annonse
annonse

CES: Sony lydplanke gir imponerende bass uten subwoofer

Sony HT-X8500 støtter Dolby Atmos og simulerer lyd i høyden uten ekstra høyttalerelementer.

Vi fikk i dag en lyddemo av Sonys nye lydplanke HT-X8500 på CES-messen i Las Vegas. Dette blir den hittil rimeligste lydplanken som støtter Dolby Atmos og DTS:X. Den har ikke ekstern subwoofer, men Sony har jobbet med å få det meste ut av små basselementer i lydplanken.

Lydplanken ga oss overraskende punchy bass, og dessuten et stort lydbilde som brer seg både forfra og bakfra, og dessuten fra taket. Sonys demo ga oss en aldri så liten aha-opplevelse med Atmos demoklipp, hvor et løv faller fra trærne, og svaier i luften over oss. Et klipp fra den nye Jumanji-filmen leverte også varene på mer overbevisende enn vi hittil har hørt fra en lydplanke i denne klassen.

Det skal sies at Sony har hatt god tid til å sette opp lydplanken i rommet, fått til en god og dempet akustikk men da med relativt lav takhøyde – og et levende og hardt tak som serverer klangen ned over hodet vårt. Det er ikke garantert at vi klarer å repetere denne opplevelsen i en vanlig stue, når vi etter hvert få inn lydplanken til test. Det vil vise seg!

Det som er helt sikkert, er at HT-X8500 vil være et ønsket tilskudd i mange stuer, da mange ønsker god lyd til en rimelig penge, men vegrer seg for å ha en stygg klump av en subwoofer på stuegulvet.

Tilgjengelighet

Noen pris har vi ikke fått, men den havner under HT-XF9000, som koster 4.000 kroner. Kommer i salg i slutten av mars.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Alltid oppdatert!

Full tilgang til Lyd & Bilde digitalt i en måned

0,-