Samsung QE65Q900R

Samsung QE65Q900R
Samsung QE65Q900R

8K mot 4K TV: Teknisk knockout

Er Samsungs minste og billigste 8K-skjerm bedre enn en alminnelig god 4K TV? Vi tester!

Pluss
Med ekte 8K-oppløsning byr Samsung-skjermen på en fantastisk, 3D-aktig bildeopplevelse.
Minus
Forskjellen mot dagens 4K-skjermer kommer klarest frem på ekte 8K videomateriale, som foreløpig er mangelvare.

Laserskarpe TV-skjermer med 8K-oppløsning er siste skrik på fjernsynsfronten. Med fire ganger så mange piksler som dagens 4K-skjermer, lover den nye skjermteknologien oss så skarpe og livaktige bilder at det omtrent overgår virkeligheten! Teknologien er ennå i startgropa, det vil trolig ta 4-5 år før innholdsprodusentene virkelig begynner å ta det i bruk. Foruten noen få videoklipp på Youtube er det forsvinnende lite innhold å få tak i, da 8K filmkameraene ennå er veldig kostbare. Japanske NHK har imidlertid lovet at OL i Tokyo 2020 skal filmes i 8K-kvalitet, og distribueres til utvalgte lokasjoner (trolig begrenset til kinoer og andre offentlige visningssteder). Så 8K kommer, bare man er tålmodig!

Tålmodighet er ikke akkurat noe som kjennetegner TV-produsentene. De lever av å selge nye produkter, og produsenter som Samsung og LG er naturligvis tidlig ute å med å tilby de første 8K TV-ene.

Som vanlig når det gjelder ny teknologi er det grunn til å være litt skeptisk. Trenger vi virkelig 8K? Er det verdt å betale mer for, og hva er eventuelle fallgruver? Lønner det seg å være tidlig ute, eller er man bedre tjent med å sitte på gjerdet til teknologien blir moden? Og ikke minst – hvor stor bør TV-en være? Holder det med en passe stor skjerm, eller må man ha ”veggen full av TV” for at 8K skal gi noen mening?

Samsungs modellportefølje kan forhåpentligvis gi oss noen av svarene. Den koreanske produsenten tilbyr allerede nå sine første 8K TV-er, i tillegg til ”vanlige” men fortsatt utmerkede 4K TV-er. Det er duket for 8K vs. 4K-duell!

Duellantene

I det ene hjørnet har vi tittelforsvareren Samsung QE65Q9FN, som vi kåret til årets beste high-end TV for 2018. En bedre representant for 4K TV skal du lete lenge etter.

I det andre hjørnet har vi månedens testobjekt og utfordrer. Samsung QE65Q900R. Den byr på sylskarp 8K oppløsning, QLED-fargefilter for ekstra bredt fargespekter og blendende 3000 nits med lysstyrke. Dette er kort og godt en av det råeste TV-ene Samsung tilbyr i dag – i det minste frem til de nye 2019-modellene lander i butikkhyllene til sommeren.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Årvåkne lesere vet at vi har gjort tilsvarende tester av Samsungs flaggskipmodeller i 75” størrelse. Her fremsto 4K-modellen som det klart beste kjøpet av de to: Høy pris og mangel på ekte 8K-innhold ble trukket frem som negative punkter.

Les også: Test av Samsung QE75Q900R 8K TV

Les også: Test av Samsung QE75Q9FN

Hos lillebror i 65” ser imidlertid prisbildet litt annerledes ut. Mens en 75” eller 85” 8K TV koster det hvite ut av skjorta, kan du kjøpe 65-tommeren helt ned i 35.000 kroner. Det er faktisk bare noen tusenlapper mer enn hva 4K-modellen koster, og rimeligere enn flere av OLED-konkurrentene. Spørsmålet er om millioner av ekstra bildepunkter i 8K-oppløsningen utgjør noen reell forskjell i denne størrelsen?

Design

Utseendemessig er de to TV-ene veldig like. Begge har en stram og rettkantet design, og den største forskjellen ligger i føttene som 8K-modellen er utstyrt med. De kan monteres i to ulike posisjoner avhengig av bredden på TV-reolen din, og hvis du heller ønsker å veggmontere TV-en, kan føttene oppbevares i en nisje på baksiden. Begge skjermer er kompatible med Samsungs ”No Gap” veggfeste som henger TV-en kloss inntil veggen.

I likhet med andre QLED-modeller bruker Q900R en separat ”One Connection” boks for alt av tilkoblinger. Nytt på denne generasjonen er at både strøm og signalførsel trekkes gjennom samme kabel. Dette gjør det mulig å få en veldig ”kleen” installasjon.

Totalt sett synes vi 8K-modellen ser flott ut, men det er ingenting som kan fortelle at den koster mer penger – inntil du skrur den på, vel å merke.

(Foto: Samsung)

Brukervennlighet og finesser

På smartfronten er det ikke så mye nytt. QE65Q900R bruker Samsungs egenutviklede smart-plattform (Tizen) som fungerer meget bra. Samsung-systemet er lekende enkelt å sette opp via mobilen. Med appen Smart Setup deler du alt av brukerkontoer og passord i en fei.

Brukeropplevelsen er veldig lik, inkludert den ergonomiske fjernkontrollen. Vi noterte oss imidlertid at 8K-modellen er hårfint raskere enn Q9FN i alle operasjoner. Fjernkontrollen er Bluetooth-basert, slik at man ikke behøver å peke den mot TV-en for at denne skal reagere. Dette er verdt å nevne, da mange av konkurrentene fortsatt bruker infrarøde fjernkontroller, som er mer følsomme for retningen.

Samtlige av HDMI-kontaktene støtter 2.0a standarden, men den nyere HDMI 2.1 standarden glimrer med sitt fravær på Q900R. Dette kan være relevant i 8K sammenheng da den er nødvendig for å overføre 8K-oppløsning med høyere bildefrekvenser. I så måte er det kjekt at tilkoblingene sitter eksternt, slik at Samsung har mulighet til oppgradere denne etter hvert som teknologien er på plass.

Bildekvalitet

I forbindelse med testen hadde Samsung lånt oss en USB minnepinne fylt med vaskeekte 8K-materiale. Og la det være sagt med en gang: Videoinnhold som er filmet og produsert i 8K ser vanvittig heftig ut, men ikke på den måten man kunne forvente. Selv om bildet gir ny mening til ordet ”sylskarpt” er det ingenting som føles overdrevent eller kunstig, snarere tvert imot.

Hvis 4K TV kan betegnes som glassklart og nyvasket vindu mot virkeligheten, kan 8K best beskrives som å fjerne glasset fullstendig. Øyet kan skifte fokus og studere bildet på en måte som får vanlig 4K til å se flatt ut i forhold. Samtidig føles 8K-bildet langt mer behagelig å hvile blikket på. Det er plass til så mange detaljer, nyanser og konturer, at det ikke er behov for å fremheve eller forsterke noe på kunstig vis.

Eneste ulempen med 8K-opptakene er at de tar slutt … veldig fort. Uten noen etablert underholdningskanal, fysisk medie eller streamingtjeneste som tar i bruk 8K er det foreløpig svært lite innhold vi kan kose oss med. Vi måtte derfor nøye oss med å se vanlig HD og 4K-innhold resten av tiden. Det er her Samsungs avanserte AI Upscaling settes i aksjon. Den kraftige videochipen bruker maskinlæring og kunstig intelligens for å gjenskape lavere oppløst materiale i ”tilnærmet 8K kvalitet”.

Med Ready Player One på 4K Blu-ray kunne vi sammenligne de to Samsung-skjermene side om side under kontrollerte forhold. Her må 8K-skjermen oppskalere innholdet, mens 4K-skjermen kan vise råmaterialet direkte piksel for piksel. Og akkurat som vi erfarte med 75-tommerne, er det kun snakk om subtile forskjeller når begge mates med innhold av høy kvalitet.

Q900R med 8K-oppløsning har så vidt en fordel på skarphet og dybdefølelse, men det føles langt fra like grensesprengende som det gjorde med ekte 8K-materiale. På mange av de fartsfylte actionscenene er det tilnærmet dødt løp mellom de to skjermene. Med unntak av litt ekstra skarphet, er den generelle bildekvaliteten (kontrast, svartnivå og fargegjengivelse) nærmest identisk. Dette skyldes nok at begge er basert på samme skjermteknologi (QLED med direkte LED-baklys), bare med forskjellig oppløsning.

Forskjellen øker imidlertid når vi bytter til video av lavere oppløsning og bitrate. På spionserien Homeland (Netflix, Full HD-kvalitet) kommer de ekstra ”hestekreftene” i AI-prosessoren til syne. Bildet ser vesentlig skarpere og mer detaljert ut, samtidig som bevegelsene er glattere og har mindre støy. Konturene er glattere og bildet får mer overbevisende dybde. Det samme var tydelig de gangene streamingkvaliteten fra Netflix falt i bitrate. Det er ganske overraskende, og imponerende med tanke på at 8K-modellen har 24 millioner ekstra piksler å regne seg frem til! Samsung har åpenbart fått til noe riktig med AI-oppskaleringen i Q900R, og det er allerede kjent at 2019-modellene vil bruke den samme teknologien på et utvidet antall modeller.

