Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

TCL: Nordboere kjøper større TV-skjermer

TV-produsenten TCL Electronics melder om kraftig vekst i salget av store TV-skjermer i Norden.

Skrevet av / 15.02.23 - 15:56
TCL: Nordboere kjøper større TV-skjermer

Kinesiske TCL Electronics presentert i dag sitt globale salgsvolum for 2022, og den forbindelse fikk vi også et innblikk i tallene for Norden.

Resultatet for smartskjermer ble hele 23,78 millioner globalt i 2022, og salget i fjerde kvartal økte 32,2 prosent mot samme periode året før.

Salgsøkningen er aller størst innen smartskjermer på 65 tommer eller mer, som økte med 75 % globalt.

Gjennomsnitts-TV-en på verdensbasis økte fra 45 til 48,4 tommer, og viser at forbrukere verden over ønsker seg større skjermer.

DSC 4567
TCL 98C735. (Foto: Audun Hage)

Kraftig vekst i Norden

I Norden oppnådde TCL en 75 % økning i omsetningen i Norden i 2022, og en økning på 52 % i antallet skjermer på 65 tommer eller mer. Isolert sett var økningen i 4. kvartal på hele 120 % sammenlignet med samme periode året før, antageligvis med god drahjelp fra kampanjeperioder som Black Week.

TCL har gjort seg bemerket med prisgunstige storskjermer, og Lyd & Bilde har blant annet testet 98-tommeren 98C735 med godt resultat. Denne modellen koster for tiden 39.990 kroner, noe som er vesentlig mindre enn andre skjermer i tilsvarende størrelse.

Les også Den største TV-en vi noen gang har testet Glem 85” - nå er det 98” som gjelder dersom du vil ha den største TV-en i gata! TCL 98C735 er et gedigent beist av en TV, og bildekvaliteten overrasker.

– Disse flotte tallene for Norden er veldig hyggelig lesning for oss, ikke minst med tanke på den satsingen og det tydelige fokuset vi har hatt på å utvikle nettopp storskjermer, med våre nyeste QLED- og Mini LED-modeller. Flere og flere konsumenter velger en større TV for å få større opplevelser hjemme. Det er tydelig at vi har truffet blink her, sier Johan Huss, Country Manager for TCL Nordics.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

Lyd & Bilde
Scroll to Top