TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

CES 2023: Alienware skrur opp hastigheten

Gode nyheter til gamere i Vegas: 500 Hz-skjerm og en ny generasjon av prosessorer og grafikkort.

forfatter
Publisert 06.01.23 - 10:00

I en pressemelding fra CES 2023-messen i Las Vegas forteller Alienware at deres nye skjerm, AW2524H, har verdens høyeste oppdateringsfrekvens på hele 500 Hz. Det er utvilsomt en vanvittig rask skjerm, men det er ikke snakk om en ny rekord, ettersom 500 Hz-grensen ble nådd allerede i mai i fjor av Asus.

Alienware og moderselskapet Dell har ved samme anledning lansert rekke nye bærbare maskiner til gaming. Den bokstavelig talt største nyheten er Alienware m18, som har en skjerm på hele 18 tommer. Den leveres med (opptil) 13. gen. Intel Core i9-prosessor og Nvidia-grafikkort. Lagringsplassen er like så stor som maskinen: Opptil 9 TB!

Alienware m18 (Foto: Dell)

De fysisk mindre modellene: Alienware m16, Alienware x16, Alienware x14, Dell G16 og Dell G15 ble også vist frem på messen. Alle modellerne fås med Intel-prosessorer og Nvidia-grafikk. Vi har ikke fått nordiske priser enda, men den massive m18 har en startpris på USD 2.988 for den minste utgaven, noe som nok betyr at en fullt utstyrt modell med den kraftigste konfigurasjon nok vil koste rundt 60.000 kroner. Om man ikke har budsjettet til det, har Dell G15 en startpris på USD 849, noe betyr at man får en kraftig konfigurert gamingmaskin til under 15.000 kroner.

Alienware-M16_05 Alienware-X14_10 Alienware-X16_09 Dell-G15_Black_08 Dell-G16_White_10
<
>
Alienware M16 (foto: Dell)

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Nye MacBooks og Mac mini'er med nye, kraftigere M2-prosessorer Den lynraske M2-prosessoren fra Apple får hele to enda raskere oppdateringer, som finner vei til både Mac mini og MacBook Pro.
lbpluss
Veid og funnet for lett! Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er den letteste bærbare maskinen vi noensinne har testet. Dessverre innebærer den slanke formfaktoren ubehagelige kompromisser.
lbpluss
Lynrask og hard SanDisks eksterne USB-disk holder til det meste, og den er rask.
Brede skjermer til smale budsjetter Hvis du vil ha plass til flere vinduer ved siden av hverandre, har Philips et par nye 40" skjermer til en rimelig pris.
PC-regn fra Acer Acer viste frem sin vårkolleksjon av nye PC-er på elektronikkmessen i Las Vegas.
Følg Lyd & Bilde