TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Apple har visst glemt at de nye Macbook Pro-ene har en notch

MacOS fungerer ikke så godt sammen med skjerm-notchen på de nye MacBook Pro-modellene

forfatter
Publisert 31.10.21 - 14:03

Som de fleste Apple-fans har fått med seg, lanserte Cupertino-selskapet to råe nye MacBook Pro-modeller med hhv. 14″ og 16″ skjerm for to uker siden.

Les også Nye prosessorer gjør nye MacBook Pro'er enda kraftigere Begge kommer bl.a. med Liquid Retina XDR-skjerm og forbedret webkamera. Touch Bar er nå fjernet, mens MagSafe er tilbake!

Vi har dessverre ikke fått noen av de ettertraktede bærbare maskinene til testing, men det er det andre som har. Og minst én Twitter-bruker har oppdaget at spesielt én nyhet på de nye Macbook-ene – nemlig den nye skjerm-notchen, en liten lomme langs skjermens øverste kant, hvor det er gjort plass til webkameraet – ikke ser ut til å være helt gjennomtenkt.

Problemer ligger i at verken MacOS eller individuelle programmer har funnet ut hvordan den manglende plassen på statuslinjen skal håndteres. Det resulterer i at bl.a. menyer blir gjemt bak det lille inhakket, slik at brukeren ikke får klikket på dem. Med andre ord virker det som at Apple har glemt å endre på OS-et, slik at operativsystemet kan fungere sammen med den nye notchen.

Den kan man se demonstrert i videoen under, postet av Twitter-brukeren Quinn Nelson, som eier YouTube-kanalen Snazzy Labs.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
90-tallet har ringt: Winamp er tilbake I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp som styrte musikken til festen. Nå er avspilleren tilbake etter nesten 10 års fravær.
Nå er Samsungs nye gaming-skjermer i salg De nye 4K-skjermene Odyssey Neo G8 og Odyssey Neo G7 lover heftige ytelser!
Kone dropper kablet forbindelse Det tok 15 år med forskning før den klassiske gamingmusen Roccat Kone XP kom i en trådløs utgave. 
Lysdrevne lavprofiltaster fra Razer Razer DeathStalker V2 er oppdatert med lavere og lettere taster som holder lengre.
En velkommen opplevelse med mykere tonalitet Vi kan være enige om at teknologi skal være for alle. Men trenger man virkelig å gjøre det så tåpelig?
Raskeste MacBook Air hittil Apples ultrabook har fått ny design og en real vitamininnsprøytning. Men prisen er også deretter.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend