Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Sony KDL-46EX720

Doble bilder til besvær

Denne rimelige skjermen fra Sony leverer fin bildekvalitet i 2D, men hva med 3D?
Lyd & Bilde mener
God fargegjengivelse Lite støy
Begrenset kontrast Crosstalk i 3D-modus
Spesifikasjoner
  • 46” LED LCD 3DTV, 1920 x 1080
  • Aktiv 3D
  • 4 HDMI
  • Bravia Internet Video nettportal

 

Sony har laget noen av de beste LED-skjermene det siste året, og vi har fortsatt testen av deres beste TV, 55HX920, friskt i minne. Mens toppmodellen er fullspekket og har et bildepanel med ekte LED-baklys, er EX720 en enklere modell med kantmontert LED på lik linje med Samsung og Philips. Den kommer med Sonys nettportal Bravia Internet Video hvor du blant annet kan få Youtube rett på TV-skjermen.

Skjermen har en ganske diskré og tidløs design, med blanksvart ramme og en børstet metallstripe nederst. Den medfølgende foten kan både vris og vinkles oppover, som er nyttig hvis skjermen plasseres på et lavt bord. Derimot er ikke TV-en like enkel å veggmontere da noen av kontaktene på baksiden peker rett bakover.

2D bildekvalitet
Sony har gått for et matt bildepanel på skjermen sin, så den er lite plaget med speiling av omgivelsene, men den har lett for å miste litt kontrast når den får direkte sollys på seg. Ellers har apparatet en lyssensor som tilpasser lysstyrken til omgivelsene, samt en bevegelsessensor som slukker bildet hvis ingen sitter foran TV-en. En strømsparende funksjon som er hentet fra toppmodellen HX920.

2D-bildet på denne skjermen er meget skapelig, noe testfilmen Avatar (i 2D Blu-ray utgave) klart viser. Sony har fått til en meget bra bildebehandling som undertrykker støy uten tap av detaljer, og uten sjenerende forvrengning slik vi erfarte med Philips-skjermen. I tillegg er kontrast og svartnivå hakket bedre enn Philips, men ikke helt på høyde med Samsung-skjermen, som har enda mer smell og detaljer i bildet.

3D bildekvalitet
EX720 er blant de rimeligste TV-ene med 3D for øyeblikket, men i likhet med Samsung følger det ikke med noen briller i esken, som derfor må kjøpes separat for om lag 800 kroner stykket.

Annonse

Sony leverer bra 2D-bilde, men vi er ikke like imponert over 3D-gjengivelsen. Her havner Sony klart bak både Samsung og Philips, hovedsakelig av to grunner. Dels gjør kombinasjonen av begrenset kontrast og mørke 3D-briller at bildet kjennes litt tamt. For det andre sliter Sony-skjermen tydelig med crosstalk i forhold til de to andre apparatene. 3D-scenene i Alfa og Omega oppleves mer diffuse og det kjennes hele tiden som bildet er litt ute av fokus, selv når vi sitter midt foran skjermen. Betraktningsvinkelen er heller ikke mye å skryte av, og man kan ikke sitte langt utenfor midten før fargene blekner.

Lydkvalitet
Lydgjengivelsen fra Sony-apparatet er ganske triste greier: Bassen er fraværende og heller ikke mellomtonen er spesielt godt definert, dermed blir stemmegjengivelsen ganske slank og anemisk, selv om den er relativt ren og klar.

Annonse

Konklusjon
Sony KDL-46EX720 leverer god bildekvalitet på vanlig 2D, men noen utpreget god 3D-skjerm er den ikke. 3D-bildet er ganske fattig på kontrast og har fortsatt problemer med crosstalk i forhold til konkurrentene. Vi vil derfor ikke anbefale skjermen til 3D-fansen, men for alle som vil ha en prisgunstig LED-skjerm er Sony 46EX720 verdt en kikk.

Også i denne testen:

Samsung UE46D6505

Best når det gjelder

Samsungs rimeligste LED-serie leverer overraskende god bildekvalitet i både 2D og 3D.

Lyssterkt og flott bilde God dybdefølelse med lav crosstalk
Litt overdrevne fabrikkinnstillinger

Philips 42PFL7606

3D-priskiller

Philips har fornyet seg i år og stiller både med friskt design samt nye finesser på bildesiden.

Skarpe og behagelige 3D-bilder
Noe ”clouding” Begrenset kontrast
forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.