Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Samsung UE46D6505

Best når det gjelder

Samsungs rimeligste LED-serie leverer overraskende god bildekvalitet i både 2D og 3D.

Skrevet av / 26.09.11 - 10:43
Samsung UE46D6505
Audun Hage

Samsung introduserte LED-konseptet for noen år siden og de slanke skjermene har vært en gedigen suksess for koreanerne. Årets modeller har fått en ekstra smal ramme som gjør at 46-tommeren ikke dominerer mer enn mange 42-tommere der ute. En annen kul sak er de skjulte betjeningsknappene på baksiden. Lar du fingrene gli over dem dukker de opp som symboler på skjermen, så du vet hvilken knapp du skal trykke på. Smart og innovativt!

2D bildekvalitet
Rett ut av esken serverer Samsung et pangsterkt bilde med masse lysstyrke og kontrast, som alltid har vært et kjennetegn ved LED-skjermene deres. Det gir et imponerende førsteinntrykk, men vi ser også at det smøres litt tykt på til tider. Kontrasten er overdrevet, og i tillegg er skarpheten skrudd opp i meste laget. Ved å skru av den dynamiske kontrasten og ”Shadow Detail” fikk vi returnert bildet mer til det normale, og fikk se hva Samsung-panelet er godt for: Kontrasten og svartnivået er klart bedre enn de to konkurrentene fra Philips og Sony, samtidig som det er utrolig skarpt og rikt på detaljer. Fargegjengivelsen er relativt jevn i standard modus, men du bør velge filmmodus for å få de mest korrekte fargene.

3D bildekvalitet
Samsung satser i likhet med Sony på aktive 3D-briller med innebygd lukkermekanisme for å fordele venstre og høyre bilde til sitt respektive øye. Vi hadde en god del å utsette på Samsungs forrige generasjon – skjermene hadde synlige problemer med crosstalk/doble bilder, og brillene kunne fort bli slitsomme å ha på seg.

På årets generasjon er det meste blitt forbedret. Det første vi får øye på med testfilmen Alfa og Omega er at dybdeeffekten er blitt langt skarpere, mer stabil og fremfor alt mer behagelig. Crosstalk er klart redusert, om ikke helt eliminert. I motsetning til Philips er Samsung i stand til å vise et 3D-bilde med Full HD-oppløsning, og det viser seg i form av bildet er glattere i kanten og har flere detaljer. I enkelte tilfeller opplever vi også at dybdeeffekten blir større. Bakdelen er at bildet blir litt dusere og ikke alltid like skarpt opptegnet som Philips. Etter å ha gått flere runder med de to kom vi frem til at Samsung har det beste 3D-bildet totalt sett, men Philips følger hakk i hæl, og den har et prismessig fortrinn da det følger med briller og ekstra briller er en beskjeden utgift.

Lydkvalitet
Samsungs flatskjermer har vært ganske beryktet for tynn lyd, som har bidratt mye til salget av lydplanker og surroundanlegg. Denne modellen er ikke noe unntak, likevel er den klart bedre enn foregående modeller, med fyldigere lyd som man attpåtil kan skru relativt høyt uten at det skjærer i ørene.

Konklusjon
Samsung UE46D6505 er en svært god allround-TV. Bildekvaliteten i 2D er imponerende, likeledes har Samsung greid å forbedre 3D-gjengivelsen sin kraftig. Dybdefølelsen er tett på hva vår favoritt i prisklassen, Panasonic GT30, presterer,, og Samsung drar samtidig fordel av bedre lysstyrke enn plasmakonkurrenten. Vi har ikke gått nærmere inn på Smart-funksjonene her men vet av tidligere erfaring at disse er blant de beste på markedet.

Lyd & Bilde mener

Lyssterkt og flott bilde God dybdefølelse med lav crosstalk Litt overdrevne fabrikkinnstillinger

Også i denne testen:

3 anbefalte TV'er med 3D

Philips 42PFL7606

3D-priskiller

Philips har fornyet seg i år og stiller både med friskt design samt nye finesser på bildesiden.

Skarpe og behagelige 3D-bilder
Noe ”clouding” Begrenset kontrast
Les hele testen

Sony KDL-46EX720

Doble bilder til besvær

Denne rimelige skjermen fra Sony leverer fin bildekvalitet i 2D, men hva med 3D?

God fargegjengivelse Lite støy
Begrenset kontrast Crosstalk i 3D-modus
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Lekker og balansert bildekvalitet

Glimrende gaming-TV

De beste TV-ene på budsjett

Vi tester TCLs største og billigste TV

De beste storskjermene til serier, sport og spill

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Luksuriøs OLED-TV fra Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV!

Prisgunstig MiniLED-TV

Samsung møter LG i OLED-duell

Scroll to Top