Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Brettbar 17-tommer fra Asus

Etter lang ventetid er den ville Zenbook 17 Fold OLED klar til salg i Norden.

Skrevet av / 16.12.22 - 10:46
Brettbar 17-tommer fra Asus

ASUS Zenbook 17 Fold OLED er en bærbar PC ulikt noe vi har sett før: En 17 tommers brettbar PC med OLED-skjerm.

Nå tenker du kanskje “OLED-skjerm er kult – men alle bærbare er da brettbare?”

Det stemmer, men ingen er som denne. Asus Zenbook 17 Fold OLED er nemlig helt dekket av skjerm. En stor 4:3 17,3-tommers 2,5K touchskjerm som kan klappes sammen på midten for å skape to sømløse 3:2 12,5-tommers 1920×1280-skjermer.

Den brettbare skjermen måler 17,3″, mens hver halvdel kan brukes som sømløse 12,5″ 1920×1280-skjermer. (Foto: Asus)

Asus Zenbook 17 Fold OLED ble presentert på CES 2022-messen i Las Vegas i januar i år. Men den har altså først blitt klar for salg i Norden nå – tre uker før CES 2023!

Maskinen kan brukes slik den er, og den nederste halvdelen av skjermen kan brukes som tastatur. Men det følger også med et separat fysisk Bluetooth-tastatur.

Det følger med et separat tastatur, og skjermen har innebygd støtte. (Foto: Asus)

Det ultrakompakte kabinettet er kun 8,7 mm tynt når datamaskinen er utbrettet. Den er laget av en sort magnesiumlegering og har et integrert ergonomisk stativ i mørkegrønt kunstlær.

Under panseret finner man – ikke overraskende – en klassisk 12. generasjon Intel Core i7 U-serie prosessor, Intel Iris Xe-grafikk og to USB-C Thunderbolt 4-porter. Altså en Intel Evo-bærbar. Men i en noe smartere utførelse enn vi har sett tidligere.

Pris og tilgjengelighet

ASUS Zenbook 17 Fold OLED kan bestilles nå, men er på lager fra 21. desember. Så den kan akkurat rekke julehandelen. Men du må nok ha vært skikkelig snill for å finne den under juletreet. Prisen er nemlig 42.999 kroner!

Vi ville gjerne si at vi kommer tilbake med en test. Men Asus Nordic får dessverre ikke testeksemplarer å sende ut. Men pen ser den ut!

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Slutt for korte Google-lenker

NÅ er disketten endelig død!

Full HD er fortsatt i live

Første UPS for gamere

Razers nye gamingmus veier kun 55 gram

Raskt nettverk til en overkommelig pris

Nå er Google NotebookLM her

Nerdenes Jesus?

Den store KI-prosessorkrigen

Asus er hodestups forelsket i KI

Google skal lage AR-briller

ICQ-chat stenger

Scroll to Top