Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Guide

Sommergadgets 2020

Skrevet av / 02.07.20 - 10:42
Sommergadgets 2020

Uunnværlige sommergadgets

Dingsene som kan, redde sommerferien.

Med hjemmesommer for de fleste av oss, er det helt nødvendig å finne på noe nytt å gjøre. Da kan de rette dingsene være gode å ha. Her har vi samlet noen av redaksjonens favoritter.

Med noen av disse blir det enkelt å sette soundtrack til sommerpartyet, og treningsturene dagen derpå blir mer lystbetont med det de rette trenings-gadgetene.

Vi har også tatt med nyttige ting til turene i nærmiljøet, eller tante i Ørsta, og weekendutfluktene til skjærgården, eller på fjellet.

Det er noe for enhver smak her, og ethvert behov. Noen er ganske åpenbare, som en bedre trådløs høyttaler, eller et nytt kamera. Andre er kanskje like mye for moro skyld som for nytte, som den appstyrte viften som holder røyken fra bålet og grillen borte. Eller det mobile overvåkningskameraet.

Dét, og mye mer finner du her.

Beats Powerbeats 4, trådløse øreplugger

Treningspropper med hi-fi-lyd

Den beste trådløse lyden for pengene.

De trådløse Powerbeats 4 har samme lyden som den mye dyrere Pro-modellen, og er perfekt til trening og rekreasjon. De veier nesten ingenting tross kabelen, batteritiden rekker hele veien til fjelltoppen, og så koster de ikke all verden.

Sony Cyber-shot RX100 VII - kompaktkamera

Det beste lommekameraet

Det lille Sony-kameraet er det hendigste og beste feriekameraet.

Sony Cyber-shot RX100 VII koster litt, men det mener vi det er verdt. For det finnes ingen andre lommekameraet med 8x zoom og 4K-video, som er i nærheten av samme bildekvalitet. Det fokuserer lynraskt slik at feriebildene blir skarpe, og det har mikrofoninngang for alle som skal videoblogge fra ferien.

Nikon Z50 – Systemkamera

Prisgunstig feriekamera

Nikon-kameraet er så lite og lett at det er perfekt for reiselystne.

Nikon Z50 er kameraet som gir deg superb brukervennlighet, kjapp autofokus, høy skuddtakt og meget god bilde- og videokvalitet. Med den kompakte 16-50mm zoomen er Z50 et av de beste allroundkameraene for ferier. Det finnes også en adapter som gjør det mulig å bruke dine gamle Nikon-objektiver. Vinn-vinn.

Biolite Firepit - Bærbar grillovn

Varmer både kropp og måltid

Den bærbare Firepit styrer du med en app, enten du skal grille eller bare varme deg.

Glamping blir neppe det samme uten Biolite Firepit. Som er en bærbar vedovn som kan brukes som grill, med en appstyrt, batteridrevet vifte som holder røyken borte, og glødene vedlike. Batteriet kan lade mobilen, og den kan bruke både ved, kull og briketter.

Geneva Touring S+ Radio med Bluetooth

Den beste reiseradioen

Den lille radioen kan også brukes som Bluetooth-høyttaler.

Geneva Touring S+, er den beste blant de minste reiseradioene. Lyden er bedre her enn i andre radioer, og den kan også brukes som trådløs høyttaler. Batteriet varer i drøyt 20 timer, perfekt for en varm sommerdag på balkongen, i parken, på sjøen eller på fjellet. Radioen har både FM- og DAB-mottak.

JBL Boombox 2 – Bærbar høyttaler

Hagefest for store og små

JBLs mest høylytte boomblaster noensinne varer i 24 timer før du må lade igjen.

At sosiale lag for tiden er begrenset til få personer, er ingen grunn til å droppe partystemningen. Og hvis du synes Soundboks er for stor og upraktisk, kommer du langt med JBLs trådløse Boombox 2. En Bluetooth-høyttaler med bærehank, laget for å ta musikken til et nytt nivå. Med kraftig lyd og partybass.

