annonse
annonse
Pioneer SE-Monitor5

Test av: Pioneer SE-Monitor5

Når hver detalj teller

Hodetelefonene Pioneer SE-Monitor5 graver frem musikalske detaljer på atomnivå.

Lyd & Bilde mener

Superdetaljert lyd med fabelaktig dynamikk, som bare vokser med oppgaven. Bærekomforten er i særklasse.
Prisen er høy, og hodetelefonene får konkurranse av rimeligere alternativer. Vi ønsker oss litt varmere lyd.
annonse
 • Her er vår test av Pioneer SE-Monitor5.

  Hvor ofte har du ikke lest om stereokomponenter til mangfoldige tusener av kroner, og tenkt at den lyden skulle du hatt – om du bare hadde råd! Det er utvilsomt noe magisk som skjer når man runder 100.000 kroner for et par høyttalere, men dessverre får de færreste av oss oppleve det.

  Stortest av 10: De beste av de beste hodetelefonene til 5.000 kroner

  Men det kan du, om du bare tenker litt annerledes. For i stedet for å ofre bilen for et par høyttalere, kan du tenke mer egoistisk og spille musikk bare for deg selv. Da kommer du nemlig langt med et par hodetelefoner, og plutselig kan budsjettet skrelles med nesten 90 prosent uten å miste lydkvalitet! Vel å merke om du ikke har noe imot at orkesteret sitter inne i hodet ditt og spiller, i stedet for å stå framfor deg.

  Pioneer SE-Monitor5 er et par hodetelefoner som plasserer seg i dette segmentet. Med en prislapp på 10.000 kroner tar de mål for seg å forvandle din musikalske hverdag til ren magi.

  Test: Pioneer Rayz Plus – ørepropper med støyreduksjon og Lightning-plugg

  Her har man tatt lærdom av teknologien som ble utviklet til de dobbelt så dyre dyrere – og håndlagde – SE-Master1, og fôret den inn i et par hodetelefoner som i tillegg til å være mer tilgjengelige i pris, er mer omgjengelige da de er av lukket type i stedet for åpen.

  Akustisk isolasjon

  Det betyr at de har god akustisk isolasjon, slik at folk rundt deg slipper å høre på musikken din, dessuten kan du bruke hodetelefonene i mer støyende omgivelser, siden de stenger noe av støyen ute. For eksempel kan du glemme å bruke et par åpne hodetelefoner på toget. Men det kan du med SE-Monitor5. Undertegnede har faktisk prøvd, og selv om hodetelefoner med aktiv støydemping blokkerer mer støy, så kan du fint bruke SE-Monitor 5 uten å måtte skru opp lyden til vanvittige nivåer.

  Pioneer SE-Monitor5

  Med 50 mm store høyttalerelementer blir klokkene på Pioneer SE-Monitor5 ditto store. Foto: Pioneer

   

  Pioneer har klart å kombinere akustisk støydemping med et ventilert kammer, en bassrefleks, som hindrer over- og undertrykk og gjengir bassen mer utstrakt og mindre komprimert enn man ellers kan forvente av et par lukkede hodetelefoner. Kombinert med et par store 50 millimeters høyttalerelementer gir dette forutsetninger for en stor og massiv bassgjengivelse. Disse er for ordens skyld av cellulose nanofiber, som er stivere enn glassfiber og visstnok skal gi en naturlig klang.

  Pioneer SE-Monitor5

  Høyttalerelementer i nanofiber fra cellulose skal sørge for en mer musikalsk lydgjengivelse. Foto: Pioneer

   

  Kan brukes med mye utstyr

  Pioneer SE-Monitor5 har en grei elektrisk impedans på 40 ohm som kombinert med en ganske høy følsomhet på 99 dB bør bety at de kan drives med det meste av utstyr, også til nød en vanlig mobiltelefon. Selv om de selvsagt fortjener det beste, som for eksempel Pioneers egen stasjonære forsterker U-05 eller en høykvalitets bærbar forsterker som Chord Mojo eller RHA Dacamp L1.

  Pioneer SE-Monitor5

  Kabelen bruker 3,5 mm jackplugg inn i hodetelefonene, som gjør det relativt enkelt å finne tredjepartskabler, skulle man ønske det. Foto: Pioneer

   

  En balansert og to ubalanserte kabler følger med i esken, sistnevnte i lengdene 1,6 og 3 meter. De balanserte har 2,5 mm plugg, som støttes av enkelte bærbare musikkspillere. For eksempel Pioneers egen XDP-30R. Jeg kunne ønske meg at det følte med diverse overgangsplugger som stor og liten XLR, samt 6,3 millimeter jackplugg, slik at hodetelefonene passet flere typer balanserte komponenter. I stedet må man da kjøpe slike selv. Heldigvis bruker kablene to 3,5 millimeters plugger inn i selve hodetelefonene, som er ganske standard, slik at man kan kjøpe kabler som passer ens eget utstyr.

  Som standard har hodetelefonene behagelige øreputer i velur, men det følger også med et par puter i samme kunstskinn som toppmodell SE-Master1 bruker. Sistnevnte gir litt bedre isolasjon og tettere passform, mens velurputene puster mer på bekostning av litt bassfylde, og mer gjennomtrekk av støy.

  Pioneer SE-Monitor5

  Neida, du trenger ikke aktiv støydemping på toget. Bare et par lukkede hodetelefoner, som Pioneer SE-Monitor5. Foto: Geir Gråbein Nordby

   

  Passform og komfort

  Hodetelefonene er nesten en halv kilo tunge, men selv om man kjenner vekten, er det ikke plagsomt. De sitter meget behagelig på hodet. Med lukkede skinnputer blir man gjerne klam i ørene over tid, men det har vært uproblematisk å ha dem på ørene i en time i strekk. Det kan virke som om bassrefleksportene slipper inn akkurat nok luft til at ørene får puste. Velurputene er enda mer behagelige over tid, men personlig foretrekker jeg den mer intime følelsen man får med kunstskinn.

  Lyden av 10.000 kroner på ørene

  Det er ikke dagligdags at man hører et par så dyre hodetelefoner, og i optimale forhold låter Pioneer SE-Monitor5 aldeles utmerket.

  La det være sagt først som sist at hodetelefonene trenger en skikkelig forsterker. Med den bærbare RHA Dacamp L1 blir det blir fart på sakene. Da sitter rytmene stramt som en gardist, transienter smeller ut og lyden har en stabil og deilig ro over seg. Det samme opplever jeg med den stasjonære digitalkonverteren Hegel HD12 med sin høykvalitets hodetelefonutgang, som drar kvaliteten ut av hodetelefonene.

  Pioneer SE-Monitor5

  Pioneer SE-Monitor5 kommer opprinnelig med velurputer, men i esken medfølger også skinnputer. Foto: Pioneer

   

  Basstromma på Puscifers post-industrielle Life of Brian (Omniflux Mix), en kongelåt på alle måter, låter kontant og rytmisk, med et godt grep om bassrytmene. Samtidig som vokaler står meget klart og tydelig ut fra musikken.

  Nøytralt og balansert

  Pioneer SE-Monitor5 låter nøytralt og meget balansert, med nødvendig tyngde i bassen. Mellomtonen er stor og fyldig, bare hør på Celloen på Bachs Cello Suite #1 i G-dur. En nydelig klang, fra en cello med stor kropp. Det låter passe rått og brutalt, samtidig som den søte klangen fra treverket kommer frem. Helt øverst i overtoneområdet er det litt å gå på, det er først og fremst her det skorter i forhold til de dobbelt så dyre SE-Master1, som har et større og enda luftigere lydbilde. Men bassen er også mer utstrakt på de dyrere brødrene, som er av åpen type men likevel overraskende fyldige i klangen.

