TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Samsung: Ny 2020-versjon av The Frame snart i butikk

Fjerde generasjon av Samsungs populære design-TV slippes nå i april, med flere størrelser og bedre bildekvalitet.

forfatter
Publisert 20.04.20 - 13:34

Samsung linjelekre ramme-TV The Frame har blitt en populær TV her i Norden: Den kan vise digital kunst og fotografier i standbymodus, og ved hjelp av utskiftbare rammer i ulike trefarger, prøver den å imitere en ekte bilderamme på veggen. Resultatet er en diskré og stuevennlig TV som passer godt inn i ulike miljøer.

Samsung The Frame LS03T (2020). Foto: Samsung

Samsung ruller ut flere interessante «lifestyle» orienterte designmodeller i år, og blant disse finner vi en oppgradert 4. generasjon av The Frame (LS03T). Den nye 2020-versjonen rulles ut i butikkene nå i løpet av april/mai, og kommer nå i flere skjermstørrelser og med bredere utvalg av digital kunst. I tillegg får den (angivelig) kraftig oppjustert bildekvalitet!

Ny 2020-modell i flere størrelser

The Frame har tidligere vært tilgjengelig i 43″, 49″, 55″ og 65″ utgave. I år utvides sortimentet i hver sin ende, med henholdsvis 32″ og 75″ (samt at 49″ modellen øker en tomme til 50″). Dermed bør det være mulig å finne en passende Frame-modell enten du har stort eller lite veggareal å ta av. Alle skjermstørrelsene har 4K-oppløsning, med unntak av 32-tommeren som må nøye seg med 1080p.

Blant nyhetene på årets The Frame finner vi en ny kompakt 32-tommer. (Foto: Samsung)

Konseptet med slank design, separat «One Connect» koblingsboks, utskiftbare rammer og medfølgende «No Gap» veggfeste fortsetter som før. Samsungs digitale kunstgalleri utvides med flere kunstverk: i tillegg kommer årets The Frame med Samsungs Ambient Mode, som kan vise standbybilder med motiver, farger og stemning som matcher omgivelsene (kjent fra 2019 QLED-modellene).

Forbedret bildekvalitet med Dual LED

På innsiden er Samsung The Frame en relativt ordinær LCD-skjerm med LED kantbelysning. Selv om 2019-versjonen fikk et oppgradert bildepanel med QLED fargefilter, ligger kontrasten og svartnivået fortsatt et godt stykke unna det man kan oppleve med en fullblods high-end TV. Her har det imidlertid skjedd noe interessant på 2020-modellen LS03T: Den kommer nemlig med Dual LED-teknologi, som er en av Samsungs seneste nyvinninger på bildefronten.

TV-er med Dual LED er fortsatt kantbelyste, men bruker to forskjellige typer lysdioder, med henholdsvis kald og varmhvit fargetemperatur. På denne måten skal LCD-skjermen oppnå en jevnere og mer korrekt fargebalanse og vesentlig bedre kontrast, med mindre lyslekkasje og færre tendenser til «blåskjær» enn forgjengerne. Til og med innsynsvinkelen skal ha blitt noe forbedret i følge Samsung. Om alt dette holder vann, ser vi frem til å sjekke i en kommende test, side om side med 2019-modellen.

The Frame selges eksklusivt hos Elkjøp og Samsungs egen nettbutikk. Obs! Dersom du er på jakt etter 2020-modellen skal du se etter bokstaven «T» i produktbetegnelsen. Modellår 2019 bruker bokstaven «R».

Norske priser (veil.):

QE32LS03TAU: 6.990 kr

QE43LS03TAU: 11.990 kr

QE50LS03TAU: 12.990 kr

QE55LS03TAU: 14.990 kr

QE65LS03TAU: 17.990 kr

QE75LS03TAU: 29.990 kr

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

6 kommentarer om “Samsung: Ny 2020-versjon av The Frame snart i butikk”

    • Hei Lars, vi har akkurat fått 2020-modellen i hus, så den kommer snart! Bare følg med på siden 🙂 mvh Audun

    • Hei Morten! Ja det kan du – vi har sjekket ny og gammel 55″ modell og alt ser ut til å stemme overens! Det er ellers verdt å merke seg at prisen på rammene er satt ned i år. De koster nå rundt tusenlappen, avhengig av størrelse. Mvh Audun

    • Hei Stig, ja prisen gjør et saftig byks fra 65″ til 75″! Merk at dette er tidlige veil. priser på splitter nye 2020-modeller. Mye kan skje i løpet av året. Mvh Audun, Lyd & Bilde

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Nye lydformater i LG TV fra 2023 LG lanserer støtte for DTS surroundlyd i sine kommende TV-modeller for 2023
lbpluss
Nå kan du se TikTok på Samsung TV Nå er TikTok-appen tilgjengelig på norske Samsungs-skjermer.
Bilder i studiokvalitet Panasonic LZ1500E gir imponerende kontrastrike og fargepresise bilder, og er noe av det nærmeste vi kommer en studiomonitor til hjemmebruk. En TV for de virkelig kresne!
lbpluss
Samsung Relumino En ny bildemodus til Samsungs TV-er skal gjøre bildet lettere å tyde for personer med nedsatt syn.
lbpluss
Trådløs OLED-TV fra LG Ny toppmodell med trådløs videooverføring. 
Følg Lyd & Bilde