: Smakfull HD-sender

Philips SWW1800

HWE0401 fra Syvio har 2 HDMI innganger og to komponentinnganger som i praksis betyr at det er mulig å koble til fire HD-kilder!

Designen på Philips sin første trådløse HDMI system er fintunet til tv-sortimentet. Vi finner igjen de samme avrundede linjene som på tv-ene, noe som skaper en følelse av tilhørighet. Knapper for manuell inngangsvalg finnes på toppen, mens en rekke med 4 blå lysdioder viser hvem inngang som er valgt.

Ren HD-forflytter
Førstegenerasjons trådløs HDMI fra Philips er noe begrenset. Den har riktignok 2 HDMI innganger og 2 komponentinnganger. Ingen IR-forlenger betyr at denne er upraktisk å bruke mellom ulike rom i huset. Philips har nok tenkt på denne først og fremst som et hjelpemiddel når man henger tv-en på veggen og ønsker minst mulig kabler synlig. SW1800 er derfor dårlig egnet til å sende signaler til tv-er i andre rom.
Den har heller ingen AV mulighet eller PC tilkobling. Den støtter imidlertid 576i/p format på komponentinngangene, slik at hvis man har en DVD spiller med komponentutganger, så vil denne også kunne tilkobles.

1080p krøll
SWW1800 er enkel å koble til og bruke. Rekkevidden og dermed bildeoverføringen er god, og vi merket ingen problemer selv med en etasje imellom med en digitaldekoder som kilde. Både 720p og 1080i sendinger var uproblematisk. Philips SWW1800 virket bunnsolid helt til vi kom til 1080p/24 fra en Bluray spiller. Da fikk vi problemer med overføringen. Etter litt research på nettet viste det seg at man må slå av ”deep color” på Bluray spilleren for å få det til å virke, og det gjorde det. Men dette synes vi er litt beklagelig da man egentlig ikke får utnytte HDMIs fulle potensiale bildemessig.

Konklusjon
Philips SWW1800 er best egnet til å brukes som HD-overføring i samme rom. Mangelen på IR-forlenger gjør at den ikke egner seg til å sende signaler til andre rom. Tilkoblingene tilsier at Philips har tenkt kun HD, og det er synd. Stabiliteten i bildeoverføringen er bra, og rekkevidden god. Et stort skår i gleden er at man ikke kan bruke ”Deep colour” funksjonen på BD spillere når man overfører med 1080p/24.
 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

billigere og bedre!

Atlona AT-WHD400

Denne helt nye modellen fra Atlona er arvtageren til WHD200 modellen fra forrige test og har nå fått langt bedre funksjonalitet!

Rekkevidde Broadcastfunksjon Tilkoblinger IR-forlenger
Pris
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.