  Pioneer SE-Monitor5

  Pioneer SE-Monitor5. Foto: Pioneer

   

  Beyerdynamic T 5 p G2 er en lukket hodetelefon til samme pris som SE-Monitor5. Jeg føler ikke Pioneer er fullt så balansert i klangen. Pioneer låter litt mer aggressivt i mellomtonen, countrygitaren til Lindi Ortega på balladen Til the Goin’ Gets Gone klirrer litt hardt på og har også en liten forsterkning i midten av diskantområdet, før det rulles av litt tidligere helt i toppen og dermed ikke har den samme luften som Beyerdynamic-hodetelefonene. Men Pioneer har nok en noe fyldigere bassgjengivelse, gitt at de får en god nok forsterker til å trekke det frem.

  Sammenligner vi med de dobbelt så dyre Sony Z1R, også disse lukket, så er Pioneer tynnere i lyden, med en mindre utstrakt bassgjengivelse. Og selv om det er detaljer nok og transienter er tydelige, så smeller de ikke like frigjort ut som verken hos Sony-ene eller hos åpne hodetelefoner av høy kvalitet. Er du villig til å gå åpent, får Pioneer SE-Monitor5 konkurranse fra langt rimeligere saker. Fostex TH500RP og ikke minst HiFiMAN HE-400i låter begge mer dynamisk og frigjort. Focal Elear til 11.000 kr har vesentlig bedre oppløsning og en mer vektløs gjengivelse av musikken, enn Pioneer SE-Monitor5. Og tar du steget opp til Sennheiser HD 800 S så får du musikken superærlig gjengitt, samtidig som de engasjerer på et helt annet plan. Rett og slett en annen klasse enn Pioneer SE-Monitor5. Pioneer-ene er mer omgjengelige enn alle disse, da de demper støy utenfra og lar folk slippe å høre musikken din i samme grad. Pioneer-ene funker også tross alt bedre med bærbart utstyr.

  Pioneer SE-Monitor5

  Foto: Pioneer

   

  Ønsker du mer bass og en rundere, snillere spillestil kan B&W P9 Signature være tingen. De låter ikke like nøytralt som Pioneer-ene, og en lydtekniker ville nok derfor heller gått for SE-Monitor5. Men for min del er P9-ene et hakk mer musikalske og funker langt bedre med bærbart utstyr.

  Glem mobiltelefonen

  Jeg vil fraråde å bruke hodetelefonene alene sammen med en mobiltelefon. Koblet direkte til min iPhone 6s uten ekstern forsterker blir det for bassfattig, og det mangler kontroll på rytmene.

  Pioneers egen musikkspiller XDP-30R burde sprite opp sakene, spesielt siden den har 2,5 mm balansert utgang. Dessverre har den ikke nok ”gain” til å vekke opp hodetelefonene skikkelig. Det hjelper lite at jeg så vidt kan ane at balansert kabel åpner opp lyden en liten smule i forhold til ubalansert, for hodetelefonene skriker etter høyere lydnivå.

  Pioneer SE-Monitor5: Konklusjon

  Med SE-Monitor5 har Pioneer tatt den helt ut og laget et ganske ekstremt par lukkede hodetelefoner. En solid konstruksjon hele veien, uten å ha tatt noen snarveier hva byggekvalitet angår.

  Lyden er meget potent, med glimrende snert på rytmer og i instrumenter. Sangstemmer formelig står ut fra musikken, vel å merke med en skikkelig hodetelefonforsterker. De drives nemlig ikke veldig godt med en mobiltelefon.

  Men uansett kvaliteten på hodetelefonforsterkeren sitter jeg igjen med tanken om at man ikke automatisk kan ta et par glimrende hodetelefoner av åpen type, som SE-Master1, og forvandle samme lyd ut av et lukket konsept. Audio-Technica har prøvd på dette med ATH-M70x, et par lukkede hodetelefoner som ikke rekker de åpne ATH-R70x opp til knærne. SE-Monitor5 er på samme måte ikke den samme gudegaven som SE-Master1, og slår heller ikke vår bærbare referanse Beyredynamic T 5 p. Pioneer får nemlig konkurranse fra langt rimeligere alternativer.

