Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 11Delta

: LG 50PT351N

Enkel koreaner

LGs 50-tommer er sparsommelig utstyrt, men bildet er slett ikke dårlig.

Skrevet av / 01.03.12 - 06:06
LG 50PT351N
Audun Hage

LG 50PT351N er en av LGs rimeligste plasmaskjermer, og en av de rimeligere 50-tommerne på markedet akkurat nå. Designet minner mye om LGs LED-skjermer, og TV-en er overraskende tynn til plasma å være – bare XX cm. Den kjennetegnes av en blank kromstripe og sokkel av glass, og byggekvaliteten er som plasmaer flest, tung og solid.

Som resultat av den lave prisen er LG-skjermen ganske beskjedent utstyrt når det gjelder tilkoblinger. Kun 2 HDMI-innganger er klart under gjennomsnittet i 2012, og kan bli i minste laget om du har både Blu-ray spiller, TV-spill og separat TV-mottaker, derfor er det en fordel om man kan benytte den innebygde kortleseren, som har støtte for RiksTV.

Brukervennlighet
50PT351 bruker samme fjernkontroll og menysystem som øvrige TV-er fra LG, og er svært enkel i bruk. Store, lettlesbare symboler og knapper gjør at en blir raskt fortrolig med de viktigste funksjonene, og man har en egen ”Quick Menu” knapp for rask tilgang til bilde- og lydinnstillinger. TV-en reagerer raskt på kommandoer, og vi finner i det hele tatt lite å klage på.

Bildekvalitet
I denne rimelige skjermen har LG satset på et enkelt plasmapanel med HD-ready oppløsning (1024 x 768) – et slags gufs fra fortiden, da de fleste skjermer nå bruker Full-HD paneler (1920 x 1080). LG-skjermen har altså vesentlig lavere oppløsning enn hva som er normen i dag, som befinner seg litt i grenseland for en slik stor 50-tommer. På sitteavstander under 3 meter er den lavere oppløsningen merkbar når vi tester med Blu-ray utgaven av Transformers 3. Man ser det på konturer i ansikter, og skjeggstubber blir litt mer grovkornede, og man går glipp av litt detaljer. På 4 meters avstand flyter det hele derimot litt mer sammen, og forskjellen i oppløsning er knapt merkbar.

En oppside ved den lavere oppløsningen er at hvert bildepunkt blir større, og med større plasmaceller oppnår man også en noe høyere lysstyrke. 50PT351 har overraskende god lysstyrke til billig plasma å være – ikke helt på høyde med Panasonics dyrere plasmaer, men til denne prisen er et faktisk imponerende, med skikkelig smell i det hvite.

Fargegjengivelsen fra LG-skjermen er imidlertid ikke like imponerende. De fargerike Transformers robotene får litt blassere farger enn normalt, og vi savner rett og slett litt mer krutt og briljans i fargene. På den positive siden er fargebalansen jevn, uten plagsomme fargestikk. I likhet med dyrere LG-skjermer har PT351 en rekke innstillingsmuligheter for bildet: Standard, Dynamisk, Kino, Sport, Spill og ikke minst ISF-modus som gir adgang til å justere mer avanserte bildeparametre som gamma.

Lydkvalitet
Lydgjengivelsen fra denne billigskjermen er som forventet ikke så mye å skryte av. Bassen glimrer med sitt fravær, og du må ta til takke med en ganske slank og skarp lydkarakter. Her trengs det et separat lydanlegg for å få noen glede av Blu-ray filmene, og prismessig passer nok et av LGs komplette lydanlegg midt i blinken.

Konklusjon
LG 50PT351 har overraskende god bildekvalitet, med flott kontrast, lysstyrke og generelt lite støy. Mangelen på Full-HD oppløsning kan være en begrensning i de tilfellene man sitter veldig nær skjermen, men ellers opplevde vi ikke dette som noe stort problem. Alt i alt er 50PT351 en meget bra TV til prisen!

Lyd & Bilde mener

God lysstyrke og kontrast Naturlige farger Lavere oppløsning Blankt frontglass

Også i denne testen:

2 store plasma TV'er

Samsung PS51D555

Mer plasma for pengene

Samsung-plasmaen imponerer med et svært godt pris/ytelse forhold. PS51D555 har utmerket fargegjengivelse, et svartnivå av høy klasse selv til plasma å være, og har generelt en bildekvalitet som mange dyrere skjermer kan misunne den. Vi anser derfor denne skjermen for å være et av de beste kjøpet i budsjettklassen.

Meget bra svartnivå og kontrast God fargegjengivelse
Frontglasset gir en del refleksjoner
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

De beste storskjermene til serier, sport og spill

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Luksuriøs OLED-TV fra Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV!

Prisgunstig MiniLED-TV

Samsung møter LG i OLED-duell

Fargesprakende flaggskip: Samsungs nye OLED-TV imponerer

Perfekt frilufts-TV

Sonys MiniLED-TV gjør treffsikkert comeback

Fortsatt en av de beste?

Scroll to Top