TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Polestar satser på luksus

Blir som en sportslig Volvo, men ikke med tre seterader.

forfatter
Publisert 19.09.21 - 10:00

Ingen har sett bilen ennå, men amerikanske Car & Driver har snakket med Thomas Ingenlath, Polestar-sjefen, som kan fortelle noe vi allerede vet, og noe vi ikke visste.

At den skal  bygges side om side med meste generasjon Volvo XC90 i South Carolina, men det er bare for det amerikanske markedet. Biler som kommer til norden skal bygges hos Polestar i Kina.

Car & Driver snakket med Ingenlath under IAA Mobility-messen i München nylig, og der kunne han avsløre at Polestar 3 ikke blir en sjuseter, som mange nok trodde.

Thomas Ingenlath

– Jeg har ingenting i mot tre seterader i seg selv. Men i det øyeblikket vi hadde gjort det, hadde dere spurt hva som skilte den fra en XC90, sier han. – Med to rader kan vi gi bilen en mer aerodynamisk taklinje, og det gir oss bedre muligheter til å utnytte arealet mellom første og andre rad, noe som virkelig gir andre rad en luksusfølelse.

Profilen på Polestar 3 ser unektelig sporty ut.

Bilen vil bli tilgjengelig både med bakhjulsdrift og firehjulsdrift, altså med én eller to motorer. De fleste markedene etterspør og klarer seg fint med tohjulsdrift, men som Ingenlath også sa:

– Jeg ser det som en god kombinasjon. Når alt kommer til alt, gir to motorer mer kraft og akselerasjon, men det er mange mennesker som ikke trenger det, og mange som ikke behøver firehjulsdrift. – I Norge og Østerrike vil vi alltid selge flere biler med firehjulsdrift, men i USA og Kina er folk fornøyd med én motor.

Ingenlath antyder at Polestar 3 kan løfte produksjonsvolumet over 100.000 biler, og enda mer når og hvis Precept-konseptet  – en coupe-lignende firedørs sedan, som Polestar har sagt at de skal lansere kommer.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
NIO: Ny stasjon for batteribytte Vestby blir stedet for NIOs andre batteribyttestasjon. Flere kommer.
Teslas villdyr kan endelig bestilles De heldigste får sin Model S Plaid og Model X Plaid allerede før nyttår.
– Derfor kjøpte jeg Tesla Ikke nødvendigvis den beste bilen. Men den er det jeg trenger.
Sjekk de siste bildene - og video - av Rolls-Royce Spectre Den første elektriske Rolls-en kommer i 2023. Kjørekomforten skal være som et magisk teppe!
Første sniktitt på ny konseptbil fra Mini Mini Concept Aceman konseptbil vil gi et førstehåndsinntrykk av det fremtidige designspråket til Mini.
Sjekk Fords automatiske «laderobot» Ford tester en ny type automatisk ladestasjon hvor du selv slipper å sette inn ladekabelen.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend