TEST: Samsung The Frame 32″ (QE32LS03T)

Stilfull mini-TV

På jakt etter en elegant TV som tar liten plass? Da kan Samsungs minste ramme-TV være en smart løsning.

Publisert 09.02.21 - 09:00
Samsung The Frame 32″ (QE32LS03T)
Audun Hage

Samsung The Frame har blitt en svært populær TV her i Norden, og det er nok mer av estetiske grunner enn rent tekniske. På innsiden er dette en ganske alminnelig LCD-TV, uten banebrytende teknologi eller grensesprengende bildekvalitet. Designen er derimot kjempelekker: Med slank formfaktor, utskiftbare rammer i ulike farger, og et smart veggfeste, har The Frame lett for å gli inn i mange møblerte hjem.

For modellåret 2020 introduserte Samsung en rekke nye skjermstørrelser, deriblant 32-tommeren QE32LS03T. Den tilbyr tilsynelatende alle egenskapene vi kjenner fra de øvrige Frame-modellene, bare i en mindre pakke. Kan dette være den perfekte TV-en til kontoret, soverommet eller kjøkkenet?

Samsung The Frame 32 measurements Samsung The Frame 32 side Samsung The Frame 32 front right Samsung The Frame 32 side tilted Samsung The Frame tilted 2
<
>
Her ser du fysiske mål på 32” Frame-varianten. (Foto: Samsung)

 

Design

32” utgaven av The Frame har mye til felles med storebrødrene rent utseendemessig, med stramme og rette linjer. Vi merker oss imidlertid at skjermen er enda tynnere (mindre dyp) enn de større utgavene. Den er veldig liten og nett!

32-tommeren har også noen ekstra muligheter som du ikke får på de større modellene: De medfølgende føttene gjør det mulig å vippe skjermen lett bakover, slik at den ligner en tilbakelent bilderamme. Den kan også monteres vertikalt, for visning av portrettbilder. Men dette gir ikke særlig mening i TV-sammenheng – da er det kun landskapsmodus som gjelder. Vil du ha en TV som kan gjøre begge deler, er nok Samsungs automatisk roterbare The Sero et bedre valg.

Samsung har lykkes med å få Frame til å ligne ekte bilderammer: Dermed glir de usedvanlig godt inn i omgivelsene, uten å skrike teknikk. (Foto: Samsung)

 

The Frame gjør seg selvfølgelig aller best på veggen. Den lille 32-tommeren bruker en annen type veggfeste enn de større modellene: I stedet for det såkalte No Gap Wall Mount har den to enkle metallbraketter som monteres hver for seg på veggen. Installasjonen er litt mer knotete i starten, men bruksanvisningen tar oss igjennom monteringen steg for steg. Festeøyene har en smart utforming som gjør det enkelt å henge TV-en i vater.

Du kommer selvfølgelig ikke utenom en av de fargede rammene, som klikkes fast rundt TV-en ved hjelp av magneter. Disse selges som ekstrautstyr til 799 kr settet, og er helt klart et must for at Frame skal smelte inn i miljøet.

Muligheten til å mikse og matche med rammer i ulike farger er noe av det kuleste ved The Frame. Skal det være en ramme i rosa, eller kanskje som her, i sitrongul? (Foto: Audun Hage)

Brukervennlighet og finesser

Samsungs-skjermen bruker en separat koblingsboks (One Connect), som fører strøm og videosignaler opp til TV-en gjennom en felles ledning. Hensikten er å redusere kabelkluss, men vi klør oss litt i hodet over løsningen de har valgt på 32” modellen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
<
>
The Frame har en separat koblingsboks for skjult kabelføring, men den føles litt overflødig på 32" modellen. (Foto: Audun Hage)

Boksen som følger med er vesentlig mindre enn den som leveres til 43” og større. Den har kun to HDMI-innganger av typen 2.0b. Ledningen er relativt kort (2,5 meter) og vesentlig tykkere enn den syltynne varianten som storebrødrene bruker. Dette skyldes at strømforsyningen sitter i TV-en, og ikke boksen. I tillegg er antenneinngang og programkort-leseren flyttet til selve TV-en. Vi tenker at det kunne vært mer elegant (og praktisk) å sløyfe hele boksen, siden den gjør såpass liten nytte.

Brukeropplevelsen er ellers akkurat som forventet: QE32LS03T bruker det samme Tizen-systemet vi er godt vant til fra andre modeller. Menysystemet er veldig raskt og intuitivt, og fungerer utmerket sammen med den slanke og ergonomiske fjernkontrollen. App-utvalget er også rikholdig, med strømmetjenester som Apple TV, Rakuten, Netflix, HBO og Disney+ lett tilgjengelig fra menylinjen.

