Rolls-Royce Spectre testes på den franske riviera
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Rolls-Royce Spectre testes på den franske riviera

Den første elektriske Rolls-en kommer i 2023. Kjørekomforten skal være som et magisk teppe!

forfatter
Publisert 29.07.22 - 15:45

Rolls-Royce Spectre er den første elektriske modellen fra det britiske bilmerket(nå eid av BMW), som regnes som noe av det ypperste innen firehjuls luksus. Prototypen av Spectre gjennomgår for tiden en 2,5 millioner kilometers (!) testrunde, før de første produksjonsmodellene ventes til kunder i slutten av 2023. Spectre har tidligere vært på vintertesting i Arjeplog i Sverige, og akkurat nå befinner den seg i Sør-Frankrike, hvor den skal tilbakelegge 625.000 test-kilometer rundt Côte d’Azur og på Autodromo Miramar.

Les også Nå blir også Rolls Royce elektriske Men gjett hvor den elektriske drivlinjen kommer fra.

Rolls-Royce forteller at de ved å integrere batteriet i karosseriet, har oppnådd en bil som er 30% stivere mot vridninger enn andre modeller. Spectre blir også den mest aerodynamiske modellen hittil, med bare 0,25 cD.

Detaljene rundt den elektriske drivlinjen, batterikapasitet og lignende er ennå ikke bekreftet, men det er nærliggende å anta at Spectre henter mye av teknikken fra morselskapet BMW. I mellomtiden har vi fått se flere bilder av prototypen!

P90473468 lowRes P90473465 lowRes P90473467 lowRes P90473461 lowRes P90473462 lowRes P90473463 lowRes P90473464 lowRes P90473457 lowRes P90473458 lowRes P90473459 lowRes P90473460 lowRes P90473453 lowRes P90473454 lowRes P90473455 lowRes P90473452 lowRes P90473456 lowRes
<
>
(Foto: Rolls-Royce)

Rolls-Royce Spectre: Tilpasser seg automatisk til veiforholdene

Hvorfor så omfattende testing? Vel, Roll-Royce forteller blant annet at Spectre vil få en ny type elektronisk støtdemping, som tilpasser seg automatisk etter kjøreforholdene. Bilen er utstyrt med kameraer som kontinuerlig skanner veien og fanger opp ujevnheter. Samtidig bruker den navigasjonssystemet til å innhente informasjon om terrenget og veien forut. Alt dette foregår simultant for å sikre en fløyelsmyk kjøretur. Rolls-Royce kaller selv konseptet Magic Carpet Ride, og det kreves både solid hardware med masse regnekraft, samt mange test-kilometer for å få systemet til å virke.

I tillegg til utsøkt fjæringskomfort som er «Prinsessen på Erten» verdig, kan vi nok også forvente ekstremt lite støy: Rolls-Royce går allerede for å være av de mest stillegående bilene på planeten, med blant annet 6 millimeter tykke laminerte vindusruter, spesiallagde dekk og alskens støydemping ombord. Og det blir nok ikke dårligere med elektrisk drivlinje.

Obs! Rolls-Royce har ikke avslørt detaljene rundt hvilket infotainment og lydsystem vi kan forvente oss i Spectre, men dagens Phantom-modell leveres med et såkalt Bespoke Audio System som er utviklet internt, med bl.a 18 høyttalere og 1300 watt.

 

 

Les også disse sakene:

Bentley blir 100 prosent elektrisk

Bentley satser på elbiler

Den britiske legenden faser ut forbrenningsmotoren.

Bentley Bentayga V8 med Naim for Bentley

Den beste lyden på fire hjul

Hvis en Bentley står på shoppinglisten, sørg for å få med Naim-anlegget. Det vil du ikke angre på.

BMW i7 med hjemmekino

Vi har prøvd hjemmekinoen i BMW i7

Luksuskino i baksetet.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Polestar 6 blir en Porsche-killer Du kan bestille din Polestar 6 nå.
Superdatamaskin er Teslas våpen Superdatamaskinen Tesla Dojo er deres våpen i kampen om å ha de sikreste, mest selvkjørende bilene.
Bluetooth sikrer dekkene Det finnes en app for det: Pass på dekktrykket på sykkelen digitalt.
Great Scott! DeLorean Alpha5 får lyd fra Cambrige Audio Kan det bli en bilstereo med hele 1,21 gigawatt?
NIO: Ny stasjon for batteribytte Vestby blir stedet for NIOs andre batteribyttestasjon. Flere kommer.
Teslas villdyr kan endelig bestilles De heldigste får sin Model S Plaid og Model X Plaid allerede før nyttår.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend