Nyhet

Nå kommer Jaguar i-Pace som 2021 modell

Den elegante elbilen oppgraderes, men det er ett minus.

Skrevet av / 08.07.20 - 09:47
Nå kommer Jaguar i-Pace som 2021 modell

Alle biler oppdateres som regel midt i livssyklusen, og nå slipper Jaguar detaljene om neste års utgave av i-Pace. Som vi har fortalt før, kan den utstyres med trådløs lading, og i Oslo jobbes det med et prosjekt hvor i-Pace taxier skal utstyres med induksjonslading.

2021-modellen oppgraderes på flere punkter. Blant annet får den raskere 11 kW lader og mulighet for tilkobling til trefas strøm. Den får også Jaguar Land Rovers geniale 3D-kamera, som gir 360 graders sikt rundt bilen.

Nytt infotaimentsysten

Innvendig får den et nytt infotaiment-system med trådløs lading, oppdatering over nett og Apple CarPlay er standard. Pivi Pro kalles det, og foruten at det skal være raskere og mer funksjonelt, skal det også være bedre på navigering mellom ladestasjoner. For eksempel skal man få opp ladetilgjengelighet og pris.

Bilen er utstyrt med head-up-visning på frontruten, og føreren har en 12,3-tommers – konfigurerbar – skjerm foran seg.

Høyere pris

i-Pace kan fremdeles leveres med lydanlegg fra Meridian, som er et 3D surround-anlegg med Trifield-lyd som skal gi omsluttende lud i hele kupeen, fra 16 høyttalere og en subwoofer.

Rekkevidde og batterier er ikke endret på 2021-modellen, men det som virkelig er endret, er prisen.

Innstegsprisen for en 2021-modell øker med nesten 14 prosent til 747.900 kr, og Jaguar Land Rover følger således etter de andre bilimportørene som allerede har sett seg nødt til å sette opp prisene grunnet store valuteasvingninger. Audi satte opp prisen på e-tron for noen uker siden, de fleste importører har gjort det samme, og nå ser Jaguar Land Rover seg nødt til å gjøre det samme.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fransk design og stil

20 prosent lengre rekkevidde – kun med programvare

Avlytting på hjul

Zeekr 001 FR: 1265 hestekrefter!

Fremtidens elbiler går lengre og blir smartere

Endelig elektrisk Mini Countryman

Scroll to Top