Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Bard skifter navn til Gemini

Navneendringen innebærer også flere nye funksjoner, blant annet en ny betalingsversjon og snart en chatbot som mobilapp.

Skrevet av / 08.02.24 - 15:10
Bard skifter navn til Gemini

Som vi skrev i forrige uke, har Google oppdatert sin AI-drevne chatbot Bard, som nå bruker den forbedrede språkmodellen Gemini Pro.

I dag avslørte Google at Bard har skiftet navn til Gemini for å gjenspeile integreringen av den nye språkmodellen. Dette er en del av en større utrulling av oppdateringer og nye funksjoner i Googles generative AI-tilbud, der Gemini fortsatt vil være gratis tilgjengelig for brukerne.

Google har også lansert Gemini Advanced, en abonnementsbasert versjon som kjører på den enda mer avanserte språkmodellen Gemini Ultra. Denne versjonen tilbyr utvidede funksjoner som hjelp til større prosjekter, avansert koding og muligheten til å ha dypere diskusjoner.

Gemini Advanced vil i første omgang være tilgjengelig på engelsk og koster 259 kr per måned i Norge etter en to måneders gratis prøveperiode.

 

I tillegg har Google kunngjort at Gemini vil bli tilgjengelig på mobile enheter via en app for både Android og iOS. Denne utviklingen har som mål å gi brukerne enklere tilgang til tjenesten, selv om appen i første omgang ikke vil bli lansert i Europa. En fremtidig utrulling til flere land er imidlertid planlagt.

I tillegg til chatbot-funksjonaliteten vil Gemini gradvis bli implementert i andre Google-produkter, inkludert Pixel-smarttelefoner og applikasjoner som Gmail, Docs, Slides, Sheets og Meet i løpet av de kommende ukene.

Les også Nå blir Googles AI mye flinkere - på norsk! Googles chatbot Bard skal nå bli bedre til å forstå, oppsummere og løse kreative oppgaver på norsk.

Du kan prøve Gemini her.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Chromebooks med ekstra krefter

Innred hjemmet ditt med IKEA-AI

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

KI gjør sitt inntog i ThinkPad

Bærbare Dell-maskiner med AI

HPs laptoper har blitt smartere

Apple oppgraderer Macbook Air

Ny AI utfordrer GPT-4

Gjennomsiktig PC-skjerm med AI

"There's a new AI in town"

Arbeidsro på kontoret

Lyd & Bilde
Scroll to Top