annonse

Staying Alive

Blu-ray anmeldelse

Norsk komedie med skråblikk på samlivsbrudd gir oss både latter og tårer.

Kan det bli god komikk ut av utroskap og samlivsbrudd, og det med små barn i midten? Ja visst, noe Staying Alive er et levende bevis på.

Det tilsynelatende perfekte og harmoniske ekteparet Marianne (Kittelsen) og Håkon (Christiansen) opplever plutselig livskrisen i det Marianne oppdager Håkons utroskap med en kollega. Hvordan skal hun komme seg videre i livet i det han forlater henne?

Det hviler en aura av girl power over hele filmen, der kvinnene manner hverandre opp til å leve livet videre, tro på seg selv, ikke gi opp og samtidig snakke nedsettende om dumme menn; dog ikke så fremtredende at det blir påtatt. Når det er sagt så er karakteren til Baasmo Christiansen overdrevet «naiv» og blond dum til at han blir helt troverdig.

Staying Alive_5Staying Alive_4Staying Alive_3Staying Alive_2
<
>

Det er Kittelsen, både som karakter og skuespiller som driver historien fremover og hever Staying Alive flere hakk. Agnes Kittelsen leverer en glimrende rolletolkning og mestrer utmerket balansen mellom raseri, dyp fortvilelse og skarp sarkasme. Dessverre har ikke manusforfatter/regissør (Charlotte Blom) hatt nok tro på at hovedkarakterene alene kan bære historien og komikken, dermed «krydres» historien med irriterende bi-karakterer som den håpløse mannen til Linn Skåber og foreldrene til Kittelsen som er latterlig karikerte swingers-entusiaster. Alt i alt en film som balanserer hårfint mellom tårefremkallende drama og hysterisk god komikk, som fortjener fire sterke stjerner.

Billedkvaliteten er gjennomgående svært god, med skikkelig smell i fargene og kontraster, lydsporet (dts-MA 5.1) derimot plages av at dialogen drukner i scener der det skjer mye. Intet bonusmateriell.

annonse

button-PK[1]

annonse
 • Release: 6. mai 2015

 • Regi: Charlotte Blom
 • Med: Agnes Kittelsen, Anders Baasmo Christiansen, Linn Skåber, Nils J. Kaalstad, Heidi Toini, Anne Marie Ottersen
 • Genre: Komedie
 • Land: Norge
 • År: 2015
 • Tid: 1:23 t.

 • Film
  Ekstra
  Lyd
  Bilde

  Kommentarer

    Motta varsel  
  Varsle meg om
  annonse

  Siste kveld med (mafia)gjengen

  Mesterregissør Martin Scorsese gir oss med The Irishman en av sine beste filmer på flere tiår, og en umiddelbar episk klassiker.

  Slipp dem fri!

  Nye skuespillere kaster nytt lys over den myteomspunne Windsor-familien i en storslagen tredjesesong av The Crown.

  Heeeere’s Johnny!

  Stanley Kubrick er fortsatt, 20 år etter sin død, en av tidenes mest spennende regissører. Når høstmørket nå senker seg kommer hans grøsserklassiker i nyoppusset, og forlenget, versjon.

  Superagenter på tomgang

  Tørrvittig, men det tar definitivt aldri helt av i den fjerde MiB-filmen.

  Grøsserkick á la Stephen King

  Det mangefasetterte grøsseruniverset til Stephen King revitaliseres i andre sesong av fabelaktige Castle Rock.

  Finansakrobatisk sirkus

  Steven Soderbergh tar for seg Panama Papers-skandalen, på en ganske så lettvint og ironisk måte.

  Det holder nå!

  En langt gjesp av et plott, med fullstendig uinteressante karakterer.

  Hofteholder, stiletthæler og ballespark!

  Luc Besson gjør det igjen, transformerer en «vanlig» ung kvinne til den ultimate drapsmaskin.

  Din egen beste side?

  Paul Rudd er på randen av sammenbrudd, 40-års krise og misfornøyd med livet generelt. Løsningen (?) blir en total «renselse» på et obskurt spa…

  Antihelttriumf!

  Damon Lindelof rebooter og redefinerer de sære Watchmen-vigilantene, setter dem i en sterk politisk kontekst, og gir oss en av årets beste TV-serier!