PartyBoost-funksjonen lar deg koble sammen så mange trådløse JBL-høyttalere du bare ønsker. Var det noen som sa nabovarsel?

Sennheiser Momentum True Wireless 2 – Helt trådløse ørepropper

Favorittproppene har fått bedre batteri

Dette er vår nye referanse, som konkurrentene må slå i fremtiden!

Sennheiser Momentum True Wireless 2 låter fantastisk – akkurat som forgjengerne. Forbedringene har skjedd i form av økt batteritid, fra fire til sju timer i selve proppene, og fra åtte til 21 timer ekstra i reiseetuiet! Med totalt 28 timer kan du trygt forlate laderen hjemme.

En annen forbedring er aktiv støydemping, som demper de lave frekvensene som selve proppene ikke klarer. Den eneste grunnen til å kjøpe noe annet må være for at du ønsker noe enda mer vanntett enn IPX4.

FiiO BTR3 – Trådløs hodetelefonforsterker

Gjør alle hodetelefoner “trådløse”

FiiO BTR3 puster nytt, trådløst liv i dine gamle hodetelefoner.

FiiO BTR3 er ingen nødvendighet, men gjør livet som hodetelefonelsker litt morsommere. Nå kan du gjøre dine favoritt-hodetelefoner nesten-trådløse. Plugg dem i denne dingsen, som snakker trådløst med mobiltelefonen. BTR3 klyper du fast til jakka eller skjorta. Lyden er kraftigere enn mobilens hodetelefonutgang, slik at selv vriene hodetelefoner kan få kjørt seg. Den trådløse hodetelefonforsterkeren funker også som USB-DAC. Kult!

GoPro Hero 8 Black – actionkamera

Superstabile actionvideoer

Det som var styrkene til forgjengeren, tar Hero8 Black enda et hakk lenger.

Med enda jevnere bildestabilisering enn den allerede glimrende forgjengeren Hero7 Black, er det duket for superjevn video, uansett hva slags terreng du filmer i. Hero8 har dessuten fått tre innebygde objektiver, med ulik brennvidde. Som betyr at valg av lineært utsnitt, vidvinkel eller SuperView-vidvinkel alle vil gi full pikseloppløsning. Kameraet er dessuten GoPros første som ikke er avhengig av ramme når man skal montere på stativ, og masse kult ekstrautstyr er tilgjengelig.

Motorola One Zoom – mobil

Billig mobil med godt kamera

Den perfekte reisemobilen.

Der det er mange turister, er det også mange lommetyver. Hvis du ikke bryr deg om å reise på sommerferie med din dyre luksusmobil, er Motorola One Zoom kanskje et godt alternativ. Budsjettmobilen kommer med fire kameraer, og gir gode feriebildene uten problemer. Batteritiden er også fremragende.

Huawei Watch GT2e, smartklokke

Gjør deg klar til stranden

Smartklokke med 100 treningsmuligheter.

Sommertid er også tiden for å være aktiv og stramme opp strandkroppen litt. Her kommer den rimelige smartklokken Huawei Watch GT2e inn i bildet. Klokken skiller mellom 100 forskjellige typer sportsaktivitet – inkludert skateboard og parkour – så det er bare å komme i gang!

Arlo Go – mobilt overvåkningskamera

Mobil totalovervåkning

Overvåk hagen, campingvognen og mye mer.

Her er overvåkningskameraet som kjører på batteri og kobles til internett via 4G/LTE. Derfor kan det brukes over alt, også på ferien enten du tar det med på hoterommet eller på hytta. Arlo Go er dessuten IP65-sertifisert, så det kan også monteres utendørs.

Jabra Elite Active 75t – True Wireless ørepropper

Trådløse og vanntette

Bedre trening med lang batteritid.

