Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Samsung PS51D555

Mer plasma for pengene

Samsung-plasmaen imponerer med et svært godt pris/ytelse forhold. PS51D555 har utmerket fargegjengivelse, et svartnivå av høy klasse selv til plasma å være, og har generelt en bildekvalitet som mange dyrere skjermer kan misunne den. Vi anser derfor denne skjermen for å være et av de beste kjøpet i budsjettklassen.
Lyd & Bilde mener
Meget bra svartnivå og kontrast God fargegjengivelse
Frontglasset gir en del refleksjoner
Spesifikasjoner
  • 50” HD ready plasma, 1024 x 768
  • Videoinnganger: 2 HDMI, komponent video
  • MPEG4/RiksTV/DVB-T/DVB-C

Samsung har hatt eventyrlig suksess med sine LED-LCD-skjermer, og plasmaskjermene deres har havnet litt i skyggen av disse. Det er litt synd, for parallelt med de syltynne LED-ene har koreanerne også greid å forbedre plasmateknikken sin år for år. PS51D555 er en del av Samsungs +1 konsept hvor selve bildepanelet er blitt en tomme større innenfor den samme rammen. Her får man altså 51 tommer med en tynn ramme hvor bildet går nesten helt ut i kantene.

Tilkoblingsmulighetene er som en blåkopi av LG-skjermen, med 2 HDMI, komponent video og PC-inngang samt USB blant de viktigste. Samsung-skjermen er også klargjort for RiksTV via Common Interface kortinngangen. Alt som trengs er et RiksTV-kort og en CAM kortmodul for å ta inn sendinger fra det digitale bakkenettet.

Brukervennlighet
Samsung har i likhet med LG et godt utviklet menysystem som man bli raskt vant til å bruke. Bilde – lyd og kanalinnstillinger er lett å finne frem til via menyene, og fjernkontrollen bruker store knapper med tydelig skrift. Brukervennligheten er totalt sett ganske lik hos de to konkurrentene.

Bildekvalitet
I motsetning til LG sin skjerm bruker Samsung et plasmapanel med Full-HD oppløsning. Det innebærer at man kan dra full utnytte av Blu-ray filmer og annet HD-materiale. Forskjellen er tydelig, spesielt på sitteavstander under 4 meter hvor Samsung-skjermen byr på en merkbart bedre bildeskarphet. Dette er spesielt tydelig på nærbilder, for eksempel av Sam Worthington i Terminator Salvation, hvor det robotpregede ansiktet hans gjengis med alt av skjeggstubber og hudporer intakt – finkornede detaljer som er vanskeligere å tyde på LG-skjermen.

Det merkes at Samsung-skjermen bruker et hakket mer moderne bildepanel enn LG-skjermen. På tross av oppløsningen er høyere virker ikke dette å ha påvirket lysstyrken negativt. Lysstyrken er fullt på høyde med LG-skjermen, men samtidig er svartnivået enda svartere enn den koreanske konkurrenten. Det gir litt større dybde til de mørke filmscenene. Fargegjengivelsen er også et hakk bedre. PS51D555 har rikere og mer nyanserte farger og spesielt gjengivelsen av rødt og grønt er mer naturlige sammenlignet med LG-skjermen.

Annonse

Bildemenyen til Samsung er noe enklere enn hos LG og du har ikke tilgang til like mange innstillinger og forhåndsvalg, som er begrenset til Standard, Dynamisk og Film. Vi foretrakk å bruke Dynamisk-modus på dagtid for å dra nytte av den ekstra lysstyrken. Film-moduset passer derimot bra til TV-titting på kveldstid, og gir dessuten svært korrekte farger: Med denne modusen gir Samsung-plasmaen nøytrale farger som minner mye om vår referanse, den dyrere VT30-serien fra Panasonic

Lydkvalitet
Lydkvaliteten yter ikke det gode bildet særlig rettferdighet: Lyden er generelt tynn og mangler fylde i mellomtonen. Samsung-TV-en har likevel en klar stemmegjengivelse som duger godt til nyheter og talkshow, og kan i tillegg spille ganske høyt og klart.

Annonse

Konklusjon
Bildet fra Samsung-skjermen ligger kvalitetsmessig et hakk over det LG-modellen leverer i denne testen. PS51D555 har utmerket fargegjengivelse, et svartnivå av høy klasse selv til plasma å være, og har generelt en bildekvalitet som mange dyrere skjermer kan misunne den. Vi anser derfor denne skjermen for å være et av de beste kjøpet i budsjettklassen.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

LG 50PT351N

Enkel koreaner

LGs 50-tommer er sparsommelig utstyrt, men bildet er slett ikke dårlig.

God lysstyrke og kontrast Naturlige farger
Lavere oppløsning Blankt frontglass
forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.