Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Bedre ytelse og kvalitet med Chromebook Plus

Google skjerper kravene for Chromebook-produsenter og innfører en premiumklasse.

Skrevet av / 29.06.23 - 15:29
Bedre ytelse og kvalitet med Chromebook Plus

Chromebooks har lenge vært enkle og billige datamaskiner kjøpt av dem som bare skal holde seg til enkle oppgaver. Ofte viser det seg å være en blindvei når brukeren plutselig trenger dataen til noe mer avansert, eller trenger å installere et spesifikt program som bare er tilgjengelig til Windows. I tillegg er disse billige maskinene ofte dårlig konstruert, med kort levetid og uten reparasjonsmuligheter.

Les også Chromebooks skaper enorme mengder avfall Under pandemien kjøpte mange skoler inn mengder av Chromebooks til elevene, men nå må de allerede erstattes ifølge en forbrukerorganisasjon.

Men det ser ut til at Google har fått med seg dette, for de har i stillhet fjernet en rekke Chromebook-modeller som tidligere var å finne på nettsiden deres. Og ifølge nettstedet 9to5google skyldes det at de snart innfører en premiumklasse som ifølge Chromeunboxed skal hete Chromebook Plus.

Det fortelles at Google vil stille krav til en viss mengde minne, kraftigere prosessorer av den nyeste generasjonen, et kvalitetskamera for videosamtaler og en bedre skjerm. Dersom maskinen oppfyller kravene, vil en spesiell logo vises ved oppstart, og en rekke eksklusive funksjoner i ChromeOS vil bli låst opp. 9to5google nevner blant annet virtuelle skrivebord, muligheten til å jobbe offline med Google Drive-dokumenter og live-teksting av videosamtaler.

Skal vi tro kilden til nettstedet, kan vi forvente Chromebook Plus-datamaskiner innen utgangen av året. Kanskje det hadde vært en fin julegave?

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Nerdenes Jesus?

Den store KI-prosessorkrigen

Asus er hodestups forelsket i KI

Google skal lage AR-briller

ICQ-chat stenger

Copilot+ er et «mareritt for personvernet»

Populært konferansekamera får en etterfølger

Ingen M4 for stasjonære Mac-er i år

Raske, intelligente PC-er kommer snart

Dell Inspiron: Fleksible bærbare datamaskiner for skrivebordet

Sugen på en raskere datamaskin?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

Scroll to Top