Tesla Model Y – Lyd & Bilde
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

forfatter
Publisert 29.05.20 - 06:06

Tesla Model Y

Der hvor Model X er SUV-versjonen av Model S, er Model Y den større crossover-versjonen av Model 3. Vesentlig mindre enn X, men med etterlengtet takhøyde i forhold til 3-er’n.

Les vår test av Tesla Model Y her

Så langt kan du bare velge mellom Long Range og Performance, og premium lydanlegg er inkludert i begge. Med 14 høyttalerelementer, inkludert subwoofer. Samme anlegget som i Model 3, som vi har testet.

Autopilot er inkludert i begge, men du kan betale 50.000 kroner ekstra for å gjøre bilen «fremtidig selvkjørende» og som allerede nå inkluderer trafikklysgjenkjenning og automatisk kjøring i bygater. Og dessuten forbedret Summon-funksjon, hvor bilen finner deg på en parkeringsplass.

Long Range-utgaven gir 505 km rekkevidde etter WLTP-målingen, og akselererer fra 0-100 km/t på 5,1 sekunder. Topphastigheten er 217 km/t. For 55.000 kroner ekstra får du Performance-versjonen, med 480 km rekkevidde og 241 km/t topphastighet. Dessuten går 0-100 km/t unna på 3,7 sekunder.

Også i denne testen:

Volkswagen ID.4

Tesla Model S

Tesla Model X

Porsche Taycan

Audi e-tron 50 / 55 Quattro

Jaguar i-Pace

Mercedes-Benz EQC

Mazda MX-30

Polestar 2

Ford Mustang Mach-E

Peugeot e-208

Skoda Enyaq iV

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

DS 3 Crossback E-Tense

Volkswagen ID.3

Renault Zoe

Mini Cooper SE

Nissan Leaf

Lexus UX 300e

Kia e-Soul

Kia e-Niro

Tesla Model 3

Hyundai Ioniq Electric

Hyundai Kona Electric

Opel Ampera-E

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Her kjører en BMW i4 M50 med fire motorer Modifisert karosseri og unik drivlinje.
Polestar 6 blir en Porsche-killer Du kan bestille din Polestar 6 nå.
Superdatamaskin er Teslas våpen Superdatamaskinen Tesla Dojo er deres våpen i kampen om å ha de sikreste, mest selvkjørende bilene.
Bluetooth sikrer dekkene Det finnes en app for det: Pass på dekktrykket på sykkelen digitalt.
Great Scott! DeLorean Alpha5 får lyd fra Cambrige Audio Kan det bli en bilstereo med hele 1,21 gigawatt?
NIO: Ny stasjon for batteribytte Vestby blir stedet for NIOs andre batteribyttestasjon. Flere kommer.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend