TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

500 Hz Asus-skjerm er verdens raskeste

Asus ROG Swift 500Hz er den heftigste gaming-skjermen på markedet!

forfatter
Publisert 30.05.22 - 15:24

Asus har gjentatte ganger flyttet grensene for hastighet på gaming-skjermer. Og med den nye ROG Swift 500Hz er det skrudd opp enda et hakk til, raskere enn øyet kan se. I hvert fall frem til neste teknologigenerasjon.

Skjermen måler 24 tommer og har en oppløsning på 1920 x 1080 piksler, og er verdens første med en oppdateringshastighet på hele 500 Hz.

Skjermen er bygget på panelteknologien Esports-TN (E-TN), som ifølge Asus er 60 prosent raskere enn standard TN LCD-skjermer. Den har – naturligvis – også Nvidia G-Sync for å sikre at de vanvittig raskeste skjermoppdateringene holder seg i sync med grafikkortet.

Flytter grensene

«Da vi introduserte den første 144 Hz-skjermen i 2012, sa folk at det menneskelige øye ikke var i stand til å se mer enn 60 bilder i sekundet,» forklarer Gavin Tsai, Display Product Manager for Asus.

«Da vi senere introduserte vår 240 Hz-skjerm, sa de at mennesker ikke kan skille forskjellen. I dag, på et marked hvor 144 Hz og 240 Hz gaming-skjermer er alminnelige og standardspesifikasjoner, tar vi det til et nytt nivå med den utrolig raske ROG Swift 500Hz.»

Bare for de få

Vi har ikke fått info om verken pris eller leveringsdato på Asus ROG Swift 500 Hz, men hvis du ikke er profesjonell e-sport-utøver med egen lagsponsor til å ta seg av slike trivialiteter, er du neppe i målgruppen. Forskjellen på denne modellen og fjorårets trege 400 Hz-skjerm (hvis det er en forskjell) kommer nok kun til nytte i de mest ekstreme spillsituasjoner.

Det vil i praksis dreie seg om situasjoner hvor objektene på skjermen forflytter seg over store avstander i høy hastighet. Som når du svinger rundt et hjørne i full fart. Og for å levere et presist nok bilde må du også ha et grafikkort som er i stand til å gi minst 500 bilder i sekundet. Noe som også kommer med en høy prislapp.

Annonse
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Koble alle enheter til en kontakt En Thunderbolt 4 USB-dokk gir din bærbare nye muligheter og skaper orden på skrivebordet.
Nei, USA forbyr IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheters fokus er på å stoppe salget av telekommunikasjonsutstyr og overvåkningsteknologi fra fem navngitte kinesiske selskaper
Fargesprakende skjerm fra MSI MSI Prestige 16 er en ny kontor-bærbar fra MSI, som er den første med bakbelyst skjerm med Mini-LED.
Koster den virkelig ikke mer? Acer Swift 5 ligner og oppfører seg som et direktørleketøy. Men den koster så lite at de fleste kan være med.
Få den gamle PC-en på det raske nettet Netgear AXE3000 gir deg enkel tilgang til det lynraske Wi-Fi 6E med en USB 3.0-adapter.
Musestille fra Trust Hvis du - eller omgivelsene dine - plages av høylytte tastetrykk og museklikk, da har Trust et alternativ.
Følg Lyd & Bilde