annonse
annonse
annonse
(Foto: Produsenten)
annonse

Bravia AF8: Ny OLED-serie fra Sony

Sonys nye OLED-skjermer kan skilte med blant annet Dolby Vision og Google Assistant, og bruker selve bildepanelet som høyttaler.

Etter å ha lykkes bra med sin første OLED-serie, Bravia A1 i 2017, kommer det ikke som noen overraskelse at Sony vil utvide OLED-sortimentet sitt i år.

I første rekke dreier det seg om den nye OLED-serien Bravia AF8. Den bygger videre på nyvinningene fra A1 og er utstyrt med Sonys egen X1 Extreme bildeprosessor til å ta seg av bildemagien. Støtte for Dolby Vision HDR-formatet er også med. Ikke nok med det, AF8 kommer også med den særegne Acoustic Surface- teknologien, som får hele skjermoverflaten til å fungere som en høyttaler ved hjelp av små aktivatorer på baksiden. En løsning vi har god erfaring med fra testen av Bravia A1 OLED.

De største forskjellene mellom den eksisterende A1-serien (som Sony sier vil gå videre i 2018) og nye AF8-serien ligger i designen. Mens A1 har en lett tilbakelent design med kraftig staffeli-fot på baksiden, kommer AF8 stilt rett opp og ned med en smal sokkel i bunn. Det kan gjøre AF8 mer velegnet til noen plasseringer og ikke minst til veggmontering.

På smart-fronten er Sony-skjermene fortsatt Android-baserte (ingen overraskelser der) og får dessuten Google Assistant stemmestyring innebygd, i alle fall på det nordamerikanske markedet. Sony, i likhet med flere andre TV-produsenter, ser for seg at TV-en vil bli navet hvor man også kontrollerer andre dingser rundt om i hjemmet.

Sony har ikke røpet noen priser eller lanseringsdato på Bravia AF8-serien ennå, men vi tror den vil legge seg et hakk lavere enn dagens A1-serie. Det er i alle fall lov å håpe!

Les også

Lydplanke fra Klipsch har klassiske røtter

Lydplanke fra Klipsch har klassiske røtter

Heritage Theater Bar er en skreddersydd lydplanke som henter inspirasjon fra gamle Klipsch-kreasjoner.Legg til som favoritt
JBLs legendariske høyttaler gjenoppstår

JBLs legendariske høyttaler gjenoppstår

JBL L100 er deres mest suksessrike høyttaler. Nå kommer den i en helt ny utgave.Legg til som favoritt
Sonys nye lydplanker gir 3D surroundlyd

Sonys nye lydplanker gir 3D surroundlyd

Enten du ønsker tredimensjonal Atmos-lyd eller et svært kompakt format, har Sony noe å by på.Legg til som favoritt
Lysfølsomt Panasonic-kamera

Lysfølsomt Panasonic-kamera

Panasonic Lumix GH5S er en blodtrimmet utgave av flaggskipet GH5, tilpasset videoopptak i lite lys.Legg til som favoritt
Philips vil leke med Razer

Philips vil leke med Razer

De smarte Philips Hue-pærene er med på narrestreker. Samarbeidet gjør at du nå kan få stemningbelysning til spillene dine. Legg til som favoritt
Nvidia vil utkonkurrere TV'en din

Nvidia vil utkonkurrere TV’en din

Grafikkgiganten vil ha inn en gaming-skjerm på godplassen i stua. Og Asus, Acer og HP skal levere dem. Legg til som favoritt
Ny trådløs fra Jabra

Ny trådløs fra Jabra

Elite-serien har tydelige forskjeller og satser sterkt på musikkvalitetenLegg til som favoritt
Smartere mellomklasse-mobil fra Sony

Smartere mellomklasse-mobil fra Sony

Xperia XA2 gir deg betydelig mer for pengene enn forgjengeren Legg til som favoritt
annonse