annonse
annonse

test: Samsung The Frame UE55LS03

Samsung The Frame UE55LS03
Samsung The Frame UE55LS03

Ditt eget kunstgalleri

Samsung kunst-TV kan lett forveksles med et maleri når den er skrudd av, men The Frame fungerer utmerket med bevegelige bilder også.

Stilren utførelse og smarte designløsninger gjør at The Frame tar seg særdeles godt ut på veggen. Bildekvaliteten er også god, med utmerket kontrast og lysstyrke.
The Frame er en relativt kostbar TV i forhold til ytelsen. Bildekvaliteten er ikke helt på nivå med Samsungs toppmodeller, og rammene koster ekstra.
annonse

De fleste av oss pleier et slags elsk/hat forhold til TV-en hjemme i stua. Så lenge den er skrudd på, klarer vi knapt ta øynene fra den. Men når den er skrudd av, fremstår den mest av alt som er ”sort hull” på veggen, og bidrar sjelden med noe positivt til innredningen. Akkurat dette har TV-produsentene tenkt å gjøre noe med!

Ideen om å gjøre TV-en om til et maleri er ikke ny, men Samsung er nok den produsenten som har lykkes best hittil. Deres konsept The Frame ble lansert med brask og bram i 2017, komplett med eget kunstgalleri og det hele. Muligheten til å vise stillbilder i standby, og variere utseendet med ulike rammer, ser ut til å ha gått rett hjem hos interiørbevisste nordboere. Den oppdaterte 2018-modellen tar konseptet videre med noen få, men viktige forbedringer.

Design

Den “nye” versjonen av The Frame er i likhet med forgjengeren en ganske ordinær LCD-skjerm på innsiden. Forskjellen ligger i de ytre detaljene: Samsung har vært ekstra nøye med proporsjonene, for at TV-en skal kunne imitere et bilde på veggen. Det betyr blant annet at TV-en er relativt tykk, men helt flat – akkurat som en ekte bilderamme.

The Frame kommer med to små bordføtter, men hvis du vil dra full nytte av bilderamme-effekten skal du definitivt montere den på veggen. Det er i grunn selve poenget med en TV som dette. Foto: Samsung

Det følger med to små føtter til benkeplassering. Men det hersker ingen tvil om at The Frame skal henges på vegg. Samsungs ”No Gap Wall Mount” følger med i esken, og gjør at TV-en kan henges kloss inntil veggen.

Samsung har utviklet et eget, innfelt veggfeste som monterer TV-en helt tett på veggen. Det såkalte No Gap Wall Mount følger med i esken når du kjøper The Frame. Foto: Samsung

Alt av tilkoblinger gjøres i en ekstern koblingsboks, den såkalte ”One Connect”, hvorpå en enkel signalkabel trekkes opp til TV-en. Og her har det skjedd en viktig forandring siden 2017-modellen av The Frame: Mens forgjengeren behøvde separat strømkabel, sender man nå både strøm og signal gjennom samme kabel, hele veien fra boks til TV. Dette gjør det lettere å få en diskré installasjon.

Prikken over i-en er imidlertid de utskiftbare rammedekslene. Det er disse som får The Frame til å ligne et ekte bilde. De hektes fast på utsiden ved hjelp av magneter, og er tilgjengelig i hvitt, brunbeiset, sort eller lyst treimitasjon. Kvalitetsfølelsen er god, men selve overflaten er av vinyl/plast – vi kunne gjerne tenke oss en variant med ekte trefinér.

Rammene er dog ikke gratis. The Frame kommer UTEN rammer i esken, og må derfor bestilles som tilleggsutstyr – med mindre leverandøren har kampanje. Standardutførelsen går man fort lei – det er en fastmontert variant i grå plast, som kun er ment å fungere som anleggsflate for de ulike rammedekslene.

Brukervennlighet og finesser

The Frame bruker den samme smart-plattformen som øvrige Samsung TV-er, og det er bare positivt. Brukergrensesnittet er raskt og intuitivt helt fra starten. Samsung har laget en egen ”Smart setup” app du kan laste ned, som tar deg steg for steg gjennom de ulike innstillingene, kobler til eksterne enheter, og knytter TV-en til ulike tjenester du måtte abonnere på.

