: Samsung UE46D6505

Best når det gjelder

Samsungs rimeligste LED-serie leverer overraskende god bildekvalitet i både 2D og 3D.
Lyd & Bilde mener
Lyssterkt og flott bilde God dybdefølelse med lav crosstalk
Litt overdrevne fabrikkinnstillinger
Spesifikasjoner
  • 46” 3D LED LCD, 1920 x 1080
  • 4 HDMI
  • Smart TV nettportal
Annonse
Annonse
forfatter

Samsung introduserte LED-konseptet for noen år siden og de slanke skjermene har vært en gedigen suksess for koreanerne. Årets modeller har fått en ekstra smal ramme som gjør at 46-tommeren ikke dominerer mer enn mange 42-tommere der ute. En annen kul sak er de skjulte betjeningsknappene på baksiden. Lar du fingrene gli over dem dukker de opp som symboler på skjermen, så du vet hvilken knapp du skal trykke på. Smart og innovativt!

2D bildekvalitet
Rett ut av esken serverer Samsung et pangsterkt bilde med masse lysstyrke og kontrast, som alltid har vært et kjennetegn ved LED-skjermene deres. Det gir et imponerende førsteinntrykk, men vi ser også at det smøres litt tykt på til tider. Kontrasten er overdrevet, og i tillegg er skarpheten skrudd opp i meste laget. Ved å skru av den dynamiske kontrasten og ”Shadow Detail” fikk vi returnert bildet mer til det normale, og fikk se hva Samsung-panelet er godt for: Kontrasten og svartnivået er klart bedre enn de to konkurrentene fra Philips og Sony, samtidig som det er utrolig skarpt og rikt på detaljer. Fargegjengivelsen er relativt jevn i standard modus, men du bør velge filmmodus for å få de mest korrekte fargene.

3D bildekvalitet
Samsung satser i likhet med Sony på aktive 3D-briller med innebygd lukkermekanisme for å fordele venstre og høyre bilde til sitt respektive øye. Vi hadde en god del å utsette på Samsungs forrige generasjon – skjermene hadde synlige problemer med crosstalk/doble bilder, og brillene kunne fort bli slitsomme å ha på seg.

På årets generasjon er det meste blitt forbedret. Det første vi får øye på med testfilmen Alfa og Omega er at dybdeeffekten er blitt langt skarpere, mer stabil og fremfor alt mer behagelig. Crosstalk er klart redusert, om ikke helt eliminert. I motsetning til Philips er Samsung i stand til å vise et 3D-bilde med Full HD-oppløsning, og det viser seg i form av bildet er glattere i kanten og har flere detaljer. I enkelte tilfeller opplever vi også at dybdeeffekten blir større. Bakdelen er at bildet blir litt dusere og ikke alltid like skarpt opptegnet som Philips. Etter å ha gått flere runder med de to kom vi frem til at Samsung har det beste 3D-bildet totalt sett, men Philips følger hakk i hæl, og den har et prismessig fortrinn da det følger med briller og ekstra briller er en beskjeden utgift.

Lydkvalitet
Samsungs flatskjermer har vært ganske beryktet for tynn lyd, som har bidratt mye til salget av lydplanker og surroundanlegg. Denne modellen er ikke noe unntak, likevel er den klart bedre enn foregående modeller, med fyldigere lyd som man attpåtil kan skru relativt høyt uten at det skjærer i ørene.

Konklusjon
Samsung UE46D6505 er en svært god allround-TV. Bildekvaliteten i 2D er imponerende, likeledes har Samsung greid å forbedre 3D-gjengivelsen sin kraftig. Dybdefølelsen er tett på hva vår favoritt i prisklassen, Panasonic GT30, presterer,, og Samsung drar samtidig fordel av bedre lysstyrke enn plasmakonkurrenten. Vi har ikke gått nærmere inn på Smart-funksjonene her men vet av tidligere erfaring at disse er blant de beste på markedet.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Philips 42PFL7606

3D-priskiller

Philips har fornyet seg i år og stiller både med friskt design samt nye finesser på bildesiden.

Skarpe og behagelige 3D-bilder
Noe ”clouding” Begrenset kontrast

Sony KDL-46EX720

Doble bilder til besvær

Denne rimelige skjermen fra Sony leverer fin bildekvalitet i 2D, men hva med 3D?

God fargegjengivelse Lite støy
Begrenset kontrast Crosstalk i 3D-modus
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?
LG viser frem både små og store TV-er under CES 2021, men denne tar kaka.
TCL satser tungt på den nye MiniLED-teknologien, med flere modeller i planene for 2021.
LG har en rekke TV-nyheter på gang i år, deriblant et helt nytt OLED-panel!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.