Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Tesla Model 3

Tesla Model 3

Når du kjøper en Tesla, kjøper du Teknologi med stor T. De er flere år foran røkla med tanke på digital kjøreassistent (Autopilot), selv om nivå 2 av 5 høres småblekt ut. Men autonom kjøring er vanskelig, og ingen har altså lyktes bedre enn Tesla så langt. Om du skal betale ekstra for dette, må derimot være opp til deg. Det er ikke sikkert du får så mye mer for teknologien på bruktmarkedet om fem år, når man har kommet enda lenger med denne teknologien på nyere biler.

Les vår test av Tesla Model 3

Lyden kan ikke oppgraderes i den rimeligste Tesla Model 3 (Standard Range Plus). Derimot er premium lydanlegg standard på firehjulsdriftversjonene Long Range og den råeste Performance-utgaven.

Tesla forteller lite om anlegget, annet enn at det består av til sammen 15 høyttalere. Som er såkalt interiørtilpasset, og sammenlignbart med et platestudio.

Vi har selv testet premium-anlegget. De femten høyttalerne er plassert stort sett der man finner dem i andre biler. Fra førersetet kan man se basshøyttalerne nederst i fordørene, og diskanter plassert i hjørnet av A-stolpen. I tillegg finnes to såkalte HD-diskanter øverst på A-stolpene. De løfter bokstavelig talt lydbildet i kupeen.

Tre fulltonehøyttalere er plassert foran i toppen av dashbordet, med en ekstra diskant i midten, mens dørene bak og ved hattehyllen bak har til sammen fire fulltonehøyttalere.

Forsterkerne som driver alt dette, inklusive subwooferen, er skjult i bagasjerommet.

Anlegget og alt annet i bilen, som klimaanlegget og alle innstillinger, styres på den 15 tommer store pekeskjermen over midtkonsollen.

Anlegget spiller forbløffende bra og det kan spille skremmende høyt, uten noe særlig med forvrengning.

Scroll to Top