Utvalget av applikasjoner er best i klassen, med apper som Netflix, HBO, Canal Digital og Amazon lett tilgjengelig fra startmenyen. Rykende ferske apper som Dplay og Viafree kan også lastes ned fra app-galleriet. Du kan organisere menylinjen slik du ønsker, med snarveier til de mest sette Netflix-programmene.

Det merkes at TV-en har blitt enda litt kjappere enn forrige generasjon, spesielt ved at den reagerer raskere på kommandoer, og kan ”zappe” hurtigere mellom ulike apper.

Den hvite fjernkontrollen er liten og elegant, med hurtigknapper for de viktigste funksjonene. Den kan dessuten programmeres til å styre andre enheter (TV-mottaker o.l.), slik at du kan legge de andre fjernkontrollene i skuffen.

Samsungs Art Mode lar deg velge blant 100 gratis forhåndsinstallerte bilder, så vel som din egen bildesamling. I tillegg finnes en egen kunstbutikk hvor du kan kjøpe dyrebare kunstverk for noen hundrelapper. Foto: Samsung

Art Mode: Digitalt kunstgalleri

Når du skrur av TV-en, vekkes bildefunksjonen i The Frame til liv, og du kan selv bestemme hva slags kunst du vil vise på veggen, med eller uten ”passepartout” i ulike farger. Samsung har på forhånd lagt inn et rikholdig og variert arkiv med ulike motiver. Mer eksklusive verk av kjente kunstnere og fotografer er også tilgjengelig mot betaling, gjennom kunstbutikken Art Store. Men mange vil nok foretrekke muligheten til å legge inn sine egne bilder, enten det er av familien, bilen, hunden – eller en collage med alle samlet. Dette gjøres enkelt via Samsungs Smart View app. Nytt på 2018-modellen er at man nå også kan lage en roterende bildekarusell, og således vise utvalgte bilder i loop. Samsung har også lagt inn flere innstillingsmuligheter, deriblant mulighet for å finjustere fargetemperatur og lysstyrke på bildet som vises.

Bildekvalitet

2017-modellen av The Frame var en TV med utmerket bildekvalitet. Selv om vi åpenbart hadde med en relativt ordinær LCD-TV å gjøre, gjorde den det meste riktig, med god skarphet, flott fargegjengivelse, jevn lysfordeling og rikelig kontrast. Dette er ekstra viktig, ikke minst fordi TV-en også skal passere som et bilde på veggen mye av tiden.

Førsteinntrykket av 2018-modellen er at det ikke har skjedd spesielt store forandringer siden sist. Lysfordelingen er akkurat som på forgjengeren, imponerende jevn, Her er ingen tegn til lyse flekker eller ujevnheter i bakgrunnslyset. Svartnivået er også bra til LCD å være. Selv i et mørkt rom er det svært lite ”strølys” å spore fra LED-belysningen.

Dermed kan man fint se både film og TV-serier uten å plages av ujevnheter i bildet. Fargegjengivelsen er flott og nyansert, spesielt om du velger film-modusen, som er den mest nøytrale varianten.

Likevel tar vi oss i å savne litt mer futt og fart i bildegjengivelsen. Utfordrende bildemateriale slik som Netflix-serien Altered Carbon i HDR-kvalitet, for ikke å snakke om The Grand Tour hos Amazon Prime, mangler utvilsomt litt glød og gnist sammenlignet med de aller beste TV-ene i prisklassen. Selv om Samsung-skjermen har brukbart svartnivå, har den ingen form for lokal dimming. Dermed mister den en del dybde i de mørkeste partiene, spesielt når vi sammenligner med OLED-skjermer som LG OLED55C8. Intensiteten i lyse partier kan heller ikke måle seg med de beste LCD-skjermene, deriblant Samsungs egen QLED toppmodell.

