TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Xiaomi Mi 10T Pro

Xiaomis flaggskip i budsjettmodell

Med en mer attraktiv pris enn forrige gang er Xiaomi tilbake som det prissmarte alternativet.

forfatter
Publisert 12.12.20 - 08:30
Karakter
Xiaomi Mi 10T Pro
L&B menerskew
pluss Enestående batteritid! Utmerket forhold mellom pris og ytelse. Hovedkameraet er blant de beste.
minus Intet teleobjektiv! Ingen trådløs lading. Ikke vannbeskyttet.
Veil. pris 7200 Produktside
 • Operativsystem: Android 10, MIUI 12
 • Skjerm: 6,67″ IPS 1080 x 2400 144 Hz (395 ppi)
 • Prosessor: 2,84/2,42/1,8 GHz octacore Snapdragon 865
 • Minne/lagring: 8 GB UFS 3.1 / 128-256 GB
 • Kameraer: 108 Mp f/1.69 + 13 Mp f/2.4 ultrawide + 5 Mp f/2.4 macro
 • Selfie-kamera: 20 Mp f/2.2 1080p HDR
 • Trådløst: 5G, Wifi 6, BT 5.1 apt-X HD, NFC
 • Mål/vekt: 165 x 76 x 9,3 mm / 218 gram
 • Batteri: 5 000 mAh, 33W USB-C lading
 • Web: mi.com/no/
 • Geekbench 5 (single/multi): 909 / 3361
 • Antutu 8: 582 512
 • AItutu: 448 700
 • 3DMark Slingshot Extreme: 5987
 • PC Work Battery life: 22 h 02 min (60 Hz)

Med Mi 10 Pro tok Xiaomi steget fra de prisgunstige mobilene til et rent flaggskip, med en prislapp deretter. Det viste seg imidlertid å lønne seg, da kameraet var noe helt ekstra. Modig når bransjen hadde innsett at de nok måtte tilby litt rimeligere alternativer, som iPhone SE2, OnePlus 8T og Galaxy S20 FE. Da Xiaomi tilkjennega at en Mi 10T Pro var på vei, ventet vi oss en noe oppgradert luksusmodell.

I virkeligheten er Xiaomi Mi 10T Pro stikk motsatt. Som de nevnte tidligere, har de sett på hva man kan kompromisse med for å lage en nesten like bra mobil, men til en bedre pris. En mye bedre pris, for det er nesten halvparten av den anbefalte prisen, sammenlignet med forgjengeren.

Den fås i Cosmic Black, Lunar Silver eller Aurora Blue. (Foto: Xiaomi)

Så hva er forskjellen? Først og fremst er telelinsen helt borte. Skjermen er ikke lenger OLED, men IPS. Den har ikke lenger trådløs lading, og kan ikke fås med like mye minne eller lagring. På den andre siden har den faktisk raskere minne og doble SIM-kort. Xiaomi har også klemt inn et 5000 mAh-batteri og økt batteritiden med 50 prosent! Men hva telefonen virkelig kan skryte av, er en 144 Hz-skjerm hvor konkurrentene på det meste kommer opp i 120 Hz.

Utseende og konstruksjon

Med sin helt flate skjerm har den ikke riktig samme sveipende stilfulle profil som forgjengeren. Men det er absolutt ingen feil med følelsen i metallrammen, og både front og bakside er av Gorilla Glass 5. Selfie-kameraet er krympet til bare et diskré punkt i hjørnet av skjermen, så det ser faktisk bedre ut enn på forgjengeren. Mi 10T Pro har heller ikke fingeravtrykkleser under glasset, men vi foretrekker faktisk å ha den på sideknappen. Akkurat som gamle Xperia-mobiler hadde. Den er heller ikke vannbeskyttet, men det var faktisk ikke forgjengeren heller. Kamerapakken stikker en hel del ut fra baksiden, så man må benytte deksel om den ikke skal bevege seg når den ligger på bordet.

Selfiekameraet kunne ikke vært mer diskré innfelt i skjermen. (Foto: Xiaomi)

Skjerm

Med et gammelt hederlig IPS-panel kan ikke skjermen skryte av samme svartnivå eller kontrast som forgjengerens OLED-panel. Derimot kan man få den opp i høyere lysstyrke utendørs. Dermed er den faktisk HDR 10-sertifisert, noe som gjør det hyggeligere å se på film. Den støtter også sRGB- og PS-fargerom. Fargegjengivelsen oppleves som litt varm, men generelt sett føles skjermen overraskende bra. At man kan dra oppdateringsfrekvensen opp til hele 144 Hz, føles derimot mer som en gimmick, da forskjellen er marginal mot 90 Hz. En annen sak vi ikke får med paneltypen, er at man ikke kan ha noen «always-on»-visning av klokke på låseskjermen.

Skjermen har både stort fargerom og høy oppdateringsfrekvens. (Foto: Xiaomi)

Kamera

Bortsett fra hovedkameraets 108 Mp Samsung HMX-sensor (samme som i Galaxy Note 20 Ultra) har det meste blitt forandret. Ultravidvinkelen har fått lavere oppløsning, dårligere lysfølsomhet og mangler autofokus. Forgjengerens to teleobjektiv er erstattet med et lavoppløst makroobjektiv. Det føles som mobilens store minus, for de fleste av oss tar nok flere zoomede utsiktbilder enn ekstreme nærbilder.

