: Smakfull HD-sender

Philips SWW1800

HWE0401 fra Syvio har 2 HDMI innganger og to komponentinnganger som i praksis betyr at det er mulig å koble til fire HD-kilder!

Designen på Philips sin første trådløse HDMI system er fintunet til tv-sortimentet. Vi finner igjen de samme avrundede linjene som på tv-ene, noe som skaper en følelse av tilhørighet. Knapper for manuell inngangsvalg finnes på toppen, mens en rekke med 4 blå lysdioder viser hvem inngang som er valgt.

Ren HD-forflytter
Førstegenerasjons trådløs HDMI fra Philips er noe begrenset. Den har riktignok 2 HDMI innganger og 2 komponentinnganger. Ingen IR-forlenger betyr at denne er upraktisk å bruke mellom ulike rom i huset. Philips har nok tenkt på denne først og fremst som et hjelpemiddel når man henger tv-en på veggen og ønsker minst mulig kabler synlig. SW1800 er derfor dårlig egnet til å sende signaler til tv-er i andre rom.
Den har heller ingen AV mulighet eller PC tilkobling. Den støtter imidlertid 576i/p format på komponentinngangene, slik at hvis man har en DVD spiller med komponentutganger, så vil denne også kunne tilkobles.

1080p krøll
SWW1800 er enkel å koble til og bruke. Rekkevidden og dermed bildeoverføringen er god, og vi merket ingen problemer selv med en etasje imellom med en digitaldekoder som kilde. Både 720p og 1080i sendinger var uproblematisk. Philips SWW1800 virket bunnsolid helt til vi kom til 1080p/24 fra en Bluray spiller. Da fikk vi problemer med overføringen. Etter litt research på nettet viste det seg at man må slå av ”deep color” på Bluray spilleren for å få det til å virke, og det gjorde det. Men dette synes vi er litt beklagelig da man egentlig ikke får utnytte HDMIs fulle potensiale bildemessig.

Konklusjon
Philips SWW1800 er best egnet til å brukes som HD-overføring i samme rom. Mangelen på IR-forlenger gjør at den ikke egner seg til å sende signaler til andre rom. Tilkoblingene tilsier at Philips har tenkt kun HD, og det er synd. Stabiliteten i bildeoverføringen er bra, og rekkevidden god. Et stort skår i gleden er at man ikke kan bruke ”Deep colour” funksjonen på BD spillere når man overfører med 1080p/24.
 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

billigere og bedre!

Atlona AT-WHD400

Denne helt nye modellen fra Atlona er arvtageren til WHD200 modellen fra forrige test og har nå fått langt bedre funksjonalitet!

Rekkevidde Broadcastfunksjon Tilkoblinger IR-forlenger
Pris
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.
Designkongen gjør det igjen. Beolit 20 er en nydelig bærbar høyttaler, som også låter bra.
Bang & Olufsen Beosound Emerge er et modig brudd med hvordan en multiroms-smarthøyttaler kan se ut – og låte.
Det er ikke tilfeldig at McIntosh C22 ser ut som den er 50 år, det er heller ikke tilfeldig at den spiller så bra som den gjør.
Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.