Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Apple har visst glemt at de nye Macbook Pro-ene har en notch

MacOS fungerer ikke så godt sammen med skjerm-notchen på de nye MacBook Pro-modellene

Skrevet av / 31.10.21 - 14:03
Apple har visst glemt at de nye Macbook Pro-ene har en notch

Som de fleste Apple-fans har fått med seg, lanserte Cupertino-selskapet to råe nye MacBook Pro-modeller med hhv. 14″ og 16″ skjerm for to uker siden.

Les også Nye prosessorer gjør nye MacBook Pro'er enda kraftigere Begge kommer bl.a. med Liquid Retina XDR-skjerm og forbedret webkamera. Touch Bar er nå fjernet, mens MagSafe er tilbake!

Vi har dessverre ikke fått noen av de ettertraktede bærbare maskinene til testing, men det er det andre som har. Og minst én Twitter-bruker har oppdaget at spesielt én nyhet på de nye Macbook-ene – nemlig den nye skjerm-notchen, en liten lomme langs skjermens øverste kant, hvor det er gjort plass til webkameraet – ikke ser ut til å være helt gjennomtenkt.

Problemer ligger i at verken MacOS eller individuelle programmer har funnet ut hvordan den manglende plassen på statuslinjen skal håndteres. Det resulterer i at bl.a. menyer blir gjemt bak det lille inhakket, slik at brukeren ikke får klikket på dem. Med andre ord virker det som at Apple har glemt å endre på OS-et, slik at operativsystemet kan fungere sammen med den nye notchen.

Den kan man se demonstrert i videoen under, postet av Twitter-brukeren Quinn Nelson, som eier YouTube-kanalen Snazzy Labs.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ingen M4 for stasjonære Mac-er i år

Raske, intelligente PC-er kommer snart

Dell Inspiron: Fleksible bærbare datamaskiner for skrivebordet

Sugen på en raskere datamaskin?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriøse

Chromebooks med ekstra krefter

Innred hjemmet ditt med IKEA-AI

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

KI gjør sitt inntog i ThinkPad

Bærbare Dell-maskiner med AI

Scroll to Top