I forrige nummer testet vi 3 trådløse HDMI systemer. Her følger vi opp med 2 nye systemer til som kom for sent til forrige test.
Flere tv-er
Vi har flatskjermer i stua og kjellerstue, og tv på soverommet blir mer vanlig. Den hyggelige prisen på flatskjermer, og ønsket om stadig større tv-er, gjør at flere skaffer seg en moderat stor tv selv for rom man bruker sjeldent.
Et paradoks er at det enorme utvalget av kanaler hos typiske digital-tv leverandører gjerne splitter familien, som ikke lenger samles foran tv-en slik som før. Far vil se fotball, mens mor vil se sine utenlandske såpeoperaer. Slik er det bare. Men en tv uten innhold er verdiløs. Den eneste løsningen som gir full fleksibilitet er selvfølgelig en egen digitalboks til hver tv. Et slikt trådløst HDMI system kan med fordel brukes dersom man bytter litt på hvor man ser tv, for eksempel stue eller kjellerstue.
Hittil har trådløse videosendere vært dårlige, og kun fungert med lavoppløst video. De nye trådløse HDMI systemene fungerer imidlertid godt, og gjør at man også kan sende alt fra HDTV-bilder til Bluray filmer til en annen tv med godt resultat.
Noen begrensninger
Men den trådløse løsningen har imidlertid noen begrensninger… Det mest opplagte er at man må se samme program på begge tv-ene. De aller fleste HD-mottakere og Bluray spillere har også kun 1 HDMI utgang. Dersom disse er tilkoblet tv-en i stua, må man på en eller annen måte ”splitte” signalene for å kunne koble kilden til det trådløse systemet. En HDMI-splitter løser dette for noen hundrelapper.
Hva bør den kunne?
Vi mener at en trådløs HDMI system bør ha minst 2 HDMI innganger. Den bør også kunne ta med seg andre analoge formater og ha PC inngang, noe vi mener øker nytteverdien. Kan man i tillegg bestemme utgangsformatet (HDMI, PC VGA, AV eller komponent), øker mulighetene betraktelig. Fjernkontroll for enkel og rask bytte mellom kilder er også ønskelig. Men noe av det viktigste dersom man skal bruke den til å sende signaler til tv nummer 2 er IR-forlenger funksjonalitet (fjernkontrollforlenger). Man vil da fysisk kunne styre digitalboksen, som å skifte kanaler, sette i gang avspilling osv.
Rekkevidde og stabilitet er alt. De som benytter 2,5GHz båndet vil bli påvirket av alt fra mikrobølgeovner til trådløse WLAN routere, med svikt i overføringen som resultat. Noen i forrige runde hadde LAN-mulighet i tillegg dersom den trådløse ikke strekker til pga overføringsproblemer.
Hvordan tester vi
Som i forrige runde tester vi systemene ved å koble til enhetene og flytte de stadig lengre unna hverandre for å få en mer praktisk erfaring. Allverdens spesifikasjoner og parametere er greit, men holder det i praksis? Vi kobler til ulike kilder med forskjellig videooppløsning for å kontrollere hvor bra systemene omformer lavoppløste signaler til HD.
billigere og bedre!
Atlona AT-WHD400
Denne helt nye modellen fra Atlona er arvtageren til WHD200 modellen fra forrige test og har nå fått langt bedre funksjonalitet!
Smakfull HD-sender
Philips SWW1800
HWE0401 fra Syvio har 2 HDMI innganger og to komponentinnganger som i praksis betyr at det er mulig å koble til fire HD-kilder!
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned (Mest å spare)
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser