Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Fra i dag er Google Bard klar for Norge

Googles ChatGPT-konkurrent er nå tilgjengelig på 40 språk, norsk inkludert.

Skrevet av / 13.07.23 - 14:30
Fra i dag er Google Bard klar for Norge

Google Bard hadde sin offisielle lansering i mai i forbindelse med utviklerkonferansen Google I/O. I begynnelsen var det kun på engelsk, og ingen land i Europa hadde tilgang til Google Bard. Sannsynligvis på grunn av den strenge europeiske lovgivningen for beskyttelse av personopplysninger, GDPR.

Men fra og med i dag er tjenesten tilgjengelig på 40 nye språk, herunder i Norge og på norsk, forteller Google i en pressemelding.

Les også ChatGPT er det mest imponerende teknologiske fremskrittet i nyere tid En banebrytende utvikling innen AI-teknologi eller et trusselsscenario?

Ifølge Google er Bard “et AI-verktøy som kan være med på å øke produktiviteten og gjøre kreative ideer til virkelighet. I motsetning til Googles søkemotor, som bryter store mengder informasjon ned til faktasvar og lenker, hjelper Bard deg med å utforske og utvide grensene for din egen kreativitet og skape nytt, AI-generert innhold.”

I likhet med ChatGPT er Google Bard også basert på en såkalt multimodal stor språkmodell. Googles modell kalles LaMDA (“Language Model for Dialogue Applications”) og er basert på et nevralt nettverk som kan trene opp modellen ved hjelp av dialog.

Neural networks usually process language by generating fixed- or variable-length vector-space representations. After starting with representations of individual words or even pieces of words, they aggregate information from surrounding words to determine the meaning of a given bit of language in context.”
– Fra: “Transformer: A Novel Neural Network Architecture for Language Understanding“, Google Research

Google understreker at Bard er “et eksperiment i oppstartsfasen. Derfor kan Bard av og til komme med svar som er upresise eller ikke stemmer. Men etter hvert som Bard benyttes av flere mennesker, vil den over tid bli gradvis bedre”, skriver selskapet i pressemeldingen.

Les også Ingen Google-chatbot i Europa På Google I/O ble det annonsert at Bard nå lanseres på engelsk i 180 land. Men hvorfor mangler Canada og Europa?

Google Bard finner du nå på bard.google.com. Tjenesten fungerer – akkurat som ChatGPT – via et chat-grensesnitt der du kan ha samtaler med chatboten. For eksempel kan du be Bard om å lage en vegetarisk matplan med hjemmelaget mat for den kommende uken eller formulere et godt svar til barna dine om hvorfor himmelen er blå.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Kryptert meldingstjeneste truer med å forlate EU

Google: Dårlig humor er skyld i svar om lim i pizzaost

- Google lyver

Googles nye KI-funksjon anbefalte brukere å ha lim på pizzaen

Den første KI-loven er vedtatt

Smartere KI-funksjoner i Googles tjenester

Nå kan du snakke med ChatGPT

NASAs robottog på månen

Google Gemini blir mer allmektig

Skjermen gjør alt, bortsett fra å lese tankene dine!

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Scroll to Top