Samsungs flaggskipmodeller har fått flere tekniske oppgraderinger i år: Deriblant et nytt bildepanel med Quantum Dot fargefilter og knallsterkt direkte LED-baklys, som virkelig gjør underverker for kontrasten. The Frame må imidlertid klare seg uten noen av disse, og stilles dermed litt i skyggen av 55-tommeren QE55Q9FN, som faktisk koster omtrent det samme som en 55” utgave av The Frame! Her må du leve uten rammer og bildegalleri, men du får til gjengjeld Samsungs egen ”Ambient Mode” som bakgrunn. Hvis bildekvalitet er første prioritet, er det ingen tvil om at toppmodellen er et bedre valg.

Lydkvalitet

2018-modellen av The Frame har fått merkbart bedre lyd enn forgjengeren. Mens gamlefar låt slankt og innestengt, er det lett å høre at nykommeren har fått mer kraft, dynamikk og ikke minst fyldigere bass. Både musikk, film og tale får bedre fundament og klarhet. Det innebygde lydsystemet er selvsagt ingen erstatning for en fullblods lydplanke, men det er greit å vite at den fungerer bra til vanlig bruk.

Konklusjon

Samsungs The Frame er utvilsomt en av de kuleste TV-ene du kan putte på veggen der hjemme. Den flotte utførelsen med trerammer gjør at TV-en glir lett inn i omgivelsene, og du kan vise alt fra proffe kunstverk til egne blinkskudd på skjermen. Akkurat som med forgjengeren er det få som kan konkurrere med Samsungs smarte og stuevennlige design. Bildekvaliteten er det derimot flere som kan hamle opp med. The Frame er en relativt ordinær LCD-TV på innsiden, uten de siste nyvinningene på bildefronten. Akkurat det ser det ut til at Samsung har skjønt: I forkant av CES-messen i Las Vegas kunngjorde de neste generasjon av The Frame, som får fullblods ”QLED” teknologi innenbords! The Frame ”3.0” kommer til våren.

<
>
Foto: Samsung

De fleste av oss pleier et slags elsk/hat forhold til TV-en hjemme i stua. Så lenge den er skrudd på, klarer vi knapt ta øynene fra den. Men når den er skrudd av, fremstår den mest av alt som er ”sort hull” på veggen, og bidrar sjelden med noe positivt til innredningen. Akkurat dette har TV-produsentene tenkt å gjøre noe med! Ideen om å gjøre TV-en om til et maleri er ikke ny, men Samsung er nok den produsenten som har lykkes best hittil. Deres konsept The Frame ble lansert med brask og bram i 2017, komplett med eget kunstgalleri og det hele. Muligheten til å vise stillbilder i standby, og variere utseendet med ulike rammer, ser ut til å ha gått rett hjem hos interiørbevisste nordboere. Den oppdaterte 2018-modellen tar konseptet videre med noen få, men viktige forbedringer.

Design

Den "nye" versjonen av The Frame er i likhet med forgjengeren en ganske ordinær LCD-skjerm på innsiden. Forskjellen ligger i de ytre detaljene: Samsung har vært ekstra nøye med proporsjonene, for at TV-en skal kunne imitere et bilde på veggen. Det betyr blant annet at TV-en er relativt tykk, men helt flat – akkurat som en ekte bilderamme. [caption id="attachment_91706" align="alignnone" width="800"] The Frame kommer med to små bordføtter, men hvis du vil dra full nytte av bilderamme-effekten skal du definitivt montere den på veggen. Det er i grunn selve poenget med en TV som dette. Foto: Samsung[/caption] Det følger med to små føtter til benkeplassering. Men det hersker ingen tvil om at The Frame skal henges på vegg. Samsungs ”No Gap Wall Mount” følger med i esken, og gjør at TV-en kan henges kloss inntil veggen. [caption id="attachment_91707" align="alignnone" width="800"] Samsung har utviklet et eget, innfelt veggfeste som monterer TV-en helt tett på veggen. Det såkalte No Gap Wall Mount følger med i esken når du kjøper The Frame. Foto: Samsung[/caption] Alt av tilkoblinger gjøres i en ekstern koblingsboks, den såkalte ”One Connect”, hvorpå en enkel signalkabel trekkes opp til TV-en. Og her har det skjedd en viktig forandring siden 2017-modellen av The Frame: Mens forgjengeren behøvde separat strømkabel, sender man nå både strøm og signal gjennom samme kabel, hele veien fra boks til TV. Dette gjør det lettere å få en diskré installasjon. Prikken over i-en er imidlertid de utskiftbare rammedekslene. Det er disse som får The Frame til å ligne et ekte bilde. De hektes fast på utsiden ved hjelp av magneter, og er tilgjengelig i hvitt, brunbeiset, sort eller lyst treimitasjon. Kvalitetsfølelsen er god, men selve overflaten er av vinyl/plast – vi kunne gjerne tenke oss en variant med ekte trefinér. Rammene er dog ikke gratis. The Frame kommer UTEN rammer i esken, og må derfor bestilles som tilleggsutstyr – med mindre leverandøren har kampanje. Standardutførelsen går man fort lei – det er en fastmontert variant i grå plast, som kun er ment å fungere som anleggsflate for de ulike rammedekslene.