   

  Les også

  Test av Focal Utopia – Det ypperste blant hodetelefoner

  Test av Sony WH-1000XM2 – trådløse hodetelefoner med perfeksjonert støydemping

  Test av McIntosh MHA150 – superpotent og svindyr hodetelefonforsterker


  Les hele artikkelen
 • Her er vår test av Pioneer SE-Monitor5.

  Hvor ofte har du ikke lest om stereokomponenter til mangfoldige tusener av kroner, og tenkt at den lyden skulle du hatt – om du bare hadde råd! Det er utvilsomt noe magisk som skjer når man runder 100.000 kroner for et par høyttalere, men dessverre får de færreste av oss oppleve det.

  Stortest av 10: De beste av de beste hodetelefonene til 5.000 kroner

  Men det kan du, om du bare tenker litt annerledes. For i stedet for å ofre bilen for et par høyttalere, kan du tenke mer egoistisk og spille musikk bare for deg selv. Da kommer du nemlig langt med et par hodetelefoner, og plutselig kan budsjettet skrelles med nesten 90 prosent uten å miste lydkvalitet! Vel å merke om du ikke har noe imot at orkesteret sitter inne i hodet ditt og spiller, i stedet for å stå framfor deg.

  Pioneer SE-Monitor5 er et par hodetelefoner som plasserer seg i dette segmentet. Med en prislapp på 10.000 kroner tar de mål for seg å forvandle din musikalske hverdag til ren magi.

  Test: Pioneer Rayz Plus – ørepropper med støyreduksjon og Lightning-plugg

  Her har man tatt lærdom av teknologien som ble utviklet til de dobbelt så dyre dyrere – og håndlagde – SE-Master1, og fôret den inn i et par hodetelefoner som i tillegg til å være mer tilgjengelige i pris, er mer omgjengelige da de er av lukket type i stedet for åpen.

  Akustisk isolasjon

  Det betyr at de har god akustisk isolasjon, slik at folk rundt deg slipper å høre på musikken din, dessuten kan du bruke hodetelefonene i mer støyende omgivelser, siden de stenger noe av støyen ute. For eksempel kan du glemme å bruke et par åpne hodetelefoner på toget. Men det kan du med SE-Monitor5. Undertegnede har faktisk prøvd, og selv om hodetelefoner med aktiv støydemping blokkerer mer støy, så kan du fint bruke SE-Monitor 5 uten å måtte skru opp lyden til vanvittige nivåer.

  Pioneer SE-Monitor5

  Med 50 mm store høyttalerelementer blir klokkene på Pioneer SE-Monitor5 ditto store. Foto: Pioneer

   

  Pioneer har klart å kombinere akustisk støydemping med et ventilert kammer, en bassrefleks, som hindrer over- og undertrykk og gjengir bassen mer utstrakt og mindre komprimert enn man ellers kan forvente av et par lukkede hodetelefoner. Kombinert med et par store 50 millimeters høyttalerelementer gir dette forutsetninger for en stor og massiv bassgjengivelse. Disse er for ordens skyld av cellulose nanofiber, som er stivere enn glassfiber og visstnok skal gi en naturlig klang.

  Pioneer SE-Monitor5

  Høyttalerelementer i nanofiber fra cellulose skal sørge for en mer musikalsk lydgjengivelse. Foto: Pioneer

   

  Kan brukes med mye utstyr

  Pioneer SE-Monitor5 har en grei elektrisk impedans på 40 ohm som kombinert med en ganske høy følsomhet på 99 dB bør bety at de kan drives med det meste av utstyr, også til nød en vanlig mobiltelefon. Selv om de selvsagt fortjener det beste, som for eksempel Pioneers egen stasjonære forsterker U-05 eller en høykvalitets bærbar forsterker som Chord Mojo eller RHA Dacamp L1.

