Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Polestar satser på luksus

Blir som en sportslig Volvo, men ikke med tre seterader.

Skrevet av / 19.09.21 - 10:00
Polestar satser på luksus

Ingen har sett bilen ennå, men amerikanske Car & Driver har snakket med Thomas Ingenlath, Polestar-sjefen, som kan fortelle noe vi allerede vet, og noe vi ikke visste.

At den skal  bygges side om side med meste generasjon Volvo XC90 i South Carolina, men det er bare for det amerikanske markedet. Biler som kommer til norden skal bygges hos Polestar i Kina.

Car & Driver snakket med Ingenlath under IAA Mobility-messen i München nylig, og der kunne han avsløre at Polestar 3 ikke blir en sjuseter, som mange nok trodde.

Thomas Ingenlath

– Jeg har ingenting i mot tre seterader i seg selv. Men i det øyeblikket vi hadde gjort det, hadde dere spurt hva som skilte den fra en XC90, sier han. – Med to rader kan vi gi bilen en mer aerodynamisk taklinje, og det gir oss bedre muligheter til å utnytte arealet mellom første og andre rad, noe som virkelig gir andre rad en luksusfølelse.

Profilen på Polestar 3 ser unektelig sporty ut.

Bilen vil bli tilgjengelig både med bakhjulsdrift og firehjulsdrift, altså med én eller to motorer. De fleste markedene etterspør og klarer seg fint med tohjulsdrift, men som Ingenlath også sa:

– Jeg ser det som en god kombinasjon. Når alt kommer til alt, gir to motorer mer kraft og akselerasjon, men det er mange mennesker som ikke trenger det, og mange som ikke behøver firehjulsdrift. – I Norge og Østerrike vil vi alltid selge flere biler med firehjulsdrift, men i USA og Kina er folk fornøyd med én motor.

Ingenlath antyder at Polestar 3 kan løfte produksjonsvolumet over 100.000 biler, og enda mer når og hvis Precept-konseptet  – en coupe-lignende firedørs sedan, som Polestar har sagt at de skal lansere kommer.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Polestars raskeste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Degraderes knapt

Ammoniakkmotor truer elbilene

Enden på visa for Fisker?

Firkantet sjarmklump

Familie-luksusbilen går som ei kule

Mektig imponerende debut

Nytt infotainmentsystem og opp til 600 km rekkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - måtte på akutten

Batteridrevet plentraktor fra Husqvarna

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

Scroll to Top