Brukervennlighet og finesser

The Frame bruker den samme smart-plattformen som øvrige Samsung TV-er, og det er bare positivt. Brukergrensesnittet er raskt og intuitivt helt fra starten. Samsung har laget en egen ”Smart setup” app du kan laste ned, som tar deg steg for steg gjennom de ulike innstillingene, kobler til eksterne enheter, og knytter TV-en til ulike tjenester du måtte abonnere på. Utvalget av applikasjoner er best i klassen, med apper som Netflix, HBO, Canal Digital og Amazon lett tilgjengelig fra startmenyen. Rykende ferske apper som Dplay og Viafree kan også lastes ned fra app-galleriet. Du kan organisere menylinjen slik du ønsker, med snarveier til de mest sette Netflix-programmene. Det merkes at TV-en har blitt enda litt kjappere enn forrige generasjon, spesielt ved at den reagerer raskere på kommandoer, og kan ”zappe” hurtigere mellom ulike apper. Den hvite fjernkontrollen er liten og elegant, med hurtigknapper for de viktigste funksjonene. Den kan dessuten programmeres til å styre andre enheter (TV-mottaker o.l.), slik at du kan legge de andre fjernkontrollene i skuffen. [caption id="attachment_91708" align="alignnone" width="800"] Samsungs Art Mode lar deg velge blant 100 gratis forhåndsinstallerte bilder, så vel som din egen bildesamling. I tillegg finnes en egen kunstbutikk hvor du kan kjøpe dyrebare kunstverk for noen hundrelapper. Foto: Samsung[/caption]

Art Mode: Digitalt kunstgalleri

Når du skrur av TV-en, vekkes bildefunksjonen i The Frame til liv, og du kan selv bestemme hva slags kunst du vil vise på veggen, med eller uten ”passepartout” i ulike farger. Samsung har på forhånd lagt inn et rikholdig og variert arkiv med ulike motiver. Mer eksklusive verk av kjente kunstnere og fotografer er også tilgjengelig mot betaling, gjennom kunstbutikken Art Store. Men mange vil nok foretrekke muligheten til å legge inn sine egne bilder, enten det er av familien, bilen, hunden – eller en collage med alle samlet. Dette gjøres enkelt via Samsungs Smart View app. Nytt på 2018-modellen er at man nå også kan lage en roterende bildekarusell, og således vise utvalgte bilder i loop. Samsung har også lagt inn flere innstillingsmuligheter, deriblant mulighet for å finjustere fargetemperatur og lysstyrke på bildet som vises.

