Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

General Motors satser på batteridrift

GM planlegger over 20 elbiler, og Cadillac Lyriq blir blant de første.

Skrevet av / 06.03.20 - 10:13
General Motors satser på batteridrift

Man tenker kanskje ikke på svære amerikanske biler som særlig miljøvennlige, men General Motors tenker annerledes. De satser på en ny elbil-plattform som vises i konsernets flaggskip: Cadillac Lyriq. En stor elektrisk SUV som først ble vist som en render i 2019, men som GM planlegger å starte produksjonen av i 2021.

Den bruker den nye BEV3-plattformen som GM har planer om å bruke på kommende elbiler, og batterikapasiteten kan skaleres fra 50 til 200 kWt, med fra seks til 12 batterimoduler, noe som gjør plattformen egnet til elbiler i ulike størrelser.

Den store el-suven skal egentlig debutere i april og blir den første av 22 nye elbilmodeller som GM planlegger å lansere innen 2023. Plattformen vil også bli å finne i GMs andre merker, Buick, Chevrolet og GMC, og den skal brukes i GMs selvkjørende Cruise Origin, som de planlegger å starte produksjonen av i slutten av 2021.

Med 200 kWt og 400 volts batterier, skal batterikapasiteten holde til en rekkevidde på 640 km, og Cadillac Lyriq er selvsagt firehjulsdrevet, med en 180 kW elektromotor foran, og en 250 kW motor bak, som tilsammen tilsvarer 450 hk.

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så mye bedre er nye Porsche Taycan

ID. Buzz - endelig med firehjulsdrift

Familiebil med alt man trenger

Fremtidens elbil i følge BMW

Lyd fra Bang & Olufsen og OLED-lykter

Brukte Tesla-er stuper i verdi

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top