annonse
annonse
Desember 2017
Bowers & Wilkins PX
Desember 2017
Bowers & Wilkins PX

Test av: B&W PX

Britisk kongsemne

B&W har gått inn i krigen om toppen av markedet for hysj-hysj hodetelefoner.

Lyd & Bilde mener

Effektiv støyreduksjon når du har bruk for det, og ren lyd når omgivelsene tillater det. Mengder av automatikk og luksus.
Uansett hvilket merke du velger, er det kostbart å reise i stillekupé på første klasse. Forholdsvis stramtsittende.
annonse

Hvis du reiser mye med fly, er hodetelefoner med aktiv støydemping nærmest uunnværlige. Og for togpendlere og ansatte i åpne kontorlandskap er muligheten for å lukke omgivelse ute en luksus som mange gjerne betaler dyrt for. Og dyrt betaler man. Man kan på en god dag kjøpe en tur/retur-billett til New York for det man må betale for noen av de mest populære støydempende hodetelefonene. Kampen om toppen av støydempende hodetelefoner har hittil stått mellom Bose, B&O og Sony. Men nå har B&W meldt sin entre i toppoppgjøret.

B&W PX er med sine enkle linjer og stilrene design en meget «voksen» hodetelefon å se på. Og det i en grad som nesten får selv B&O Play H9 til å virke sprelsk. De ovale øreklokkene holdes på plass av en enkelt bøyle som går i ett med hodebøylen. Over alt er det brukt lekre materialer: bøylen av aluminium, og øreputer og bøylen har foringer av mykt hanskeskinn fremstilt av ekte, døde dyr. Ikke noe «proteinlær» her. Noe som er som det bør være i et prestisjeprodukt som dette.

B&W PX er med sine enkle linjer og stilrene design et par meget «voksne» hodetelefoner å se på. (Foto: B&W)

 

Øreklokkene er ovale og virker små. Men utseendet lyver, da øreputene er meget smale. Det er faktisk fin plass til selv store ører. Første gang man setter B&W PX på hodet, føles det som et jerngrep. Heldigvis former putene i memoryskum seg etter forholdene, og de er i praksis behagelige nok å ha på. Det er imidlertid ingen risiko for å miste brillene sine mens man har PX på hodet.

Uunnværlig app

Det er alminnelige kontrollknapper til volum, pause og skifte av musikk på høyre øreklokke, men avspillingen stopper automatisk når man tar hodetelefonene av. Og starter igjen når man tar dem på.

Det første man må gjøre når man tar PX i bruk, er å hente Bower & Wilkins Headphones-app. Man kan godt bruke hodetelefonene uten, men da må man nøye seg med standardinnstillingen av den aktive støyreduksjonen, som er «Flight» – altså den kraftigste støyreduksjonen. Og så går man glipp av det mest interessante. Nemlig den variable støyreduksjonen.

Støyreduksjon har sin pris

At det kan være mulig å fjerne lyden fra en støyende flykabin, er imponerende på grensen til det magiske. Men det skjer ikke uten omkostninger. Tidligere var det å lytte til hodetelefoner med aktiv støyreduksjon et spørsmål om enten å få fjernet så mye støy som mulig, og gi avkall på en del av musikken samtidig – eller slå elektronikken helt fra og finne seg i støyen. Ingen hodetelefon til dags dato har nemlig klart å fjerne støy aktivt, uten at det i større eller mindre grad er gått ut over musikken.

I den senere tid har det imidlertid dukket opp hodetelefoner med variabel støyreduksjon. Befinner du deg i mindre støyende omgivelser, som for eksempel kontoret, har man ikke bruk for ekstremt effektiv støybekjempelse, som samtidig tar luftigheten ut av musikken. Dessuten kan det være praktisk høre hva kollegene snakker om. Libratone var tidlig ute med variabel reduksjon, og Sony. Og den seneste utgaven fra Bose, som vi nettopp har testet, tilbyr nå også variabel støydemping.

Flystøy, bystøy og kontorstøy

Med appen for hånden har B&W PX tre «scenarier» for sin støyreduksjon: office, city og flight. Flight gir den mest effektive støyreduksjonen – og den gjør det virkelig effektivt! Uten å ha bedømt det med annet en ørene, vil jeg si at B&W PX nok har den sterkeste aktive støyreduksjonen på markedet akkurat nå. Prisen er at musikken

Fakta & Rating:
  • Type: over-ear
  • Bestykning: 40 mm drivere
  • Tilslutning: 3,5 mm stereo-minijack
  • Impedans: 22 ohm
  • Trådløst: Bluetooth med aptX og AAC
  • Frekvensområde: 10–30 000 Hz
  • Variabel støyreduksjon med Voice Pass-through
  • Batteritid: 22 timer (50 med kabel)
  • Kabel: avtakbar 120 cm
  • Vekt: 320 gram uten kabel
  • Farger: Grå/gull
  • Web: hifiklubben.no
  Pris: 3698,-

  For å skrive din egen anmeldelse må du være logget inn. Logg inn eller registrer konto.

  Les også:

  Redskap til studioet

  Shures referanse-hodetelefoner bærer ingen musikernavn. Til gjengjeld kan de brukes i profesjonelle lydstudioer.

  To store skiver luft

  Audio-Technica imponerer på fysisk og lydmessig luftighet.

  Overraskende presis

  AKG har laget en stor og lekker hodetelefon som viser deg nye detaljer, uten å tømme lommeboken.

  Komfort og store linjer

  Rund og behagelig lyd til avslappet lytting, spesielt fra mobilen.

  Bamsete sjarmtroll

  Det er peishygge og varme for alle pengene i trehodetelefonene fra Meze.

  Nostalgitripp på første klasse

  Grados Prestige-hodetelefoner leverer høy lydkvalitet på turen til barndommens gate.

  Nyt musikken i fred

  Hodetelefoner er ikke bare bærbar musikk. Det er også hi-fi til uforstyrrede hyggestunder i stuens beste krok.

  Skreddersydd lyd

  Skreddersydde high-end øreputer av silikon gir mye bedre lyd fra dine favoritt-ørepropper.

  Hodetelefoner skreddersydd til hørselen

  Nuraphone tilpasser lyden til akkurat din hørsel. De kan også sparke fra med sjuke mengder bass.

  Stor bass i liten forpakning

  For bassfantasten er de et kupp, men de passer mindre bra for en variert musikksmak.

  Fremragende alternativ til AirPods

  Jabra spiller Apple av banen, og sitter samtidig godt fast

  En flott nummer to

  Nest øverste hylle henger høyt hos Denon når det gjelder hodetelefoner.

  annonse
  annonse
  annonse
  annonse
  Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt.