: Test av trådløs HDMI

HD uten kabler

Trenden om dagen er å henge tv-en på veggen. En trådløs HDMI system er en glimrende måte å løse kabelfloken på vegghengte tv-er eller sende tv-signaler til en annen HDTV i huset.

I forrige nummer testet vi 3 trådløse HDMI systemer. Her følger vi opp med 2 nye systemer til som kom for sent til forrige test.

Flere tv-er
Vi har flatskjermer i stua og kjellerstue, og tv på soverommet blir mer vanlig. Den hyggelige prisen på flatskjermer, og ønsket om stadig større tv-er, gjør at flere skaffer seg en moderat stor tv selv for rom man bruker sjeldent.
Et paradoks er at det enorme utvalget av kanaler hos typiske digital-tv leverandører gjerne splitter familien, som ikke lenger samles foran tv-en slik som før. Far vil se fotball, mens mor vil se sine utenlandske såpeoperaer. Slik er det bare. Men en tv uten innhold er verdiløs. Den eneste løsningen som gir full fleksibilitet er selvfølgelig en egen digitalboks til hver tv. Et slikt trådløst HDMI system kan med fordel brukes dersom man bytter litt på hvor man ser tv, for eksempel stue eller kjellerstue.

Hittil har trådløse videosendere vært dårlige, og kun fungert med lavoppløst video. De nye trådløse HDMI systemene fungerer imidlertid godt, og gjør at man også kan sende alt fra HDTV-bilder til Bluray filmer til en annen tv med godt resultat.

Noen begrensninger
Men den trådløse løsningen har imidlertid noen begrensninger… Det mest opplagte er at man må se samme program på begge tv-ene. De aller fleste HD-mottakere og Bluray spillere har også kun 1 HDMI utgang. Dersom disse er tilkoblet tv-en i stua, må man på en eller annen måte ”splitte” signalene for å kunne koble kilden til det trådløse systemet. En HDMI-splitter løser dette for noen hundrelapper.

Hva bør den kunne?
Vi mener at en trådløs HDMI system bør ha minst 2 HDMI innganger. Den bør også kunne ta med seg andre analoge formater og ha PC inngang, noe vi mener øker nytteverdien. Kan man i tillegg bestemme utgangsformatet (HDMI, PC VGA, AV eller komponent), øker mulighetene betraktelig. Fjernkontroll for enkel og rask bytte mellom kilder er også ønskelig. Men noe av det viktigste dersom man skal bruke den til å sende signaler til tv nummer 2 er IR-forlenger funksjonalitet (fjernkontrollforlenger). Man vil da fysisk kunne styre digitalboksen, som å skifte kanaler, sette i gang avspilling osv.
Rekkevidde og stabilitet er alt. De som benytter 2,5GHz båndet vil bli påvirket av alt fra mikrobølgeovner til trådløse WLAN routere, med svikt i overføringen som resultat. Noen i forrige runde hadde LAN-mulighet i tillegg dersom den trådløse ikke strekker til pga overføringsproblemer.

Hvordan tester vi
Som i forrige runde tester vi systemene ved å koble til enhetene og flytte de stadig lengre unna hverandre for å få en mer praktisk erfaring. Allverdens spesifikasjoner og parametere er greit, men holder det i praksis? Vi kobler til ulike kilder med forskjellig videooppløsning for å kontrollere hvor bra systemene omformer lavoppløste signaler til HD.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Produkter i testen

billigere og bedre!

Atlona AT-WHD400

Denne helt nye modellen fra Atlona er arvtageren til WHD200 modellen fra forrige test og har nå fått langt bedre funksjonalitet!

Rekkevidde Broadcastfunksjon Tilkoblinger IR-forlenger
Pris

Smakfull HD-sender

Philips SWW1800

HWE0401 fra Syvio har 2 HDMI innganger og to komponentinnganger som i praksis betyr at det er mulig å koble til fire HD-kilder!

Kvalitetsfølelse Rekkevidde Pris
Funksjonalitet Tilkoblinger 1080p/24 begrensninger
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.
Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.