TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Test av trådløs HDMI

HD uten kabler

Trenden om dagen er å henge tv-en på veggen. En trådløs HDMI system er en glimrende måte å løse kabelfloken på vegghengte tv-er eller sende tv-signaler til en annen HDTV i huset.

forfatter
Publisert 26.03.10 - 23:00
L&B mener
Kvalitetsfølelse Rekkevidde Pris
Funksjonalitet Tilkoblinger 1080p/24 begrensninger
Spesifikasjoner

• 5Ghz MIMO radio, 802.11n
• 2 x HDMI, 2 x komponent
• Rekkevidde: 20 meter
• Pris: Kr 4500
• www.philips.no

Veil. pris 4500Pr. 26.03.10 Produktside
Produkter i testen
 • billigere og bedre!
 • Smakfull HD-sender
 • I forrige nummer testet vi 3 trådløse HDMI systemer. Her følger vi opp med 2 nye systemer til som kom for sent til forrige test.

  Flere tv-er
  Vi har flatskjermer i stua og kjellerstue, og tv på soverommet blir mer vanlig. Den hyggelige prisen på flatskjermer, og ønsket om stadig større tv-er, gjør at flere skaffer seg en moderat stor tv selv for rom man bruker sjeldent.
  Et paradoks er at det enorme utvalget av kanaler hos typiske digital-tv leverandører gjerne splitter familien, som ikke lenger samles foran tv-en slik som før. Far vil se fotball, mens mor vil se sine utenlandske såpeoperaer. Slik er det bare. Men en tv uten innhold er verdiløs. Den eneste løsningen som gir full fleksibilitet er selvfølgelig en egen digitalboks til hver tv. Et slikt trådløst HDMI system kan med fordel brukes dersom man bytter litt på hvor man ser tv, for eksempel stue eller kjellerstue.

  Hittil har trådløse videosendere vært dårlige, og kun fungert med lavoppløst video. De nye trådløse HDMI systemene fungerer imidlertid godt, og gjør at man også kan sende alt fra HDTV-bilder til Bluray filmer til en annen tv med godt resultat.

  Noen begrensninger
  Men den trådløse løsningen har imidlertid noen begrensninger… Det mest opplagte er at man må se samme program på begge tv-ene. De aller fleste HD-mottakere og Bluray spillere har også kun 1 HDMI utgang. Dersom disse er tilkoblet tv-en i stua, må man på en eller annen måte ”splitte” signalene for å kunne koble kilden til det trådløse systemet. En HDMI-splitter løser dette for noen hundrelapper.

  Hva bør den kunne?
  Vi mener at en trådløs HDMI system bør ha minst 2 HDMI innganger. Den bør også kunne ta med seg andre analoge formater og ha PC inngang, noe vi mener øker nytteverdien. Kan man i tillegg bestemme utgangsformatet (HDMI, PC VGA, AV eller komponent), øker mulighetene betraktelig. Fjernkontroll for enkel og rask bytte mellom kilder er også ønskelig. Men noe av det viktigste dersom man skal bruke den til å sende signaler til tv nummer 2 er IR-forlenger funksjonalitet (fjernkontrollforlenger). Man vil da fysisk kunne styre digitalboksen, som å skifte kanaler, sette i gang avspilling osv.
  Rekkevidde og stabilitet er alt. De som benytter 2,5GHz båndet vil bli påvirket av alt fra mikrobølgeovner til trådløse WLAN routere, med svikt i overføringen som resultat. Noen i forrige runde hadde LAN-mulighet i tillegg dersom den trådløse ikke strekker til pga overføringsproblemer.

  Hvordan tester vi
  Som i forrige runde tester vi systemene ved å koble til enhetene og flytte de stadig lengre unna hverandre for å få en mer praktisk erfaring. Allverdens spesifikasjoner og parametere er greit, men holder det i praksis? Vi kobler til ulike kilder med forskjellig videooppløsning for å kontrollere hvor bra systemene omformer lavoppløste signaler til HD.

  Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

  Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

  LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

  Vi tester for deg!

  1 måned 49 kr
  (prøveperiode, ingen bindingstid.)
  12 Måneder 900 kr
  (spar opptil 300kr)
  12 Måneder 1198 kr
  (med 11 utgaver av magasinet)
  Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

  Produkter i testen

  billigere og bedre!

  Atlona AT-WHD400

  Denne helt nye modellen fra Atlona er arvtageren til WHD200 modellen fra forrige test og har nå fått langt bedre funksjonalitet!

  Rekkevidde Broadcastfunksjon Tilkoblinger IR-forlenger
  Pris

  Smakfull HD-sender

  Philips SWW1800

  HWE0401 fra Syvio har 2 HDMI innganger og to komponentinnganger som i praksis betyr at det er mulig å koble til fire HD-kilder!

  Kvalitetsfølelse Rekkevidde Pris
  Funksjonalitet Tilkoblinger 1080p/24 begrensninger

  Siste artikler:

  Kommentarer


  Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Motta varsler
  Varlse meg om

  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
  Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
  Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
  Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
  Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
  Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.
  Følg Lyd & Bilde