TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Smakfull HD-sender

Philips SWW1800

HWE0401 fra Syvio har 2 HDMI innganger og to komponentinnganger som i praksis betyr at det er mulig å koble til fire HD-kilder!

Lyd & Bilde mener
+Kvalitetsfølelse Rekkevidde Pris
-Funksjonalitet Tilkoblinger 1080p/24 begrensninger
Spesifikasjoner • 5Ghz MIMO radio, 802.11n • 2 x HDMI, 2 x komponent • Rekkevidde: 20 meter • Pris: Kr 4500 • www.philips.no
Veil. pris 4500

Designen på Philips sin første trådløse HDMI system er fintunet til tv-sortimentet. Vi finner igjen de samme avrundede linjene som på tv-ene, noe som skaper en følelse av tilhørighet. Knapper for manuell inngangsvalg finnes på toppen, mens en rekke med 4 blå lysdioder viser hvem inngang som er valgt.

Ren HD-forflytter
Førstegenerasjons trådløs HDMI fra Philips er noe begrenset. Den har riktignok 2 HDMI innganger og 2 komponentinnganger. Ingen IR-forlenger betyr at denne er upraktisk å bruke mellom ulike rom i huset. Philips har nok tenkt på denne først og fremst som et hjelpemiddel når man henger tv-en på veggen og ønsker minst mulig kabler synlig. SW1800 er derfor dårlig egnet til å sende signaler til tv-er i andre rom.
Den har heller ingen AV mulighet eller PC tilkobling. Den støtter imidlertid 576i/p format på komponentinngangene, slik at hvis man har en DVD spiller med komponentutganger, så vil denne også kunne tilkobles.

1080p krøll
SWW1800 er enkel å koble til og bruke. Rekkevidden og dermed bildeoverføringen er god, og vi merket ingen problemer selv med en etasje imellom med en digitaldekoder som kilde. Både 720p og 1080i sendinger var uproblematisk. Philips SWW1800 virket bunnsolid helt til vi kom til 1080p/24 fra en Bluray spiller. Da fikk vi problemer med overføringen. Etter litt research på nettet viste det seg at man må slå av ”deep color” på Bluray spilleren for å få det til å virke, og det gjorde det. Men dette synes vi er litt beklagelig da man egentlig ikke får utnytte HDMIs fulle potensiale bildemessig.

Konklusjon
Philips SWW1800 er best egnet til å brukes som HD-overføring i samme rom. Mangelen på IR-forlenger gjør at den ikke egner seg til å sende signaler til andre rom. Tilkoblingene tilsier at Philips har tenkt kun HD, og det er synd. Stabiliteten i bildeoverføringen er bra, og rekkevidden god. Et stort skår i gleden er at man ikke kan bruke ”Deep colour” funksjonen på BD spillere når man overfører med 1080p/24.
 

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Også i denne testen:

billigere og bedre!

Atlona AT-WHD400

Denne helt nye modellen fra Atlona er arvtageren til WHD200 modellen fra forrige test og har nå fått langt bedre funksjonalitet!

Rekkevidde Broadcastfunksjon Tilkoblinger IR-forlenger
Pris

Legg igjen en kommentar

Marius


Siste artikler: