Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

”Apple GPT” er i gang med uklart bruksområde

Ifølge informasjon testes et AI-verktøy internt hos Apple, men det er usikkert om det vil bli et forbrukerprodukt.

Skrevet av / 22.07.23 - 09:45
”Apple GPT” er i gang med uklart bruksområde

Med store fremganger for Open AIs ChatGPT, Microsofts jobb med å gjøre Bing AI-drevet og Googles ustabile Bard-AI, har nok mange spurt seg hva Apple har i ermet. Spesielt fordi selskapets stemmeassistent Siri anses å være den minst intelligente. Den, om noe, skulle trenge hjelp av AI.

Les også Nå kan Googles AI-chatbot også norsk Googles ChatGPT-konkurrent er nå tilgjengelig på 40 språk, norsk inkludert.

Det virker imidlertid som om Apple, naturligvis, jobber med en egen AI i det skjulte. Dette ifølge Bloombergs analytiker Mark Gurman, som pleier å ha gode kilder innenfor Apple. Tydeligvis kan ansatte søke om tillatelse for å få tilgang til en chatbot-app som benyttes for å få frem prototyper for produkter og er trent på relevante data for oppgaven. Noen ingeniører oppgis å spøkefullt referere til den som Apple GPT.

Foto: Bing Image Creator

Om appen vil bli utviklet videre og bli allment tilgjengelig eller ikke virker uklart. Trolig skulle den bli benyttet i det stille bak kulissene for å forbedre eksisterende tjenester som auto-correct i tekst, eller gjenkjenning av motiv i bilder. Gurman mener at Apple ikke har noen ”klar strategi” for AI-produkter til forbrukere.

Les også Bing AI-chat er ute Nå kan du snakke med søkemotoren som om det var en person og få konkrete svar i stedet for en rekke valg.

Apple har tydeligvis flere team som jobber med artifisiell intelligens, men som holdes tilbake av problemer med brukernes integritet. Det kan også være en av grunnene til at Siri ikke virker til å ”vite” så mye om brukeren som Google Assistant eller Amazon Alexa.

I mai uttalte Tim Cook at Apple ser AI som ”veldig interessant”, men at det finnes ”et antall problemer som må løses”, og at det er viktig å implementere AI ”forsiktig og med omtanke”.

Kilde: Bloomberg

ChatGPT: Et skritt nærmere total AI-dominans?

En banebrytende utvikling innen AI-teknologi eller et trusselsscenario?

Les videre
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Chromebooks med ekstra krefter

Innred hjemmet ditt med IKEA-AI

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

KI gjør sitt inntog i ThinkPad

Bærbare Dell-maskiner med AI

HPs laptoper har blitt smartere

Apple oppgraderer Macbook Air

Ny AI utfordrer GPT-4

Gjennomsiktig PC-skjerm med AI

"There's a new AI in town"

Arbeidsro på kontoret

Lyd & Bilde
Scroll to Top