TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

forfatter
Publisert 29.05.20 - 06:06

Tesla Model Y

Der hvor Model X er SUV-versjonen av Model S, er Model Y den større crossover-versjonen av Model 3. Vesentlig mindre enn X, men med etterlengtet takhøyde i forhold til 3-er’n.

Les vår test av Tesla Model Y her

Så langt kan du bare velge mellom Long Range og Performance, og premium lydanlegg er inkludert i begge. Med 14 høyttalerelementer, inkludert subwoofer. Samme anlegget som i Model 3, som vi har testet.

Autopilot er inkludert i begge, men du kan betale 50.000 kroner ekstra for å gjøre bilen «fremtidig selvkjørende» og som allerede nå inkluderer trafikklysgjenkjenning og automatisk kjøring i bygater. Og dessuten forbedret Summon-funksjon, hvor bilen finner deg på en parkeringsplass.

Long Range-utgaven gir 505 km rekkevidde etter WLTP-målingen, og akselererer fra 0-100 km/t på 5,1 sekunder. Topphastigheten er 217 km/t. For 55.000 kroner ekstra får du Performance-versjonen, med 480 km rekkevidde og 241 km/t topphastighet. Dessuten går 0-100 km/t unna på 3,7 sekunder.

Også i denne testen:

Volkswagen ID.4

Tesla Model S

Tesla Model X

Porsche Taycan

Audi e-tron 50 / 55 Quattro

Jaguar i-Pace

Mercedes-Benz EQC

Mazda MX-30

Polestar 2

Ford Mustang Mach-E

Peugeot e-208

Skoda Enyaq iV

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

DS 3 Crossback E-Tense

Volkswagen ID.3

Renault Zoe

Mini Cooper SE

Nissan Leaf

Lexus UX 300e

Kia e-Soul

Kia e-Niro

Tesla Model 3

Hyundai Ioniq Electric

Hyundai Kona Electric

Opel Ampera-E

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Volkswagen snart klar med ny ID.3 Får etterlengted oppgradering.
Dette landet planlegger forbud mot elbiler Årsaken er den truende energikrisen.
Opel Astra lanseres i to elektriske utgaver Sports Tourer Electric kan bli bilen familien ønsker seg.
Buzz snur på en femøring! Den moderne versjonen av folkevognbussen er et realt blinkskudd og en ekte innertier – bortsett fra ett problem.
Raskere Abarth-utgave av Fiat 500e Kommer snart med mer krefter og falsk gromlyd.
Følg Lyd & Bilde