Search
Generic filters
TEST

TCL 65EC785

 itemprop
TESTTCL 65EC785
Karakter
TCL 65EC785

Ny utfordrer fra TCL

TCL 65EC785 er en velutstyrt 4K-TV med HDR, Android Smart TV og innebygd Onkyo-lydplanke til en hyggelig pris.

Lyd & Bilde mener

TCL 65EC785 har generelt god bildekvalitet, med flott kontrast, skarphet og glatte bevegelser. God formatstøtte gjør at denne TV-en er ”altetende” når det kommer til videoinnhold.
Konkurransen i denne prisklassen er knalltøff, og TCL-skjermen når ikke helt opp til de beste på alle områder.
 • TCL 65EC785          
 • Størrelse/type: 65” 4K LED LCD IPS
 • Oppløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD)
 • Operativsystem: Android 7.0
 • Innganger: 3 HDMI, 2 USB
 • Utganger: Optisk digital lydutgang
 • HDR: HDR10+, Dolby Vision
 • Web: tcl.eu
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 9990 kr

TCL er kanskje ikke det første navnet man tenker på når det kommer til TV, men det er i ferd med å endre seg. Den kinesiske produsenten er faktisk en av de aller største TV-produsentene på verdensbasis, og utmerker seg med velutstyrte modeller til gunstig pris.

TCL 65EC785 er storebroren til EP685 som vi tidligere har testet med godt resultat. Akkurat som lillebroren kommer den med Android Smart TV, 4K-oppløsning og HDR videokvalitet, inkludert støtte for Dolby Vision. Foruten noen viktige oppgraderinger på bildesiden, kan den også skilte med innebygd ”lydplanke” som er utviklet i samarbeid med Onkyo.

Design

TCL 65EC785 har et stilrent utseende med avrundede hjørner og slank sokkel. Lyden besørges av en integrert Onkyo lydplanke. (Foto: TCL)

Utseendemessig er EC785 veldig lik lillebroren. En syltynn buet ramme rundt bildepanelet bidrar til moderne estetikk. TV-en er litt tykkere nederst på baksiden, for å gi plass til strømforsyning og elektronikk. Her finner man også den integrerte lydplanken, som er kledd i grått høyttalerstoff. I midten foran sitter 4 lysdioder som lyser opp når TV-en slås på. Totalt sett synes vi TCL-skjermen har et friskt og originalt utseende. Selve bildepanelet er også relativt matt, slik at det ikke er nevneverdig plaget med speilbilder.

Brukervennlighet og finesser

TCL 65EC785 kommer lastet med seneste versjon av Android-systemet (9.0 Pie) som er en kraftig forbedring fra tidligere generasjoner. (Foto: TCL)

TCL 65EC785 kommer lastet med seneste versjon av Android-systemet (9.0 Pie) som er en kraftig forbedring fra tidligere generasjoner. Apper og TV-kanaler ligger lett tilgjengelig på menylinjen. Tilgangen til Google Play Store åpner for et stort utvalg av apper, inkludert Netflix, HBO Nordic og Amazon Prime. Videre kommer 65EC785 med to fjernkontroller, en slank fullsize med masse knapper samt en mindre fjernkontroll med kun de viktigste knappene. Begge har mikrofon for stemmestyring (Google Assistant).

TCL har for øvrig utstyrt EC785 med en dedikert spillmodus. Med denne aktivert målte vi forsinkelsen (input lag) ned til 15.7 ms med vår Leo Bodnar tester (1080p).

Bildekvalitet

Da vi testet lillebroren EP685, var vi faktisk ganske imponert over bildekvaliteten. Den utmerket seg med meget bra kontrast, dypt svartnivå og rikelig med lysstyrke – selv mot flere dyrere konkurrenter. Inntrykket er at storebroren 65EC785 gjør veldig mye riktig, den også.