  Pioneer SE-Monitor5

  Kabelen bruker 3,5 mm jackplugg inn i hodetelefonene, som gjør det relativt enkelt å finne tredjepartskabler, skulle man ønske det. Foto: Pioneer

   

  En balansert og to ubalanserte kabler følger med i esken, sistnevnte i lengdene 1,6 og 3 meter. De balanserte har 2,5 mm plugg, som støttes av enkelte bærbare musikkspillere. For eksempel Pioneers egen XDP-30R. Jeg kunne ønske meg at det følte med diverse overgangsplugger som stor og liten XLR, samt 6,3 millimeter jackplugg, slik at hodetelefonene passet flere typer balanserte komponenter. I stedet må man da kjøpe slike selv. Heldigvis bruker kablene to 3,5 millimeters plugger inn i selve hodetelefonene, som er ganske standard, slik at man kan kjøpe kabler som passer ens eget utstyr.

  Som standard har hodetelefonene behagelige øreputer i velur, men det følger også med et par puter i samme kunstskinn som toppmodell SE-Master1 bruker. Sistnevnte gir litt bedre isolasjon og tettere passform, mens velurputene puster mer på bekostning av litt bassfylde, og mer gjennomtrekk av støy.

  Pioneer SE-Monitor5

  Neida, du trenger ikke aktiv støydemping på toget. Bare et par lukkede hodetelefoner, som Pioneer SE-Monitor5. Foto: Geir Gråbein Nordby

   

  Passform og komfort

  Hodetelefonene er nesten en halv kilo tunge, men selv om man kjenner vekten, er det ikke plagsomt. De sitter meget behagelig på hodet. Med lukkede skinnputer blir man gjerne klam i ørene over tid, men det har vært uproblematisk å ha dem på ørene i en time i strekk. Det kan virke som om bassrefleksportene slipper inn akkurat nok luft til at ørene får puste. Velurputene er enda mer behagelige over tid, men personlig foretrekker jeg den mer intime følelsen man får med kunstskinn.

  Lyden av 10.000 kroner på ørene

  Det er ikke dagligdags at man hører et par så dyre hodetelefoner, og i optimale forhold låter Pioneer SE-Monitor5 aldeles utmerket.

  La det være sagt først som sist at hodetelefonene trenger en skikkelig forsterker. Med den bærbare RHA Dacamp L1 blir det blir fart på sakene. Da sitter rytmene stramt som en gardist, transienter smeller ut og lyden har en stabil og deilig ro over seg. Det samme opplever jeg med den stasjonære digitalkonverteren Hegel HD12 med sin høykvalitets hodetelefonutgang, som drar kvaliteten ut av hodetelefonene.

  Pioneer SE-Monitor5

  Pioneer SE-Monitor5 kommer opprinnelig med velurputer, men i esken medfølger også skinnputer. Foto: Pioneer

   

  Basstromma på Puscifers post-industrielle Life of Brian (Omniflux Mix), en kongelåt på alle måter, låter kontant og rytmisk, med et godt grep om bassrytmene. Samtidig som vokaler står meget klart og tydelig ut fra musikken.

  Nøytralt og balansert

  Pioneer SE-Monitor5 låter nøytralt og meget balansert, med nødvendig tyngde i bassen. Mellomtonen er stor og fyldig, bare hør på Celloen på Bachs Cello Suite #1 i G-dur. En nydelig klang, fra en cello med stor kropp. Det låter passe rått og brutalt, samtidig som den søte klangen fra treverket kommer frem. Helt øverst i overtoneområdet er det litt å gå på, det er først og fremst her det skorter i forhold til de dobbelt så dyre SE-Master1, som har et større og enda luftigere lydbilde. Men bassen er også mer utstrakt på de dyrere brødrene, som er av åpen type men likevel overraskende fyldige i klangen.