Med en batteritid på over syv timer per lading kan man løpe minst et maraton – og kanskje en iron man hvis man er i form til det – med Jabras trådløse ørepropper, uten å gå tom for strøm. Lyden er fremragende, og proppene er vanntette. De har også et matt belegg så de sitter bedre i ørene.

Joby Gorillapod Griptight Action Kit

Mer profesjonelle selfies

Festet som lar deg rigge mobilen eller actionkameraet hvor som helst.

Gorillapod er ikke bare for systemkameraer, for med denne kan du feste mobilen i en lyktestolpe eller actionkameraet på bakspeilet. Bluetooth fjernkontroll for å begynne og filme eller ta et bilde er inkludert. Den er også utmerket for å ta nattbilder eller timelaps-videoer der kameraet må holdes stille over lengre tid.

Mophie Powerstation USB-C 3XL

Hurtiglading på farten

Full fart på ladingen selv når du er langt fra strømuttak.

Power banks gir oftest ikke fra seg noe særlig effekt, noe som gjør at det tar timer å få fart på mobilen igjen. De kan dessuten ikke lade datamaskinen. Men Powerstation 3XL har 26 00 mAh kapasitet og 45 W hurtiglading som faktisk kan lade dataen, mobilen, nettbrett og kameraet. Hvilken luksus!

Satechi 108W Pro USB-C PD Desktop charger

Lad alt på en gang

Laderen som erstatter alle dine ladere både hjemme og på reise.

I stedet for å ha en mengde nettadaptere og måtte lete etter ledige strømuttak, er en multilader mye smidigere. Den har både tradisjonelle USB-uttak og USB-C-uttak, og leverer mer enn nok effekt. Man kan til og med lade en moderne laptop, nettbrett, mobil og smartklokke samtidig!

Meater+

Saken er biff

Med et helt trådløst termometer med lang rekkevidde er grillingen under kontroll.

De trådløse termometerne vi har sett før, har fortsatt en ledning mellom måleren og kontrollboksen. Ikke Meater+, som kjører Bluetooth til boksen, som så igjen er singnalforsterker til mobilen. Noe som gir 50 meters rekkevidde! Den har også den smarteste appen vi har sett, som i klartekst forteller deg om hvor lenge det er til maten er klar.

JBL Flip 5

Dundrende lyd i lommeformat

JBLs robuste portable høyttaler har blitt bedre på alle måter.

Allerede i fjor likte vi Flip 4, men nå har den kommet i en ny versjon som er bedre på alle måter. Den har blitt enda mer høylytt og har kraftigere bass, og det fra et nivå som vi syntes var tilstrekkelig. Nå er det virkelig en bærbar partymaskin som man ikke trenger å være redd for å miste i bassenget eller ta med til stranden.

The New Soundboks – Bluetooth partyhøyttaler

Ingen høyere!

Helt siden den første Soundboks-høyttaleren – unnfanget av en festivalglad guttegjeng fra Danmark (!) – satte desibel-rekord for batteridrevne Bluetooth-høyttalere, har den blitt en fast følgesvenn på musikkfestivaler. Men siden sommerens festivalsesong ser ut til å være avlyst, blir du kanskje nødt til å lage din egen? Med den nyeste Soundboksen er du garantert mavemasserende bass og løssluppen sommerstemning. Den har en hardfør konstruksjon med beskyttende beslag og bærehåndtak, med doble 10” basselementer som leverer et saftig lydtrykk (opptil 126 dB!). Glemte vi å nevne at du kan sammenkoble opptil 5 høyttalere? Bare husk nabovarsel!

Sonos Move – bærbar Bluetooth-høyttaler

Like god inne som ute

Med Move kan multirom-spesialisten Sonos endelig tilby en helt trådløs høyttaler som du kan ta med deg utenfor husets fire vegger! Den har bærehåndtak, går på batteri, spiller musikk via Bluetooth eller Wi-Fi, og er laget for å tåle en støyt, inkludert vannsprut. Styringen er som vanlig enkel via Sonos-appen. Lyden finjusterer seg automatisk til omgivelsene og låter bedre enn forventet både utendørs og innendørs. Move er et utmerket tilskudd til Sonos-familien, og et godt kjøp for både nye og eksisterende Sonos-eiere.

