billigere og bedre!

Atlona AT-WHD400

Denne helt nye modellen fra Atlona er arvtageren til WHD200 modellen fra forrige test og har nå fått langt bedre funksjonalitet!

Atlonas første modell WHD200 var ganske ribbet, og noe kostbar. Dette har de tydeligvis tatt lærdom av, og sett behovet for utvidet funksjonalitet. Resultatet er en kraftig forbedret modell med svært gode tilkoblingsmuligheter. Valg av innganger gjøres enkelt med fjernkontrollen, eller manuelt på senderenheten.

Gjennomført bra
Atlona AT-WHD400 er designmessig med i tiden, med en lekker hvit farge på sender og mottaker. Den virker kanskje litt billig i plastutførelsen, men funksjonaliteten gjør at vi lett overser dette. Fjernkontrollen har også skikkelige knapper og ikke blemmer som et kredittkort med brannkopper. Baksiden av sendeenheten er imponerende, og all tilgjengelig plass har gått med til å huse ulike tilkoblinger. Kompositt- og S-videoinngangene kunne med fordel ha vært byttet ut med en scartkontakt slik som vinneren i forrige test iTrio. Det ville ha gitt bedre overføringskvalitet på lavoppløste videosignaler.

Økt rekkevidde
Det er helt tydelig at Atlona tenker på muligheten for tv i andre rom. Sendestyrken er justerbar, og rekkevidden på full styrke er økt til 20 meter. MIMO teknologien i 5Ghz overføringen sørger for en teoretisk overføring opptil 1,5Gb/sek. Det er mer enn nok til å streame video med 1080p/30 med godt resultat. Vi hadde overhode ingen glipp i overføringen, og den taklet alle videooppløsninger med glans. En nyttig innebygd funksjon er også de-interlaceing av formatene 480i og 576i til progressive signaler. Det kan gi bedre bildekvalitet på rimelige flatskjermer. En annen stor nyhet er ”broadcast” muligheten der man kan sende signaler til flere mottakere samtidig! Dette er Atlona AT-WHD400 alene om å ha.

Konklusjon
AT-WHD400 bruker kjent og velprøvd 5GHz radio med MIMO teknologi som gir en stabil forbindelse mellom sender og mottaker. Litt funksjonalitet mangler fortsatt, men Atlona egner seg godt til å sende signaler til flere andre tv-er i huset takket være rekkevidden, broadcast og en god IR-forlenger funksjon.
 

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Også i denne testen:

Smakfull HD-sender

Philips SWW1800

HWE0401 fra Syvio har 2 HDMI innganger og to komponentinnganger som i praksis betyr at det er mulig å koble til fire HD-kilder!

Kvalitetsfølelse Rekkevidde Pris
Funksjonalitet Tilkoblinger 1080p/24 begrensninger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.