  Pioneer SE-Monitor5

  Pioneer SE-Monitor5. Foto: Pioneer

   

  Beyerdynamic T 5 p G2 er en lukket hodetelefon til samme pris som SE-Monitor5. Jeg føler ikke Pioneer er fullt så balansert i klangen. Pioneer låter litt mer aggressivt i mellomtonen, countrygitaren til Lindi Ortega på balladen Til the Goin’ Gets Gone klirrer litt hardt på og har også en liten forsterkning i midten av diskantområdet, før det rulles av litt tidligere helt i toppen og dermed ikke har den samme luften som Beyerdynamic-hodetelefonene. Men Pioneer har nok en noe fyldigere bassgjengivelse, gitt at de får en god nok forsterker til å trekke det frem.

  Sammenligner vi med de dobbelt så dyre Sony Z1R, også disse lukket, så er Pioneer tynnere i lyden, med en mindre utstrakt bassgjengivelse. Og selv om det er detaljer nok og transienter er tydelige, så smeller de ikke like frigjort ut som verken hos Sony-ene eller hos åpne hodetelefoner av høy kvalitet. Er du villig til å gå åpent, får Pioneer SE-Monitor5 konkurranse fra langt rimeligere saker. Fostex TH500RP og ikke minst HiFiMAN HE-400i låter begge mer dynamisk og frigjort. Focal Elear til 11.000 kr har vesentlig bedre oppløsning og en mer vektløs gjengivelse av musikken, enn Pioneer SE-Monitor5. Og tar du steget opp til Sennheiser HD 800 S så får du musikken superærlig gjengitt, samtidig som de engasjerer på et helt annet plan. Rett og slett en annen klasse enn Pioneer SE-Monitor5. Pioneer-ene er mer omgjengelige enn alle disse, da de demper støy utenfra og lar folk slippe å høre musikken din i samme grad. Pioneer-ene funker også tross alt bedre med bærbart utstyr.

  Pioneer SE-Monitor5

  Foto: Pioneer

   

  Ønsker du mer bass og en rundere, snillere spillestil kan B&W P9 Signature være tingen. De låter ikke like nøytralt som Pioneer-ene, og en lydtekniker ville nok derfor heller gått for SE-Monitor5. Men for min del er P9-ene et hakk mer musikalske og funker langt bedre med bærbart utstyr.

  Glem mobiltelefonen

  Jeg vil fraråde å bruke hodetelefonene alene sammen med en mobiltelefon. Koblet direkte til min iPhone 6s uten ekstern forsterker blir det for bassfattig, og det mangler kontroll på rytmene.

  Pioneers egen musikkspiller XDP-30R burde sprite opp sakene, spesielt siden den har 2,5 mm balansert utgang. Dessverre har den ikke nok ”gain” til å vekke opp hodetelefonene skikkelig. Det hjelper lite at jeg så vidt kan ane at balansert kabel åpner opp lyden en liten smule i forhold til ubalansert, for hodetelefonene skriker etter høyere lydnivå.

  Pioneer SE-Monitor5: Konklusjon

  Med SE-Monitor5 har Pioneer tatt den helt ut og laget et ganske ekstremt par lukkede hodetelefoner. En solid konstruksjon hele veien, uten å ha tatt noen snarveier hva byggekvalitet angår.

  Lyden er meget potent, med glimrende snert på rytmer og i instrumenter. Sangstemmer formelig står ut fra musikken, vel å merke med en skikkelig hodetelefonforsterker. De drives nemlig ikke veldig godt med en mobiltelefon.

  Men uansett kvaliteten på hodetelefonforsterkeren sitter jeg igjen med tanken om at man ikke automatisk kan ta et par glimrende hodetelefoner av åpen type, som SE-Master1, og forvandle samme lyd ut av et lukket konsept. Audio-Technica har prøvd på dette med ATH-M70x, et par lukkede hodetelefoner som ikke rekker de åpne ATH-R70x opp til knærne. SE-Monitor5 er på samme måte ikke den samme gudegaven som SE-Master1, og slår heller ikke vår bærbare referanse Beyredynamic T 5 p. Pioneer får nemlig konkurranse fra langt rimeligere alternativer.

