Nyhet

4K webkamera inspirert av speilrefleks

Dell UltraSharp Webcam (WB7022) henter inspirasjon fra digitale speilreflekskameraer for å gi best mulig bildekvalitet uansett lysforhold.
Dell UltraSharp Webcam WB7022
forfatter

Selv om vi ser lyset i enden av pandemitunnelen, later det til at hjemmekontoret har kommet for å bli. Det har rett og slett vært så vellykket at de fleste arbeidsgivere nå gir sine ansatte mer fleksibilitet til å velge hjemmekontor deler av tiden. Derfor er det relevant med et skikkelig webkamera.

I utviklingen av sitt nyeste webkamera har Dell studert bildekvaliteten på speilreflekskameraer for profesjonelle og entusiaster. Ønsket har vært å utvikle et webkamera med en bildekvalitet i nærheten av disse, samtidig som det skulle være enkelt å bruke.

Dell UltraSharp Webcam lifestyle
Foto: Dell
Hjemmekontor? Du trenger et av disse hodesettene! Mye av tiden fra kontoret går til videokonferanser og andre digitale samtaler. Da trenger du å høre – og bli hørt! Vi forteller deg hvilket hodesett du skal ha.
hjemmekontor hodesett SPREAD hodetelefoner kontor

Resultatet er Dell UltraSharp Webcam, som også går under betegnelsen WB7022. Dell lover at kameraet leverer «den beste bildekvaliteten i sin kategori av 4K-webkameraer». Sylskarp videokvalitet skal besørges av en stor 4K Sony STARVIS CMOS-sensor, og dessuten et lyssterkt objektiv bestående av flere linseelementer.

God eksponering i dårlig lys

For å gi best mulig eksponering under vanskelige lysforhold bruker kameraet en såkalt Digital Overlap HDR-teknologi. Altså gjør kameraet mørke og lyse eksponeringer om hverandre, og legger disse oppå hverandre. Dette vil nok i så fall øke lukketiden og gi noe etterslep i bildet, men kan være et fint kompromiss om du har dårlig belysning der du sitter.

Intelligente funksjoner og magnetfeste

Kameraet tilpasser seg ulike oppsett og situasjoner automatisk. For eksempel hevdes Auto-framing-funksjonen å bruke kunstig intelligens (AI) til å holde ansiktet i fokus og sentrert i bilderuten.

Det runde kameraet er laget i aluminium og kommer med magnetfeste, slik at det enkelt kan flyttes fra skjermen over til et lite kamerastativ som fås som ekstrautstyr.

Dell UltraSharp Webcam har støtte for Windows Hello, slik at du kan bruke ansiktsgjenkjenning til å logge deg på automatisk i Windows.

Dell UltraSharp Webcam WB7022
Foto: Dell

Dell UltraSharp Webcam: Pris og tilgjengelighet

Kameraet kan kjøpes nå, og koster 2190 kroner.

dell.com

 

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.