The Frame 32” har et utmerket brukergrensesnitt og fjernkontroll slik vi er vant til fra de øvrige Samsung-modellene. (Foto: Audun Hage)
Velg ditt eget kunstverk: Via Samsungs Art Gallery kan du abonnere på ulike kunstverk. Du kan også laste opp egne bilder som vises på skjermen i standbymodus. (Foto: Audun Hage)

 

Bildekvalitet

Her i Lyd & Bilde-redaksjonen er vi helt klart tilhengere av at ”større er bedre” når det kommer til TV. Et stort bilde gir som regel også en større og mer livaktig opplevelse, enten det er film, serier eller sport som står på menyen. Ingen grunn til å nøye seg med 32” hvis du kan skvise inn en 43” eller større på samme plassen, tenker vi! Samtidig vet vi at det finnes situasjoner hvor plass og estetikk betyr mer enn rå TV-opplevelse.

32” versjonen skiller seg fra de øvrige Frame-modellene på flere punkter: For det første er skjermoppløsningen Full HD (1920 x 1080 piksler) der de større modellene kan skilte med Ultra HD (3840 x 2160). Den må også klare seg uten det ekstra kontrastrike Dual LED-panelet som storebrødrene er utstyrt med. Bildefrekvensen er også begrenset oppad til 60Hz, hvilket muligens vil skuffe en del ihuga gaming-fans.

Med det sagt, synes vi 32-tommeren gir en utmerket bildeopplevelse etter forholdene.
For det første har den et ganske lyssterkt bilde, med evnen til å se klart og tydelig ut på høylys dag. Fargegjengivelsen er også nyansert, fyldig og fin, takket være Samsungs QLED fargefilter med kvanteprikker.

Kontrasten er heller ikke så aller verst: Selv om dette er en konvensjonell kantbelyst LCD-skjerm har den bra svartnivå, og lyse effekter står klart ut fra bakgrunnen. Samsung-skjermen er også HDR-kompatibel, og gir en sprek bildeopplevelse med moderne serier og filmer i høy kvalitet.

Den lille 32-tommeren gir flott bildekvalitet. Her fra Netflix-serien Bridgerton. (Foto: Audun Hage)

Smått er godt?

På enkelte punkter er 32” utgaven faktisk bedre enn de større modellene. Spesielt når det kommer til paneluniformitet: Lysfordelingen er veldig jevn over hele skjermoverflaten, uten plagsomme skyggeeffekter (dirty screen effect), som kan være mer utpreget på større LCD-skjermer. Frontglasset er imidlertid relativt blankt, så TV-en bør plasseres smart i forhold til vinduer og andre lyskilder for å få mest mulig ut av bildet.

Fraværet av 4K-oppløsning oppleves ikke å være noe stort savn: Med mindre du sitter svært nær TV-skjermen skal du være god for å skjelne forskjell. Den 32” store skjermen har en pikseltetthet på cirkaa 68 PPI, hvilket tilsvarer en 65” 4K-skjerm, og er mer enn godt nok til normale titteavstander på 1-2 meter.

Noen lurer sikkert på hvordan The Frame 32” kan fungere som PC-skjerm. Det kan den fint takle, både via HDMI-inngangen eller trådløs overføring(Samsungs Remote Access). Men dersom du har planer om utstrakt PC eller gaming-bruk, vil helt klart anbefale en mer skreddersydd monitor eller TV som er kapabel til høyere bildefrekvenser. Alternativt Samsungs nye Smart Monitor, en PC-skjerm med innebygd TV-mottaker (test kommer!).

Lydkvalitet

Lydmessig er ikke denne Frame-modellen noe særlig å skryte av. Lyden i seg selv er ganske stort og fyller rommet greit, men er ganske diffust – stemmene er mer overalt enn å komme fra et bestemt sted. En snerten lydplanke – for eksempel en Sonos Beam eller en av Samsungs matchende høyttalere fra S-serien, vil være rett medisin for å gi lyden en piff.

Konklusjon

32-tommeren i Frame-familien henvender seg til de som vil ha en bitteliten TV til kontoret, soverommet eller kjøkkenet, eller andre steder hvor man normalt ikke skulle tro en TV fikk plass. Og til det formålet fungerer den aldeles utmerket: Med slank formfaktor, praktisk veggfeste og rammer i alskens farger, passer den lett inn i et stilfullt og minimalistisk interiør. Den ekstra koblingsboksen fremstår litt overflødig på 32” modellen, og vi hadde like gjerne klart oss uten. Utover det er bildekvaliteten glimrende, og brukeropplevelsen fullt på høyde med de øvrige Frame-modellene. Så lenge du har plass, anbefaler vi gjerne en av de større 43 eller 50” modellene som Samsung også fører. Men der plass er mangelvare, er The Frame 32” helt klart et utmerket valg!

Karakter
Samsung The Frame 32″ (QE32LS03T)
Basic

Lyd & Bilde mener

32” utgaven av The Frame gir flott bildekvalitet og gode smartfunksjoner. En kompakt og estetisk pen TV! Samsung-skjermen må nøye seg med Full HD-oppløsning, og har en relativt høy pris sammenlignet med andre 32-tommere. Den lille koblingsboksen føles litt overflødig.

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Fortsatt en av de beste?

Sylskarp OLED-TV fra Sony

Ny fulltreffer fra Samsung?

Gamernes våte drøm?

LGs nye OLED-flaggskip legger lista

Her er LGs utfordrer til Samsung The Frame og Serif

Scroll to Top