Færre og mindre brukbare objektiver er en av kompromissene. (Foto: Xiaomi)

Mange av de kamerafunksjonene som Xiaomi fremholder, har derfor ikke mye med kameraet å gjøre, men er basert på programvarefinesser. Man har for eksempel fått muligheten til å «dobbelteksponere» slik at man kan være med flere ganger på samme bilde. Samt dualvideo, hvor man filmer med både det fremre og bakre kameraet samtidig, og lange eksponeringer, time-lapse-selfies og andre fotoinnstillinger man sjelden savner.

tele galaxy note 20 tele huawei p40 pro+ tele iphone 11 Pro tele 2x digital Mi 10T Pro ultrawide galaxy note 20 ultrawide huawei p40 pro+ ultrawide iphone 11 Pro ultrawide Mi 10T Pro wide galaxy note 20 wide huawei p40 pro+ wide iphone 11 Pro wide Mi 10T Pro
<
>
Huawei P40 Pro+

Som med forgjengeren tar normalobjektivet utmerkede bilder under de fleste forhold, med utmerket skarphet og fine farger. Derimot er den ikke like rask på å fokusere, da den må klare seg uten laser-autofokus. Det merkes spesielt i svakt lys, der man må ha tålmodighet, men det lønner seg med bra mørkebilder som resultat. Med ultravidvinkelen får man merkbart dårligere bilder enn fra forgjengeren, og makromodus føles mest som en gimmick. Den såkalte zoomen er digital, men med tanke på at man har 108 Mp å leke med, er faktisk 3-4x zoom helt ok. Over det blir det raskt åpenbart at det fuskes.

light galaxy note 20 light huawei p40 pro+ light iphone 11 Pro light Mi 10T Pro dark mode galaxy note 20 dark huawei p40 pro+ dark iphone 11 Pro dark mode Mi 10T Pro
<
>
Huawei P40 Pro+

Lyd

Xiaomi har lagt ambisjonsnivået over middels. Mobilen er utstyrt med stereohøyttalere som sant nok spiller relativt sterkt, men lyden er for skingrende til at man skal kunne nyte det. Det finnes støtte for høyoppløst lyd, men hodetelefonuttaket er tatt bort. Man får imidlertid med en USB-C til 3,5 mm adapter. Bruker man i stedet trådløse hodetelefoner, er det hyggelig nok støtte for både AAC og apt-X HD, noe som gir en bedre musikkopplevelse.

Grensesnittet er iPhone-inspirert, men med tilpasningsmulighet. (Foto: L&B)

Bruk

Det egne grensesnittet MIUI har gått fra å være dårlig og kunstig til å se betydelig bedre ut, og har sine særegenheter. Mange av gestene og håndgrepene føles nok mer kjente for iPhone- enn Android-brukere. Man kan imidlertid endre mange av dem til mer velkjente fra standard Android 10. Fingeravtrykkleseren på siden sitter fint til, og fungerer både raskt og pålitelig.

Ytelse

Da Mi 10T Pro, som de fleste i klassen, bruker samme Snapdragon 865-prossor, er forskjellene i våre ytelsestester marginale. Den har imidlertid anelsen langsommere grafikk enn forgjengeren. Takket være et større batteri og åpenbart strømsparende skjerm oppnådde vi hele 22 timers driftstid i PC Mars test, noe som her hele 50 prosent bedre enn forgjengeren, og den beste batteritiden vi noensinne har målt! Derimot har den langsommere lading, og støtter heller ikke trådløs lading.

Mi 10T Pro Antutu chart Mi 10T Pro battery time
<
>

Konklusjon

Xiaomis forrige toppmodell var utmerket, men så kostet den også nesten like mye som de mer kjente merkene. Med Mi 10T Pro har Xiaomi gått tilbake til sitt beste salgsargument: nesten like bra, men til halve prisen. Den er nemlig akkurat like rask, har like bra hovedkamera, og en utmerket skjerm som de beste der ute. Dessuten har den fantastisk batteritid! Da kan nok mange leve med at man savner en og annen finesse. Det er faktisk bare savnet av optisk zoom som muligens kan få noen til å ikke slå til.

https://youtu.be/N-hVekc3s1k

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

PRØV LB+ I 1 UKE

KUN 10 KR

PRØV FOR 10 KR

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP
vipps
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

En kommentar om “Xiaomi Mi 10T Pro”

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
OnePlus bekrefter overraskende iPad-konkurrent OnePlus Pad lanseres 7. februar.
lbpluss
Omvendt? Er virkelig iPhone den beste mobilen? Hvorfor er den i så fall det? Som innbitt Android-bruker har jeg tatt utfordringen med å leve med to iOS-produkter for en periode. Usikker på om jeg skal le eller gråte …
Har Motorola funnet G-punktet? Den kinesiske mobilprodusenten lanserer tre nye billige smarttelefoner.
Samsung Galaxy S23 rett rundt hjørnet - Nå vet vi datoen! Første fysiske Galaxy Unpacked-event på tre år.
Huawei Watch GT 3 SE For å holde fast ved dine nyttårsforsetter er det viktig å bruke alle triksene man har. Kanskje er det en ny treningsklokke som skal til?
Følg Lyd & Bilde