: Samsung PS51D555

Mer plasma for pengene

Samsung-plasmaen imponerer med et svært godt pris/ytelse forhold. PS51D555 har utmerket fargegjengivelse, et svartnivå av høy klasse selv til plasma å være, og har generelt en bildekvalitet som mange dyrere skjermer kan misunne den. Vi anser derfor denne skjermen for å være et av de beste kjøpet i budsjettklassen.
Lyd & Bilde mener
Meget bra svartnivå og kontrast God fargegjengivelse
Frontglasset gir en del refleksjoner
Spesifikasjoner
  • 50” HD ready plasma, 1024 x 768
  • Videoinnganger: 2 HDMI, komponent video
  • MPEG4/RiksTV/DVB-T/DVB-C
Annonse
Annonse
forfatter

Samsung har hatt eventyrlig suksess med sine LED-LCD-skjermer, og plasmaskjermene deres har havnet litt i skyggen av disse. Det er litt synd, for parallelt med de syltynne LED-ene har koreanerne også greid å forbedre plasmateknikken sin år for år. PS51D555 er en del av Samsungs +1 konsept hvor selve bildepanelet er blitt en tomme større innenfor den samme rammen. Her får man altså 51 tommer med en tynn ramme hvor bildet går nesten helt ut i kantene.

Tilkoblingsmulighetene er som en blåkopi av LG-skjermen, med 2 HDMI, komponent video og PC-inngang samt USB blant de viktigste. Samsung-skjermen er også klargjort for RiksTV via Common Interface kortinngangen. Alt som trengs er et RiksTV-kort og en CAM kortmodul for å ta inn sendinger fra det digitale bakkenettet.

Brukervennlighet
Samsung har i likhet med LG et godt utviklet menysystem som man bli raskt vant til å bruke. Bilde – lyd og kanalinnstillinger er lett å finne frem til via menyene, og fjernkontrollen bruker store knapper med tydelig skrift. Brukervennligheten er totalt sett ganske lik hos de to konkurrentene.

Bildekvalitet
I motsetning til LG sin skjerm bruker Samsung et plasmapanel med Full-HD oppløsning. Det innebærer at man kan dra full utnytte av Blu-ray filmer og annet HD-materiale. Forskjellen er tydelig, spesielt på sitteavstander under 4 meter hvor Samsung-skjermen byr på en merkbart bedre bildeskarphet. Dette er spesielt tydelig på nærbilder, for eksempel av Sam Worthington i Terminator Salvation, hvor det robotpregede ansiktet hans gjengis med alt av skjeggstubber og hudporer intakt – finkornede detaljer som er vanskeligere å tyde på LG-skjermen.

Det merkes at Samsung-skjermen bruker et hakket mer moderne bildepanel enn LG-skjermen. På tross av oppløsningen er høyere virker ikke dette å ha påvirket lysstyrken negativt. Lysstyrken er fullt på høyde med LG-skjermen, men samtidig er svartnivået enda svartere enn den koreanske konkurrenten. Det gir litt større dybde til de mørke filmscenene. Fargegjengivelsen er også et hakk bedre. PS51D555 har rikere og mer nyanserte farger og spesielt gjengivelsen av rødt og grønt er mer naturlige sammenlignet med LG-skjermen.

Annonse

Bildemenyen til Samsung er noe enklere enn hos LG og du har ikke tilgang til like mange innstillinger og forhåndsvalg, som er begrenset til Standard, Dynamisk og Film. Vi foretrakk å bruke Dynamisk-modus på dagtid for å dra nytte av den ekstra lysstyrken. Film-moduset passer derimot bra til TV-titting på kveldstid, og gir dessuten svært korrekte farger: Med denne modusen gir Samsung-plasmaen nøytrale farger som minner mye om vår referanse, den dyrere VT30-serien fra Panasonic

Lydkvalitet
Lydkvaliteten yter ikke det gode bildet særlig rettferdighet: Lyden er generelt tynn og mangler fylde i mellomtonen. Samsung-TV-en har likevel en klar stemmegjengivelse som duger godt til nyheter og talkshow, og kan i tillegg spille ganske høyt og klart.

Konklusjon
Bildet fra Samsung-skjermen ligger kvalitetsmessig et hakk over det LG-modellen leverer i denne testen. PS51D555 har utmerket fargegjengivelse, et svartnivå av høy klasse selv til plasma å være, og har generelt en bildekvalitet som mange dyrere skjermer kan misunne den. Vi anser derfor denne skjermen for å være et av de beste kjøpet i budsjettklassen.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

LG 50PT351N

Enkel koreaner

LGs 50-tommer er sparsommelig utstyrt, men bildet er slett ikke dårlig.

God lysstyrke og kontrast Naturlige farger
Lavere oppløsning Blankt frontglass
Har du dette produktet?
Gi din karakter.
Stemmer: 0

Samlet score:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Sonos Sub er tilbake i tredje generasjon, nå også med mulighet til å bruke to subwoofere i samme rom. Vi har testet!
Designkongen gjør det igjen. Beolit 20 er en nydelig bærbar høyttaler, som også låter bra.
Bang & Olufsen Beosound Emerge er et modig brudd med hvordan en multiroms-smarthøyttaler kan se ut – og låte.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Motorola Moto G100 er nesten like god som vesentlig dyrere mobiler fra andre produsenter. Og så skjuler den en interessant overraskelse.
Fujifilms mellomformatkameraer har manglet en bred vidvinkel, her er den.
Designkongen gjør det igjen. Beolit 20 er en nydelig bærbar høyttaler, som også låter bra.
Bang & Olufsen Beosound Emerge er et modig brudd med hvordan en multiroms-smarthøyttaler kan se ut – og låte.
Det er ikke tilfeldig at McIntosh C22 ser ut som den er 50 år, det er heller ikke tilfeldig at den spiller så bra som den gjør.
Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.