   

  Les også

  Test av Focal Utopia – Det ypperste blant hodetelefoner

  Test av Sony WH-1000XM2 – trådløse hodetelefoner med perfeksjonert støydemping

  Test av McIntosh MHA150 – superpotent og svindyr hodetelefonforsterker

 • Fakta & Rating:
  • Type: Lukket, over øret
  • Sammenleggbare: Nei
  • Mikrofon / fjernkontroll: Nei / nei
  • Kabler: Balansert (2,5 mm) og ubalansert (3,5 + 6,3 mm)
  • Elementer: 50 mm cellulose nanofiber
  • Impedans / følsomhet: 40 ohm / 99 dB
  • Vekt: 480 gram (uten kabel)
  Produsent:
  Pioneer
  Pris:
  9.995,-
  Importør:
  Pioneer

  Les også:

  En flott nummer to

  Nest øverste hylle henger høyt hos Denon når det gjelder hodetelefoner.

  Fjærlett superlyd

  Audio-Technicas toppmodell er en av verdens beste hodetelefoner, og er mye lettere enn sine konkurrenter.

  Gjennomført TUNG bass

  Fitbit Flyer overrasker positivt.

  Sitter godt men låter dårlig

  Det er vanskelig å rettferdiggjøre den høye prisen.

  Glimrende til prisen

  BackBeat FIT 305 egner seg til alt annet enn løping.

  Panasonic er flyvende

  De ser dumme ut, men sitter på plass og spiller helt fint.

  En verdig toer med godt grep

  Jaybird har fått orden på passformen.

  God lyd, dårlig passform

  Audio-Technica bør holde seg borte fra sport.

  Raffinert referanseklang

  Sennheiser har fornyet sin bestselgende entusiastmodell, til det bedre.

  Full tenning i ørene

  Ikke bare er HP-3 de dyreste hodetelefonene fra Klipsch gjennom tidene. Det er også noe av det deiligste vi har hørt på lenge.

  Støyredusering i økonomiklassen

  Med disse mer budsjettvennligere hodetelefonene kan også de som reiser litt sjeldnere slippe duringen i flyet.

  Solide og kraftfulle

  Med kraftige aluminiumbøyler og kompetent støyredusering er Denon en pålitelig reisekamerat.

  Anbefalte tester

  Test av Kygo A6/500

  Da jeg testet hodetelefonen Kygo A9/600 for et par måneder siden, var jeg overrasket over lydkvaliteten. I stedet for å...

  Test: EC Living Tana SL-1 og L-1

  Når man tenker stereoanlegg faller tankene automatisk på to høyttalere, med en forsterker imellom seg. Men hvorfor ikke sløyfe hele...

  På forsiden nå

  Se så liten den er

  Den er kanskje bedre egnet til presentasjoner enn film, men det er lov å håpe. Den 280 gram lette Sony-projektoren...

  Dette er faktisk en radio

  Siden FM-sendingene forsvant fra riksdekkende radio i desember 2017, har mange byttet til og eller oppgradert til DAB+ radio. Utvalget...

  Philips 65OLED873

  Mens de andre TV-produsentene er opptatt med finpussen, har Philips rukket å få sine første 2018-modeller klare i butikk. Førstemann...

  9 Reisehøyttalere

  Reisehøyttalere blir stadig mer populære. Mange har innsett at det er trist at alle sitter med mobilen og lytter for...

  Hodetelefoner til 15.000 kr

  Hvis du synes 15.000 kroner er mye for et par hodetelefoner, vit at Klipsch tilbyr samme type lyd fra sine...

  annonse
  annonse
  annonse
  annonse
  -