TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: LG 50PT351N

Enkel koreaner

LGs 50-tommer er sparsommelig utstyrt, men bildet er slett ikke dårlig.

Lyd & Bilde mener
+God lysstyrke og kontrast Naturlige farger
-Lavere oppløsning Blankt frontglass
Spesifikasjoner
  • • 50” HD ready plasma, 1024 x 768
  • • Videoinnganger: 2 HDMI, komponent video
  • • MPEG4/RiksTV/DVB-T/DVB-C
  • • Pris: 5.995 kr
Veil. pris 6000

LG 50PT351N er en av LGs rimeligste plasmaskjermer, og en av de rimeligere 50-tommerne på markedet akkurat nå. Designet minner mye om LGs LED-skjermer, og TV-en er overraskende tynn til plasma å være – bare XX cm. Den kjennetegnes av en blank kromstripe og sokkel av glass, og byggekvaliteten er som plasmaer flest, tung og solid.

Som resultat av den lave prisen er LG-skjermen ganske beskjedent utstyrt når det gjelder tilkoblinger. Kun 2 HDMI-innganger er klart under gjennomsnittet i 2012, og kan bli i minste laget om du har både Blu-ray spiller, TV-spill og separat TV-mottaker, derfor er det en fordel om man kan benytte den innebygde kortleseren, som har støtte for RiksTV.

Brukervennlighet
50PT351 bruker samme fjernkontroll og menysystem som øvrige TV-er fra LG, og er svært enkel i bruk. Store, lettlesbare symboler og knapper gjør at en blir raskt fortrolig med de viktigste funksjonene, og man har en egen ”Quick Menu” knapp for rask tilgang til bilde- og lydinnstillinger. TV-en reagerer raskt på kommandoer, og vi finner i det hele tatt lite å klage på.

Bildekvalitet
I denne rimelige skjermen har LG satset på et enkelt plasmapanel med HD-ready oppløsning (1024 x 768) – et slags gufs fra fortiden, da de fleste skjermer nå bruker Full-HD paneler (1920 x 1080). LG-skjermen har altså vesentlig lavere oppløsning enn hva som er normen i dag, som befinner seg litt i grenseland for en slik stor 50-tommer. På sitteavstander under 3 meter er den lavere oppløsningen merkbar når vi tester med Blu-ray utgaven av Transformers 3. Man ser det på konturer i ansikter, og skjeggstubber blir litt mer grovkornede, og man går glipp av litt detaljer. På 4 meters avstand flyter det hele derimot litt mer sammen, og forskjellen i oppløsning er knapt merkbar.

En oppside ved den lavere oppløsningen er at hvert bildepunkt blir større, og med større plasmaceller oppnår man også en noe høyere lysstyrke. 50PT351 har overraskende god lysstyrke til billig plasma å være – ikke helt på høyde med Panasonics dyrere plasmaer, men til denne prisen er et faktisk imponerende, med skikkelig smell i det hvite.

Fargegjengivelsen fra LG-skjermen er imidlertid ikke like imponerende. De fargerike Transformers robotene får litt blassere farger enn normalt, og vi savner rett og slett litt mer krutt og briljans i fargene. På den positive siden er fargebalansen jevn, uten plagsomme fargestikk. I likhet med dyrere LG-skjermer har PT351 en rekke innstillingsmuligheter for bildet: Standard, Dynamisk, Kino, Sport, Spill og ikke minst ISF-modus som gir adgang til å justere mer avanserte bildeparametre som gamma.

Lydkvalitet
Lydgjengivelsen fra denne billigskjermen er som forventet ikke så mye å skryte av. Bassen glimrer med sitt fravær, og du må ta til takke med en ganske slank og skarp lydkarakter. Her trengs det et separat lydanlegg for å få noen glede av Blu-ray filmene, og prismessig passer nok et av LGs komplette lydanlegg midt i blinken.

Konklusjon
LG 50PT351 har overraskende god bildekvalitet, med flott kontrast, lysstyrke og generelt lite støy. Mangelen på Full-HD oppløsning kan være en begrensning i de tilfellene man sitter veldig nær skjermen, men ellers opplevde vi ikke dette som noe stort problem. Alt i alt er 50PT351 en meget bra TV til prisen!

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Også i denne testen:

Samsung PS51D555

Mer plasma for pengene

Samsung-plasmaen imponerer med et svært godt pris/ytelse forhold. PS51D555 har utmerket fargegjengivelse, et svartnivå av høy klasse selv til plasma å være, og har generelt en bildekvalitet som mange dyrere skjermer kan misunne den. Vi anser derfor denne skjermen for å være et av de beste kjøpet i budsjettklassen.

Meget bra svartnivå og kontrast God fargegjengivelse
Frontglasset gir en del refleksjoner

Legg igjen en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.