: billigere og bedre!

Atlona AT-WHD400

Denne helt nye modellen fra Atlona er arvtageren til WHD200 modellen fra forrige test og har nå fått langt bedre funksjonalitet!

Atlonas første modell WHD200 var ganske ribbet, og noe kostbar. Dette har de tydeligvis tatt lærdom av, og sett behovet for utvidet funksjonalitet. Resultatet er en kraftig forbedret modell med svært gode tilkoblingsmuligheter. Valg av innganger gjøres enkelt med fjernkontrollen, eller manuelt på senderenheten.

Gjennomført bra
Atlona AT-WHD400 er designmessig med i tiden, med en lekker hvit farge på sender og mottaker. Den virker kanskje litt billig i plastutførelsen, men funksjonaliteten gjør at vi lett overser dette. Fjernkontrollen har også skikkelige knapper og ikke blemmer som et kredittkort med brannkopper. Baksiden av sendeenheten er imponerende, og all tilgjengelig plass har gått med til å huse ulike tilkoblinger. Kompositt- og S-videoinngangene kunne med fordel ha vært byttet ut med en scartkontakt slik som vinneren i forrige test iTrio. Det ville ha gitt bedre overføringskvalitet på lavoppløste videosignaler.

Økt rekkevidde
Det er helt tydelig at Atlona tenker på muligheten for tv i andre rom. Sendestyrken er justerbar, og rekkevidden på full styrke er økt til 20 meter. MIMO teknologien i 5Ghz overføringen sørger for en teoretisk overføring opptil 1,5Gb/sek. Det er mer enn nok til å streame video med 1080p/30 med godt resultat. Vi hadde overhode ingen glipp i overføringen, og den taklet alle videooppløsninger med glans. En nyttig innebygd funksjon er også de-interlaceing av formatene 480i og 576i til progressive signaler. Det kan gi bedre bildekvalitet på rimelige flatskjermer. En annen stor nyhet er ”broadcast” muligheten der man kan sende signaler til flere mottakere samtidig! Dette er Atlona AT-WHD400 alene om å ha.

Konklusjon
AT-WHD400 bruker kjent og velprøvd 5GHz radio med MIMO teknologi som gir en stabil forbindelse mellom sender og mottaker. Litt funksjonalitet mangler fortsatt, men Atlona egner seg godt til å sende signaler til flere andre tv-er i huset takket være rekkevidden, broadcast og en god IR-forlenger funksjon.
 

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Smakfull HD-sender

Philips SWW1800

HWE0401 fra Syvio har 2 HDMI innganger og to komponentinnganger som i praksis betyr at det er mulig å koble til fire HD-kilder!

Kvalitetsfølelse Rekkevidde Pris
Funksjonalitet Tilkoblinger 1080p/24 begrensninger
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
HBO slipper nå traileren til sin nye norske dramaserie.
Se den første, heftige, traileren til den nye storfilmen.
Mola Mola Kula er et unikum av en forsterker. Vi har sannsynligvis aldri hørt denne overfloden av detaljer noensinne!
Årets Samsung Galaxy S21-serie er tilgjengelig i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du lese hvilken modell som passer best til dine behov.
Bang & Olufsen har lånt inspirasjon fra 1970-tallet, og har skapt en tillitvekkende musikkmaskin man kan ta med seg.
Med Samsungs nye projektorer kan du få et kjempedigert bilde, rett på veggen hjemme i stua.
Dette er den moderne surroundforsterkeren for deg som ønsker virkelig god lyd i hjemmekinoen, men som er edruelig med pengebruken.
Med absolutt alle funksjoner man trenger, gir Marantz NR1711 store hjemmekinoopplevelser fra et slankt og lekkert format.
Philips ultrabrede skjerm plasserer deg midt i handlingen, enten det er spill, film eller regneark.
Den elektriske Volvo XC40 er en fabelaktig bil, spesielt i denne utgaven.
JBL Bar 5.0 er en enkel og snerten lydplanke, som ikke trenger subwoofer for å gi nok bass.
DJI Mavic Air 2 er et flyvende kamera som gir deg et helt nytt perspektiv.
Hjemmekontor, eller bare gjemmekontor? Denne skjermen duger til begge deler!
De første aktive trådløse fra engelske Q Acoustics er enkle å finne plass til i det smarte hjemmet. Lydmessig er de ikke helt i mål.