Bildekvalitet

2017-modellen av The Frame var en TV med utmerket bildekvalitet. Selv om vi åpenbart hadde med en relativt ordinær LCD-TV å gjøre, gjorde den det meste riktig, med god skarphet, flott fargegjengivelse, jevn lysfordeling og rikelig kontrast. Dette er ekstra viktig, ikke minst fordi TV-en også skal passere som et bilde på veggen mye av tiden. Førsteinntrykket av 2018-modellen er at det ikke har skjedd spesielt store forandringer siden sist. Lysfordelingen er akkurat som på forgjengeren, imponerende jevn, Her er ingen tegn til lyse flekker eller ujevnheter i bakgrunnslyset. Svartnivået er også bra til LCD å være. Selv i et mørkt rom er det svært lite ”strølys” å spore fra LED-belysningen. Dermed kan man fint se både film og TV-serier uten å plages av ujevnheter i bildet. Fargegjengivelsen er flott og nyansert, spesielt om du velger film-modusen, som er den mest nøytrale varianten. Likevel tar vi oss i å savne litt mer futt og fart i bildegjengivelsen. Utfordrende bildemateriale slik som Netflix-serien Altered Carbon i HDR-kvalitet, for ikke å snakke om The Grand Tour hos Amazon Prime, mangler utvilsomt litt glød og gnist sammenlignet med de aller beste TV-ene i prisklassen. Selv om Samsung-skjermen har brukbart svartnivå, har den ingen form for lokal dimming. Dermed mister den en del dybde i de mørkeste partiene, spesielt når vi sammenligner med OLED-skjermer som LG OLED55C8. Intensiteten i lyse partier kan heller ikke måle seg med de beste LCD-skjermene, deriblant Samsungs egen QLED toppmodell. Samsungs flaggskipmodeller har fått flere tekniske oppgraderinger i år: Deriblant et nytt bildepanel med Quantum Dot fargefilter og knallsterkt direkte LED-baklys, som virkelig gjør underverker for kontrasten. The Frame må imidlertid klare seg uten noen av disse, og stilles dermed litt i skyggen av 55-tommeren QE55Q9FN, som faktisk koster omtrent det samme som en 55” utgave av The Frame! Her må du leve uten rammer og bildegalleri, men du får til gjengjeld Samsungs egen ”Ambient Mode” som bakgrunn. Hvis bildekvalitet er første prioritet, er det ingen tvil om at toppmodellen er et bedre valg.

Lydkvalitet

2018-modellen av The Frame har fått merkbart bedre lyd enn forgjengeren. Mens gamlefar låt slankt og innestengt, er det lett å høre at nykommeren har fått mer kraft, dynamikk og ikke minst fyldigere bass. Både musikk, film og tale får bedre fundament og klarhet. Det innebygde lydsystemet er selvsagt ingen erstatning for en fullblods lydplanke, men det er greit å vite at den fungerer bra til vanlig bruk.

Konklusjon

Samsungs The Frame er utvilsomt en av de kuleste TV-ene du kan putte på veggen der hjemme. Den flotte utførelsen med trerammer gjør at TV-en glir lett inn i omgivelsene, og du kan vise alt fra proffe kunstverk til egne blinkskudd på skjermen. Akkurat som med forgjengeren er det få som kan konkurrere med Samsungs smarte og stuevennlige design. Bildekvaliteten er det derimot flere som kan hamle opp med. The Frame er en relativt ordinær LCD-TV på innsiden, uten de siste nyvinningene på bildefronten. Akkurat det ser det ut til at Samsung har skjønt: I forkant av CES-messen i Las Vegas kunngjorde de neste generasjon av The Frame, som får fullblods ”QLED” teknologi innenbords! The Frame ”3.0” kommer til våren. [gallery ids="91714,91715,91716,91718,91719"]
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn.
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-

Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:

Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgave (iPad/Android) hver måned Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  • Størrelse/type: 55” 4K UHD TV
  • Oppløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD)
  • Operativsystem: Samsung Tizen
  • Innganger: 4 HDMI/3 USB
  • Utganger: Optisk digital lydutgang
  • HDR: HDR10
  • Annet: One Connect koblingsboks
  • Web: Samsung.com/no
Samsung The Frame UE55LS03 produktside
Pris: 19990,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Philips 2019 TV-modeller støtter Dolby Vision

Philips går for skarpere bilde, fetere lyd og bredere formatstøtte på kommende 2019-modeller.

test
Philips 65OLED903

Fyrverkeri for øyne og ører

Philips har sendt sin beste OLED-TV til høyttalerguruene hos Bowers & Wilkins for lydmessig oppgradering. Resultatet er mildt sagt strålende!

