Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Se alle PC-nyhetene fra CES

Det var selvfølgelig massevis av datanyheter i Las Vegas. Her er de mest spennende av dem.

Skrevet av / 07.01.22 - 15:47
Se alle PC-nyhetene fra CES

Antallet PC-er og dataprodukter som er presentert på techmessen er svimlende, og det er ikke mulig å nevne alle. Men her har vi samlet de mest bemerkelsesverdige

Hele PC’en er en skjerm

Den mest spennende PC-nyheten på CES var det Asus som sto for. ZenBook 17 Fold OLED er helt dekket av skjerm! Den 17 tommer store OLED-touchskjermen kan brettes ut og brukes som nettbrett, eller åpnes slik at den nederste halvdelen kan brukes som tastatur. Når skjermen er brettet sammen, fyller maskinen en kompakt 13″ ultrabærbar. Det følger også med et trådløst tastatur, slik at man kan bruke hele skjermen som skjerm.

Vi har ikke noen andre opplysninger enn skjermoppløsningen, som er 2,5K når den er brettet ut. Eller to 12,5-tommers Full HD-skjermer, når enheten er brettet på midten. ZenBook 17 Fold OLED er ikke klar til salg enda. Men det er likevel snakk om et ordentlig produkt, og ikke bare en konseptmodell. Og vil naturligvis prøve å skaffe oss et eksemplar når maskinen forhåpentligvis kommer til Norden senere på året.

Asus stikker av med prisen stiligste brettbare maskin! En 17″ OLED-skjerm, som kan brettes sammen til en 14-tommers PC. (Foto: Asus)

Ultrabred Lenovo-laptop

Også Lenovo har funnet ut at man trenger så mye skjerm som mulig. ThinkBook Plus Gen 3 har den mest ekstreme widescreen vi har sett på en bærbar PC. Mens andre produsenter utstyrer maskinene sine med 16:10 skjermer for å få plass i høyden, så har Lenovo valgt et 21:10-format. Og siden kabinettet blir hele 41 cm i bredden, takket være den ultrabrede 3K-touchskjermen, så har det blitt plass til en ekstra 8-tommers touchskjerm ved siden av tastaturet. Selv om maskinen er like stor som en amerikanerbil, er vekten fortsatt under to kilo. Prisene starter overraskende lavt på USD 1399.

Lenovo presenterte denne massive maskinen med 21:10-skjerm. Og en ekstra 8″ skjerm ved siden av tastaturet. (Foto: Lenovo)

Superskarp XPS

Dell kom ikke med noen PC-er i overraskende formater. Faktisk var den mest interessante maskinen den med færrest overraskelser. Nemlig en ny generasjon av ultrabooken Dell XPS 13, nå med et Plus til navnet. Den nyeste utgaven har 13,4″ skjerm i (opptil) 4K-oppløsning. Maskinen er 15,3 mm tykk og veier 1,2 kg.

Dell XPS 13 er en gammel kjenning. Den første modellen ble faktisk lansert helt tilbake i 2007. Men den nye generasjonen er den slankeste så langt. (Foto Dell)

Stasjonære HP-er til hjemmekontoret

HP hadde med PC-er til alle grupper. Til bedrifter var det superlette nyheter, nemlig den nye HP Elite Dragonfly G3, som er en 13,5″ PC på litt under en 1 kg. Den fås med opptil 12. generasjons Intel-prosessor, 32 GB RAM og 2 TB lagring. Prisen får vi ikke vite før den kommer til salg i mars.

Til private brukere pleier svaret å være en bærbar. Men her kom det overraskende nok en stasjonær PC, HP Envy Desktop. Den fås med prosessorer fra Intel Core i 5 og opptil i9 og med alt fra 8 GB til 128 GB RAM. Så forvent priser i flere prisklasser.

HP Envy Desktop – sannsynligvis til innholdsprodusenter på hjemmekontoret. (Foto: HP)

 

Hos HP kunne man også finne de nye stasjonære Omen-PC-ene. Toppmodellen er Omen 45L, som kan fås med opptil 12. generasjons Intel Core i9 eller AMD Ryzen 9. Og opptil Nvidia GeForce RTX 3090 (men uten «Ti» på slutten). Det ble ikke annonsert noe nye gaming-laptops men til gjengjeld en 27 tommers HDMI 2.1-skjerm til konsollspillerne. Omen 27u 4K lover 4K-oppløsning med 120 Hz oppdateringshastighet.

Omen 45L stasjonær PC og Omen 27u 4K skjerm. Hos HP kan man nå også se HyperX-tilbehør, da HP kjøpte HyperX i 2021. (Foto: HP)

Et skikkelig databord!

Las Vegas er også hjemstedet for drømmer og fatamorganaer, og hos Razer har de gitt designerne full frihet til å tenke langt utenfor boksen. Project Sophia er et designkonsept for noe som kan bli verdens første helt bokstavelige databord. Bordet skal kunne bygges opp og tilpasses med moduler etter behov. For eksempel ekstra skjermer, lydmiksere, touchpaneler og mer. Og selvfølgelig mer datakraft. De opptil 13 modulene vil i følge visjonen kunne festes magnetisk på undersiden av bordet. Og så skal det selvfølgelig kobles opp med en 65-tommers skjerm. Det er kanskje litt for rått til å kunne bli virkelig – men det er jo lov å håpe. Et av fjorårets visjoner, Project Zephyr, ble senere virkelighet.

Slik ser Razer for seg fremtidets skrivebords-PC. (Grafikk: Razer)

Razer hadde også ordinære ting med seg, som en smartklokke i samarbeid med Fossil og en gamingstol med innebygd haptisk feedback. Og det er ikke bare snakk om noen lette vibrasjoner. Enki Pro HyperSense, som stolen heter, skal være i stand til riste med en kraft på 1G, samtidig som den vipper setet en halvannen tomme frem og tilbake!

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Se Canons flaggskipkamera

Her kan du spare mye penger

Endelig kommer det mer optikk til Canon

Kraftig retro-blits

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Scroll to Top