: billigere og bedre!

Atlona AT-WHD400

Denne helt nye modellen fra Atlona er arvtageren til WHD200 modellen fra forrige test og har nå fått langt bedre funksjonalitet!

Atlonas første modell WHD200 var ganske ribbet, og noe kostbar. Dette har de tydeligvis tatt lærdom av, og sett behovet for utvidet funksjonalitet. Resultatet er en kraftig forbedret modell med svært gode tilkoblingsmuligheter. Valg av innganger gjøres enkelt med fjernkontrollen, eller manuelt på senderenheten.

Gjennomført bra
Atlona AT-WHD400 er designmessig med i tiden, med en lekker hvit farge på sender og mottaker. Den virker kanskje litt billig i plastutførelsen, men funksjonaliteten gjør at vi lett overser dette. Fjernkontrollen har også skikkelige knapper og ikke blemmer som et kredittkort med brannkopper. Baksiden av sendeenheten er imponerende, og all tilgjengelig plass har gått med til å huse ulike tilkoblinger. Kompositt- og S-videoinngangene kunne med fordel ha vært byttet ut med en scartkontakt slik som vinneren i forrige test iTrio. Det ville ha gitt bedre overføringskvalitet på lavoppløste videosignaler.

Økt rekkevidde
Det er helt tydelig at Atlona tenker på muligheten for tv i andre rom. Sendestyrken er justerbar, og rekkevidden på full styrke er økt til 20 meter. MIMO teknologien i 5Ghz overføringen sørger for en teoretisk overføring opptil 1,5Gb/sek. Det er mer enn nok til å streame video med 1080p/30 med godt resultat. Vi hadde overhode ingen glipp i overføringen, og den taklet alle videooppløsninger med glans. En nyttig innebygd funksjon er også de-interlaceing av formatene 480i og 576i til progressive signaler. Det kan gi bedre bildekvalitet på rimelige flatskjermer. En annen stor nyhet er ”broadcast” muligheten der man kan sende signaler til flere mottakere samtidig! Dette er Atlona AT-WHD400 alene om å ha.

Konklusjon
AT-WHD400 bruker kjent og velprøvd 5GHz radio med MIMO teknologi som gir en stabil forbindelse mellom sender og mottaker. Litt funksjonalitet mangler fortsatt, men Atlona egner seg godt til å sende signaler til flere andre tv-er i huset takket være rekkevidden, broadcast og en god IR-forlenger funksjon.
 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Smakfull HD-sender

Philips SWW1800

HWE0401 fra Syvio har 2 HDMI innganger og to komponentinnganger som i praksis betyr at det er mulig å koble til fire HD-kilder!

Kvalitetsfølelse Rekkevidde Pris
Funksjonalitet Tilkoblinger 1080p/24 begrensninger
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.
Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.
HBO har nå annonsert skuespillerne til andresesongen av Fremvandrerne (Beforeigners), og vi drar kjensel på en gammel kjenning fra Game of Thrones.
Netflix slipper nå traileren til den kommende seriemorder-serien Night Stalker.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.