Sammenlignet med en annen TV vi har hatt inne til test (LG 65SM8600), er det tydelig at TCL-skjermen leverer hakket bedre svartnivå og kontrast. Her er det ingen problemer med blasse gråtoner og svart, slik LG-skjermens IPS-panel kunne bære preg av. Det bidrar til økt dybdefølelse på mørke filmer og serier: The Irishman – den nyeste filmen fra Martin Scorsese og Robert De Niro – ser riktig lekker ut via TCL-skjermen, med imponerende detaljer og skarphet.

annonse
Bildetekst: 65EC785 støtter Dolby Vision HDR, som gir et fargesprakende og kontrastrikt bilde fra filmer og serier som er laget i formatet. Her fra Martin Scorseses The Irishman på Netflix. (Foto: Audun Hage)

Under testing av lillebror 65EP685 hadde vi et par ting å trekke for ved bildegjengivelsen.

annonse

Det største ankepunktet var noen ujevnheter i bevegelser, og særskilt mangelfull skarphet når bildet var i bevegelse. Derfor er det gledelig at TCL har fått til dette bedre med EC785. Den har fått mer avansert bildebehandling  med en bevegelseskompensering (interpolering), som sørger for jevnere bevegelser. Det merkes spesielt på sportssendinger med hurtige panoreringer, at bildet er glattere og mer ”helstøpt” med bedre bevegelseskarphet. Et klart løft fra lillebror!

Lydkvalitet

TCL kan på sin side skryte av å ha den beste lyden av de tre. 65EC785 kommer utstyrt med en innebygd lydplanke fra japanske Onkyo. Dette i motsetning til forgjengeren DC760, som hadde innebygd lyd fra JBL.

Det hører med til historien at TCL har overtatt rettighetene til Onkyo-navnet utenfor Japan. Derfor er det usikkert hvor mye utvikling den tradisjonsrike hi-fi produsenten har bidratt med i dette tilfellet. Uansett, så låter systemet meget skapelig: Med frontrettede høyttalere og 2 x 15 utgangseffekt kommer lyden rett ut, klart og tydelig og med rikelig fylde i mellomtonen. Både musikk og filmeffekter får et bra løft som følge av dette.

Dette er en relativt enkel høyttalerløsning, som ikke kan sammenlignes med lyden du får fra en separat lydplanke med subwoofer,  men det er likevel milevis bedre enn mange andre TV-er i prisklassen! TCL-skjermen støtter også Dolby Atmos lydformat, men har ingen dedikerte høyde-høyttalere. Derfor får du mer en light-versjon av Atmos snarere enn den fullverdige 3D-varianten, som kan oppnås med en separat lydplanke koblet til HDMI-lydutgangen.

annonse

Konklusjon

65EC785 er enda en velutstyrt TV fra utfordreren TCL. Vi sier oss godt fornøyd med bildekvaliteten, som er merkbart bedre enn lillebror 65EP685 – særlig når det kommer til bevegelser. Samtidig må det nevnes at prisen har økt litt, og setter TCL 65EC785 opp mot anbefalte modeller som Philips The One og ikke minst testvinneren Samsung UE65RU7475, som er blant våre klare favoritter. Men også her markerer TCL-skjermen seg som et prisgunstig alternativ med merkbart sprekere lyd enn konkurrentene. Hvis du vil ha bra bilde og lyd, uten separat lydplanke, er dette et utmerket valg.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til TCL 65EC785

   data-srcset

  LG kan hvis de vil!

  Med nytt bildepanel og forbedret lyskontroll kan LG NANO 90 hevde seg blant de beste LCD-skjermene.

   data-srcset

  Samsung snur TV-en på hodet

  En motorisert TV-skjerm som kan snus på høykant med et knappetrykk! Har det tørnet for Samsung, eller er The Sero simpelthen en av årets kuleste TV-er?

   data-srcset

  Full moro til halve prisen

  Samsungs nye QLED-TV Q80T byr på masse utstyr og suveren bildekvalitet til en fornuftig pris. Kan dette være det beste TV-kjøpet fra Samsung i år?

  Samsung The Frame LS03T (2020). Foto: Samsung

  Nå har The Frame blitt MYE bedre

  Med nytt, topptrimmet bildepanel har Samsungs design-TV fått en skikkelig kontrast-boost!

   data-srcset

  OLED og Ambilight gjør susen!

  Philips er tilbake med nok en fargesprakende OLED-TV som lyser til alle kanter: OLED804 gir en knallsterk bildeopplevelse!

  🔥  Sommertilbud - Full tilgang til hele Lyd & Bilde i 3 uker for 3 kr!
  Prøv i 3 uker
  close-image