CES: 8K OLED eller QLED i 2019?

TV-ene blir større og bedre i år. 8K er stikkord for toppmodellene. Men skal man velge OLED eller QLED?

CES 2019: Nye OLED-skjermer fra Sony

Sonys nye OLED-toppmodell AG9 kan skilte finpusset design, bedre lyd og støtte for smarte tjenester som Google Assistant og Airplay 2.

CES 2019: GZ2000 er Panasonics nye referanse-OLED

Panasonics nye OLED-flaggskip blir en skikkelig råtass med oppgradert bildepanel, Dolby Vision HDR-kvalitet og Atmos-lyd fra Technics!

CES: 98 tommers 8K TV fra Sony

8K er i vinden i år, og Sony slipper to modeller: en på 85 og en på 98 tommer! Nye OLED-modeller er også på vei.

CES 2019: Rullbar OLED fra LG

[OPPDATERT med video] På CES-messen i Las Vegas kunngjorde LG at deres første rullbare OLED-TV er klar for produksjon. LG Signature OLED65R9 kan rulles ned helt eller delvis når den ikke er i bruk!

75 tommer Micro-LED fra Samsung

Samsung har klart å krympe sine Micro-LED-moduler til å kunne gi ekte 4K UHD-oppløsning på en 75-tommers TV. Det var også annet snacks å se.

CES 2019: Samsung Smart TV får iTunes og AirPlay 2

Ja, du leste riktig: Samsungs nye smart-TVer får sin egen iTunes-app! En oppgradering til 2018-modellene kommer til våren.

test
TCL 55DP600

Skviset budsjett-TV

TCL er på banen med en ”snusfornuftig” TV til hyggelig pris, men det spørs om ikke utstyrsnivået er kuttet vel mye!

annonse

CES 2019: Årets nye OLED-TVer fra LG

LG kvesser knivene for TV-året 2019 med en rekke skarpe nyheter, deriblant en helt ny 8K OLED-TV!

test
LG OLED65W8

Eksotisk veggpryd

LGs ”Wallpaper” OLED er en av de råeste TV-ene som kan kjøpes for penger: Bildet nærmest svever foran oss! Det eneste som trekker ned, er en litt klumpete lydplanke.

test
Sony KD-75ZF9

Lander på kulen

Sonys råeste LCD-TV har ganske spektakulær bildekvalitet, men bommer litt på totalopplevelsen.

test
Samsung QE75Q9FN

Storeslem fra Samsung!

Samsungs 4K toppmodell serverer heftig bildekvalitet, og filmopplevelsen blir bare enda råere når vi øker bildestørrelsen til 75 tommer.

gruppetest
55″ 4K LCD TV-er

De beste TV-kjøpene

Ny TV? Her er modellene som gir deg råskarp bildekvalitet uten å tømme lommeboka!

test
Samsung QE75Q900R

Krystallklar fremtids-TV

Skarp, skarpere, skarpest: Vi har testet Samsungs splitter nye 8K-TV QE75Q900R!

test
Sony KD-65AF9

Verdt å vente på

Helt på tampen av TV-året kliner Sony til med en ny OLED-toppmodell. ­
Bravia KD-65AF9 leverer design, bilde og lyd i high-end klassen.

Google ‘Smart TV Kit’ og ny Chromecast

I forkant av Googles arrangement 9. oktober er det allerede lekket et ”Smart TV Kit”.

test
Philips 65OLED803

Den stiligste OLED-en

Sugen på en TV som skiller seg ut i mengden? Du skal lete lenge etter en heftigere bildemaskin enn Philips 65OLED803.

test
LG OLED65E8PLA

Luksus-OLED

Med LG-s ”nesten-toppmodell” i E8-serien får du fenomenal bildekvalitet i en lekker innpakning, men det koster også deretter.

test
Panasonic TX-65FZ950E

Full pakke!

