Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

500 Hz Asus-skjerm er verdens raskeste

Asus ROG Swift 500Hz er den heftigste gaming-skjermen på markedet!

Skrevet av / 30.05.22 - 15:24
500 Hz Asus-skjerm er verdens raskeste

Asus har gjentatte ganger flyttet grensene for hastighet på gaming-skjermer. Og med den nye ROG Swift 500Hz er det skrudd opp enda et hakk til, raskere enn øyet kan se. I hvert fall frem til neste teknologigenerasjon.

Skjermen måler 24 tommer og har en oppløsning på 1920 x 1080 piksler, og er verdens første med en oppdateringshastighet på hele 500 Hz.

Skjermen er bygget på panelteknologien Esports-TN (E-TN), som ifølge Asus er 60 prosent raskere enn standard TN LCD-skjermer. Den har – naturligvis – også Nvidia G-Sync for å sikre at de vanvittig raskeste skjermoppdateringene holder seg i sync med grafikkortet.

Flytter grensene

«Da vi introduserte den første 144 Hz-skjermen i 2012, sa folk at det menneskelige øye ikke var i stand til å se mer enn 60 bilder i sekundet,» forklarer Gavin Tsai, Display Product Manager for Asus.

«Da vi senere introduserte vår 240 Hz-skjerm, sa de at mennesker ikke kan skille forskjellen. I dag, på et marked hvor 144 Hz og 240 Hz gaming-skjermer er alminnelige og standardspesifikasjoner, tar vi det til et nytt nivå med den utrolig raske ROG Swift 500Hz.»

Bare for de få

Vi har ikke fått info om verken pris eller leveringsdato på Asus ROG Swift 500 Hz, men hvis du ikke er profesjonell e-sport-utøver med egen lagsponsor til å ta seg av slike trivialiteter, er du neppe i målgruppen. Forskjellen på denne modellen og fjorårets trege 400 Hz-skjerm (hvis det er en forskjell) kommer nok kun til nytte i de mest ekstreme spillsituasjoner.

Det vil i praksis dreie seg om situasjoner hvor objektene på skjermen forflytter seg over store avstander i høy hastighet. Som når du svinger rundt et hjørne i full fart. Og for å levere et presist nok bilde må du også ha et grafikkort som er i stand til å gi minst 500 bilder i sekundet. Noe som også kommer med en høy prislapp.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

KI gjør sitt inntog i ThinkPad

Bærbare Dell-maskiner med AI

HPs laptoper har blitt smartere

Apple oppgraderer Macbook Air

Ny AI utfordrer GPT-4

Gjennomsiktig PC-skjerm med AI

"There's a new AI in town"

Arbeidsro på kontoret

Verdens første desktop-PC funnet i gammelt hus

Økt retur for Vision Pro

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top