OBS! Sonos Move fantes før kun i svart utgave, men fra juli kan den også bestilles i den nye hvitfargen Lunar White.

Bose Frames - Solbriller med innebygde høyttalere

Funky solbriller med innebygd lyd

Solbriller med innebygde høyttalere, sa du? Det låter som musikk i våre ører! Bose er best kjent for sine glimrende hodetelefoner med støyreduksjon, men nå har de pønsket ut enda en ny vri på bærbar lyd. Bose Frames holder UV-strålene borte, samtidig som de sender luftige musikalske toner rett inn i øregangene dine. Brillene er lette, behagelige å ha på seg, og fungerer som en diskré lydkilde til musikk, video og telefonsamtaler. Lydmessig er ikke Frames noen erstatning til ordentlige hodetelefoner eller ørepropper, men er en spennende ny måte å tenke bærbar lyd på: Her kan du faktisk nyte musikk, se video eller snakke i telefonen, og se fullstendig kul ut mens du gjør det!

LG OLED48CX – OLED TV

Karantene-TV

I år er det nok mange som velger å tilbringe sommerferien i hjemlandet, hjembyen … ja, hjemme, rett og slett. Så hvorfor ikke bruke feriebudsjettet på en fet TV i stedet? I den forbindelse kommer LGs nye OLED-TV i CX-serien akkurat som bestilt: Denne 2020-modellen er fullspekket av nye finesser, og serverer film, serier og spill med glitrende kontrastrik bildekvalitet. Nytt i år er skjermstørrelser fra 77” og helt ned til 48”. Dermed kan selv det mest kompakte krypinn få plass til en OLED-TV!

HyperX Cloud Flight S - gaming-headset

Helt trådløs lyd når du spiller

I spillenes verden kan du reise hvor du vil. Og med HyperX Cloud Flight S kan du gjøre det uten noen form for sjenerende kabelrot. Ikke bare er headsettet trådløst, og kommuniserer med PC eller PS4 ved hjelp av en 2,4 GHz-sender. Også ladingen skjer trådløst med standard QI-lading. Headsettet støtter virtuell 7.1-kanaler surroundlyd, så det blir nesten som å være der selv.

Logitech Brio Ultra HD Pro – webcam

Vis deg fra din beste side

Kanskje blir det via internett du skal møte venner og familie i ferien. Men om det nå blir slik, kan du i hvertfall sørge for at bildet ikke blir sløret og lyden skurrer. Her kan et godt webcam få samværet til å bli litt mindre virtuelt. Logitech Brio Ultra HD Pro klarer ultraskarp 4K-oppløsning. Hvis du kan nøye deg med Full HD, finnes modellen C922 til halve prisen.

Thronmax Mdril One Pro Kit – mikrofon

Kan du høre meg der ute?

Har du en podcaster eller sanger i magen, og ferien skal brukes til å slippe drømmen løs? Da trenger du en mikrofon. Og den innebygde i dataen teller ikke med i den sammenhengen. Thronmax Mdril One Pro Kit er en skrivebordsmikrofon med popfilter og innebygd lydinterface slik at den kan kobles direkte til USB-porten, og man kan velge mellom fire opptakskarakteristikker.

Redaksjonen
Lyd & Bildes og L&B Homes journalister velger ut og foretar grundige tester av ca. 475-500 produkter hvert år. Vi tester det meste som går på strøm – det være seg TV-er, mobiltelefoner, høyttalere, bærbar lyd, hi-fi, kameraer, hjemmekino, ultrabooks, smartklokker, nettbrett, m.m.

Electrocompaniet 2 channel Audio Power Amplifier - klassikeren vi ikke glemmer

5 tips til bedre lydplanke-lyd

Tips til bedre feriebilder

Scroll to Top