Panasonic 65FZ950E varter opp med bildekvalitet i referanseklassen, med lyd som står i stil.

Nye “Master series” toppmodeller fra Sony

Sony hviler ikke på laurbærene, og på IFA-messe viste de frem sine nye TV-modeller i high-end sjiktet.

8K-TV fra Samsung: Vi har sett lyset!

Mye vil ha mer, heter det, og under IFA-messen lanserte Samsung sin neste storsatsning innen TV: 8K! Vi fikk kikke nærmere på teknikken, og må innrømme at vi kjenner oss litt frelst…

annonse

Philips 65OLED903 har lyd fra Bowers & Wilkins

Philips hintet om et samarbeid med Bowers & Wilkins tidligere i år. På IFA-messen fikk vi både se og høre resultatet!

test
Samsung QE55Q8DN

Turboladet TV fra Samsung

Midt i den travleste TV-sesongen trekker Samsung et spennende kort ut av ermet. Kan QE55Q8DN rett og slett være årets beste TV-kjøp fra koreanerne?

test
Samsung UE55NU7105

Flink til det meste

Samsung NU7100 er en god allround-TV med flott design, bilde og lyd, men det merkes at konkurransen er tøff!

test
Altibox Huawei Q22

Redefinerer TV-dekoderen

Ultra HD-mottakeren fra Altibox binder sammen lineær-TV med strømming på en måte som gjør at man aldri vil tilbake til vanlig TV.

Philips og B&W vil forbedre TV-lyden

Philips og Bowers & Wilkins starter "samarbeid for en bedre TV-opplevelse".

test
Canal Digital OnePlace S70CDS

All TV på ett sted

Canal Digitals alt-i-ett paraboltuner tar sikte på å gi oss den komplette TV-opplevelsen.

B&O i blanke messingen

Noen av Bang & Olufsens råeste produkter kommer i enda tøffere finish.

gruppetest
8 storskjermer til fotball-VM

Slik ser du VM best!

Fotball-VM er i gang. Og selv om Norge ikke deltar i år, kan det kan være en god unnskyldning for å oppgradere til ny TV!

8K-TV fra Sharp

70-tommer med 8K-oppløsning

Glem 4K: nå er det 8K-oppløsning som gjelder, mener Sharp.

test
Samsung QE65Q9FN

Back in black!

Samsungs flaggskip-TV er tilbake i ny støpning, denne gangen med bildekvalitet som er en toppmodell verdig!

test
Philips 65OLED873

Blendende god!

Konkurrentene må komme opp med noe spesielt for å overgå bildeopplevelsen fra Philips’ fargesprakende OLED-TV.

Alt om Samsungs 2018 TV-modeller

Alt om Samsungs 2018 TV-modeller

Samsung lanserer et bredt spekter av spennende TV-er i 2018, og den avanserte QLED-serien utvides med flere nye modeller.

Panasonics 2018 4K LCD-TVer har HDR10+

Panasonics 2018 4K LCD-TVer har HDR10+

Panasonics nye LCD-toppmodeller frister med superslank design, bedre bildekvalitet med HDR10+, og ikke minst mulighet for stemmestyring via Google Assistant og Amazon Alexa.

test
Test av 75″ 4K-TV storskjermer med HDR

Storskjerm til folkefesten

Vurderer du ny TV til Vinter-OL, film eller gaming? Hvorfor ikke kline til med en real storskjerm!

Ny Android-boks fra Canal Digital

Ny Android-boks fra Canal Digital

Canal Digitals nye satellittdekoder er Android-basert og støtter både 4K og HDR!

Første kikk på Samsungs 2018 TV-modeller

CES 2018

Her er det vi vet om Samsungs kommende 2018-modeller så langt!

Panasonics FZ950 og FZ800 støtter HDR10+

CES 2018

Panasonics nye OLED-skjermer sikter seg inn på de riktig kresne TV-entusiastene.

Enda mer kontrast med HDR10+

Samsung og Panasonic samarbeider med filmbransjen om den nye videostandarden HDR10+.