gjør det mulig å kommunisere med kollegaer uten å ta av seg hodesettet. Intuitive kontroller på hodetelefonene og flere smarte funksjoner bidrar til enkel brukervennlighet, og et kontaktløst ladestativ er også inkludert.

Pris og tilgjengelighet

Hodesettet EPOS Impact 1000 lanseres i juni, til 369 euro.

Mer info: eposaudio.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copilot+ er et «mareritt for personvernet»

Populært konferansekamera får en etterfølger

Ingen M4 for stasjonære Mac-er i år

Raske, intelligente PC-er kommer snart

Dell Inspiron: Fleksible bærbare datamaskiner for skrivebordet

Sugen på en raskere datamaskin?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriøse

Chromebooks med ekstra krefter

Innred hjemmet ditt med IKEA-AI

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

Scroll to Top