Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Tesla Model Y

Tesla Model Y

Der hvor Model X er SUV-versjonen av Model S, er Model Y den større crossover-versjonen av Model 3. Vesentlig mindre enn X, men med etterlengtet takhøyde i forhold til 3-er’n.

Les vår test av Tesla Model Y her

Så langt kan du bare velge mellom Long Range og Performance, og premium lydanlegg er inkludert i begge. Med 14 høyttalerelementer, inkludert subwoofer. Samme anlegget som i Model 3, som vi har testet.

Autopilot er inkludert i begge, men du kan betale 50.000 kroner ekstra for å gjøre bilen «fremtidig selvkjørende» og som allerede nå inkluderer trafikklysgjenkjenning og automatisk kjøring i bygater. Og dessuten forbedret Summon-funksjon, hvor bilen finner deg på en parkeringsplass.

Long Range-utgaven gir 505 km rekkevidde etter WLTP-målingen, og akselererer fra 0-100 km/t på 5,1 sekunder. Topphastigheten er 217 km/t. For 55.000 kroner ekstra får du Performance-versjonen, med 480 km rekkevidde og 241 km/t topphastighet. Dessuten går 0-100 km/t unna på 3,7 sekunder.

Annonse

Også i denne testen:

Volkswagen ID.4

Tesla Model S

Tesla Model X

Porsche Taycan

Audi e-tron 50 / 55 Quattro

Jaguar i-Pace

Mercedes-Benz EQC

Mazda MX-30

Polestar 2

Ford Mustang Mach-E

Peugeot e-208

Skoda Enyaq iV

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

DS 3 Crossback E-Tense

Volkswagen ID.3

Renault Zoe

Mini Cooper SE

Nissan Leaf

Lexus UX 300e

Kia e-Soul

Kia e-Niro

Tesla Model 3

Hyundai Ioniq Electric

Hyundai Kona Electric

Opel Ampera-E

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.