Nyhet

Hyundai Grandeur jubilerer i elektrisk form

Grandeur feirer 35 år i herlig restomod-utgave.
forfatter

For de fleste av oss er Hyundaien fra 80-tallet, fullstendig ukjent. Men de som husker olympiske leker i Seoul, i 1988, gjenkjenner kanskje den kantede Hyundaien, som ble brukt til å skysse VIP-er rundt i byen.

Grandeur var Hyundais flaggskip på 80-tallet, og bilen som var basert på en Mitsubishi Debonair, og den gjeveste utgaven ble levert med en 3-liters V6-er, og mye plysj på innsiden.

Ioniq 5: Vi smiler fra øre til øre Ioniq 5 er en bil mange har ventet på. Og bilen skuffer ikke.
Hyundai IONIQ5 Angle

Denne utgaven er nesten en blåkopi av originale, men her er V6-eren byttet ut med en elektrisk drivlinje.

Det er ikke det eneste som er nytt. Restomod-utgaven har den samme typen Parametric Pixel-lykter som Ioniq 5 har, og et kraftig oppgradert interiør og burgunderfarget fløyel, kobberfargede detaljer,  nappaskinn, og en stor pekeskjerm i midtkonsollen.

Lydanlegget med radio og kassettspiller, er erstattet med et anlegg bygger av den Sør-Koreanske lyddesigneren Guk-il Yu, som har installert 18 høyttalere og to subwoofere. Kabinen er behandlet på samme måte som man tuner akustikken i en konsertsal. og får man lyst til å spille selv, kan man spille på tangentene i piano-appen. 

Photo 8 Photo 7 Grandeur inside Photo 2 Photo 3 Photo 4 Photo 6
<
>

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.