Nyhet

MINI Electric Pacesetter JCW

Blir ny FIA Formula E Safety Car
forfatter

Denne får du dessverre ikke kjøpt, den modifiserte Mini-en skal være den nye FIA Formula E Safety Car i Formel E World Championship. Racing med elektriske formel-biler.

MINI Electric Pacesetter inspired by JCW, kalles den, og den elektriske Mini-en som er modifsert av BMW Motorsport – altså M-avdelingen, har hentet den visuelle inspiriasjonen fra John Cooper Works. Som er MINIs motorsportavdeling, litt som M-sport altså.

Bilen er basert på en Mini Cooper SE, men modifisert med mer effekt og dreiemoment – 135 kW/184 hk og 280 Nm, som kapper av halvsekundet fra  0-100 km/t til 6,7s.

Vekten er redusert med 130 kilo til 1230 kg, og det hjelper alltid på fartsressursene.

Rome (ITA), 8th April – 11th April 2021. ABB FIA Formula E World Championship, Season 7, Rome E-Prix, MINI Electric Pacesetter inspired by JCW, Safety Car.

 

Verdens morsomste elbil? En elektrisk utgave av den snertne Mini Cooper S, med lydanlegg fra Harman Kardon – what's not to like?
Mini Cooper SE spread (foto Lasse Svendsen)

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.