TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Tesla Model 3

Når du kjøper en Tesla, kjøper du Teknologi med stor T. De er flere år foran røkla med tanke på digital kjøreassistent (Autopilot), selv om nivå 2 av 5 høres småblekt ut. Men autonom kjøring er vanskelig, og ingen har altså lyktes bedre enn Tesla så langt. Om du skal betale ekstra for dette, må derimot være opp til deg. Det er ikke sikkert du får så mye mer for teknologien på bruktmarkedet om fem år, når man har kommet enda lenger med denne teknologien på nyere biler.

Les vår test av Tesla Model 3

Lyden kan ikke oppgraderes i den rimeligste Tesla Model 3 (Standard Range Plus). Derimot er premium lydanlegg standard på firehjulsdriftversjonene Long Range og den råeste Performance-utgaven.

Tesla forteller lite om anlegget, annet enn at det består av til sammen 15 høyttalere. Som er såkalt interiørtilpasset, og sammenlignbart med et platestudio.

Vi har selv testet premium-anlegget. De femten høyttalerne er plassert stort sett der man finner dem i andre biler. Fra førersetet kan man se basshøyttalerne nederst i fordørene, og diskanter plassert i hjørnet av A-stolpen. I tillegg finnes to såkalte HD-diskanter øverst på A-stolpene. De løfter bokstavelig talt lydbildet i kupeen.

Tre fulltonehøyttalere er plassert foran i toppen av dashbordet, med en ekstra diskant i midten, mens dørene bak og ved hattehyllen bak har til sammen fire fulltonehøyttalere.

Forsterkerne som driver alt dette, inklusive subwooferen, er skjult i bagasjerommet.

Anlegget og alt annet i bilen, som klimaanlegget og alle innstillinger, styres på den 15 tommer store pekeskjermen over midtkonsollen.

Anlegget spiller forbløffende bra og det kan spille skremmende høyt, uten noe særlig med forvrengning.

Også i denne testen:

Volkswagen ID.4

Tesla Model Y

Tesla Model S

Tesla Model X

Porsche Taycan

Audi e-tron 50 / 55 Quattro

Jaguar i-Pace

Mercedes-Benz EQC

Mazda MX-30

Polestar 2

Ford Mustang Mach-E

Peugeot e-208

Skoda Enyaq iV

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

DS 3 Crossback E-Tense

Volkswagen ID.3

Renault Zoe

Mini Cooper SE

Nissan Leaf

Lexus UX 300e

Kia e-Soul

Kia e-Niro

Hyundai Ioniq Electric

Hyundai Kona Electric

Opel Ampera-E