data-srcset

CES 2018

Sonys nye OLED-skjermer kan skilte med blant annet Dolby Vision og Google Assistant, og bruker selve bildepanelet som høyttaler.

Etter å ha lykkes bra med sin første OLED-serie, Bravia A1 i 2017, kommer det ikke som noen overraskelse at Sony vil utvide OLED-sortimentet sitt i år.

I første rekke dreier det seg om den nye OLED-serien Bravia AF8. Den bygger videre på nyvinningene fra A1 og er utstyrt med Sonys egen X1 Extreme bildeprosessor til å ta seg av bildemagien. Støtte for Dolby Vision HDR-formatet er også med. Ikke nok med det, AF8 kommer også med den særegne Acoustic Surface- teknologien, som får hele skjermoverflaten til å fungere som en høyttaler ved hjelp av små aktivatorer på baksiden. En løsning vi har god erfaring med fra testen av Bravia A1 OLED.

De største forskjellene mellom den eksisterende A1-serien (som Sony sier vil gå videre i 2018) og nye AF8-serien ligger i designen. Mens A1 har en lett tilbakelent design med kraftig staffeli-fot på baksiden, kommer AF8 stilt rett opp og ned med en smal sokkel i bunn. Det kan gjøre AF8 mer velegnet til noen plasseringer og ikke minst til veggmontering.

På smart-fronten er Sony-skjermene fortsatt Android-baserte (ingen overraskelser der) og får dessuten Google Assistant stemmestyring innebygd, i alle fall på det nordamerikanske markedet. Sony, i likhet med flere andre TV-produsenter, ser for seg at TV-en vil bli navet hvor man også kontrollerer andre dingser rundt om i hjemmet.

Sony har ikke røpet noen priser eller lanseringsdato på Bravia AF8-serien ennå, men vi tror den vil legge seg et hakk lavere enn dagens A1-serie. Det er i alle fall lov å håpe!

annonse
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Les også

Lego Technic vs Lamborghini Sián FKP 37

Sjekk den LEGO-bilen!

Lamborghini Sián FKP 37 i nesten fire tusen deler er det nyeste tilskuddet til LEGOs Technic-avdeling.