annonse
annonse
Sommertilbud: Få tilgang til Lyd & Bilde digitalt i en måned for 1 kr! Prøv Lyd & Bilde
annonse
annonse
Årets TV-er
(Foto: Produsenten)

Årets TV-er

I dag omgås vi skjermer i alle størrelser og fasonger, og den viktigste for mange av oss ligger på innerlomma. Mobilen har for mange blitt primærkilden til kommunikasjon, informasjon og underholdning. Men hjemme i stua kreves det tyngre skyts!

Når vi skal se en god film, serie eller sportssending, gjør vi det gjerne i fellesskap med venner og familie, og da er det TV som gjelder. Ingen skjerm er bedre egnet til å gi en fullkommen opplevelse. Men den må selvfølgelig ha topp bilde og lyd – og aller helst være skikkelig stor!

Jo større, jo bedre

Når man bytter TV er det vanlig å gå opp en størrelse eller to. 55 til 65 tommer er blant folkefavorittene – men mange stopper ikke der! Også de virkelig store TV-skjermene på 75 tommer og oppover har blitt mer populære, nå som prisene er til å leve med.

4K Ultra-HD oppløsning (3840×2160) har blitt standard (enkelte produsenter begynner til og med å hinte om 8K!) Det kontrast-økende videoformatet HDR (High Dynamic Range) er også en vanlig finesse på nye TV-er. Gode spesifikasjoner er derimot ingen garanti for høy bildekvalitet. Hvis du vil ha en god bildeopplevelse bør du velge en TV med skikkelig kontrast: Det betyr som regel en OLED-TV, eller en LCD-TV med direkte LED-baklys. Disse koster typisk en del mer – men tro oss, det er verdt det!

Brukeropplevelsen stadig viktigere

TV handler ikke lenger bare om antenner, kabel og parabol. Strømming har blitt en minst like viktig kilde til underholdning, og det er viktig at TV-en takler alle de ulike innholdsplattformene. Det grafiske brukergrensesnittet blir derfor svært viktig.

Mange produsenter satser nå Googles Android operativsystem. Andre produsenter har laget sin egen vri for å ha større kontroll på TV-opplevelsen. Sammen med fjernkontrollen har det mye å si for brukervennligheten på de ulike TV-ene.

De oppgitte prisene var anslåtte markedspriser da bladet gikk i trykken – vi anbefaler å sjekke med prissøketjenester for den til enhver tid beste prisen på på våre anbefalte TV-er!

Lukk meny

LYD & BILDE
LESERUNDERSØKELSE
SVAR & VINN
KYGO HODETELEFONER

Vi ønsker kontinuerlig å forbedre oss – nå vil vi vite hva DU mener om oss.
DELTA HER
close-link