Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Panasonics FZ950 og FZ800 støtter HDR10+

Panasonics nye OLED-skjermer sikter seg inn på de riktig kresne TV-entusiastene.

Skrevet av / 08.01.18 - 19:57
Panasonics FZ950 og FZ800 støtter HDR10+

Panasonic hadde stor suksess med sine første OLED-skjermer i 2017. De kritikerroste modellseriene EZ1000 og EZ950 rangerte som noen av de aller beste skjermene på markedet.

I år skal lista heves ytterligere med de to nye modellseriene FZ950 og FZ800 som begge blir tilgjengelig I 55” og 65” format. Toppmodellen EZ1000 fra 2017 fortsetter et år til, og den blir tilgjengelig I størrelser opp til 77”.

Panasonics OLED-skjermer briljerte med utsøkt bildekvalitet, og det var I grunn bare en ting vi savnet: Støtte for det dynamiske HDR-formatet Dolby Vision. Ingenting tyder på at vi får se dette i år heller. Derimot har Panasonic samarbeidet med Samsung for å utvikle et nytt HDR-format med dynamiske metadata – HDR10+.

EZ950 og EZ800 blir de første OLED-skjermene som støtter det nye formatet. I tillegg har Panasonics ingeniører selvsagt jobbet beinhardt med å skvise ut høyere ytelse fra bildebehandlingen! De nye modellene får en oppgradert HCX-prosessor. En av de største nyhetene skal være et nytt “Dynamic Look Up Table”, som tilpasser fargerommet fortløpende og dynamisk etter kildematerialet, for gi best mulig ytelse i hver enkelt scene. Dette skal gi vesentlige forbedringer av contrast, farger og ikke minste detaljer i mørke partier, som alltid har vært en av Panasonics store styrker.

Forbedret kalibrering

Etter feedback fra profesjonelle brukere har Panasonic også forbedret kalibreringssystemet de nye OLED-modellene, med mer presise controller. FZ950 og FZ800 støtter ISF-kalibrering med nye målepunkter for 5% og 2,5% luminans. De nye modellene støtter selvfølgelig også CalMAN AutoCal (automatisk kalibrering).

Alt tyder på at Panasonics nye 2018 OLED-modeller kan bli spennende saker for de mest kresne bildeentusiastene, og vi gleder oss til å ta dem i nærmere åsyn. Lyd & Bilde deltar på en lukket demo av de nye Panasonic-modellene I Las Vegas senere denne uken, og bringer flere erfaringer derfra!

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top