65” 8K TV

Er det så noen vits med en 8K-TV på skarve 65-tommer? Vi er fristet til å si ja, med visse forbehold. Hvis målet er maksimal filmopplevelse i stua ville vi heller spinket og spart til 75” utgaven av Q900R, eller gått for 4K-modellen QE75Q9FN. Hvis 75” tar for stor plass, eller du søker en optimal TV til mindre rom og kortere titteavstander, kan dette være rett match. Vi kan for eksempel vanskelig tenke oss en bedre TV til spill, enn akkurat denne.

Lydkvalitet

Samsung QE65Q900R er utstyrt med et relativt standard lydsystem. Her finner du ingen avansert ”lydplanke” innebygd, kun nedadrettede høyttalere lik dem du finner i langt rimeligere TV-er. Når det er sagt, gir TV-en absolutt brukbar lyd, med klar tale og evnen til å spille høyt og rent. Med optisk digitalutgang samt Bluetooth er den dessuten enkel å oppgradere med separat lydplanke. Her er det nærliggende å nevne Samsungs egen Atmos lydplanke om du vil ha en lydgjengivelse som matcher, både lydmessig og estetisk sett.

Konklusjon

Med 33 millioner piksler og blendende 3000 nits lysstyrke pakket ned i en ”liten” 65-tommer kan Samsung QE65Q900R pryde seg med tittelen ”Verdens minste 8K TV”. Verdien av de ekstra pikslene kommer aller best frem med ekte 8K-materiale, hvilket det foreløpig er svært lite av. Er det så bortkastede penger å vurdere denne TV-en opp mot Samsungs allerede glimrende 4K-modell Q9FN? Med siste tids prisutvikling mener vi at Q900R er den soleklart mest spennende av de to. Her får du tross alt en forsmak på fremtidens TV, allerede i dag!

<
>
(Foto: Samsung)
Laserskarpe TV-skjermer med 8K-oppløsning er siste skrik på fjernsynsfronten. Med fire ganger så mange piksler som dagens 4K-skjermer, lover den nye skjermteknologien oss så skarpe og livaktige bilder at det omtrent overgår virkeligheten! Teknologien er ennå i startgropa, det vil trolig ta 4-5 år før innholdsprodusentene virkelig begynner å ta det i bruk. Foruten noen få videoklipp på Youtube er det forsvinnende lite innhold å få tak i, da 8K filmkameraene ennå er veldig kostbare. Japanske NHK har imidlertid lovet at OL i Tokyo 2020 skal filmes i 8K-kvalitet, og distribueres til utvalgte lokasjoner (trolig begrenset til kinoer og andre offentlige visningssteder). Så 8K kommer, bare man er tålmodig! Tålmodighet er ikke akkurat noe som kjennetegner TV-produsentene. De lever av å selge nye produkter, og produsenter som Samsung og LG er naturligvis tidlig ute å med å tilby de første 8K TV-ene. Som vanlig når det gjelder ny teknologi er det grunn til å være litt skeptisk. Trenger vi virkelig 8K? Er det verdt å betale mer for, og hva er eventuelle fallgruver? Lønner det seg å være tidlig ute, eller er man bedre tjent med å sitte på gjerdet til teknologien blir moden? Og ikke minst - hvor stor bør TV-en være? Holder det med en passe stor skjerm, eller må man ha ”veggen full av TV” for at 8K skal gi noen mening? Samsungs modellportefølje kan forhåpentligvis gi oss noen av svarene. Den koreanske produsenten tilbyr allerede nå sine første 8K TV-er, i tillegg til ”vanlige” men fortsatt utmerkede 4K TV-er. Det er duket for 8K vs. 4K-duell!

Duellantene

I det ene hjørnet har vi tittelforsvareren Samsung QE65Q9FN, som vi kåret til årets beste high-end TV for 2018. En bedre representant for 4K TV skal du lete lenge etter. I det andre hjørnet har vi månedens testobjekt og utfordrer. Samsung QE65Q900R. Den byr på sylskarp 8K oppløsning, QLED-fargefilter for ekstra bredt fargespekter og blendende 3000 nits med lysstyrke. Dette er kort og godt en av det råeste TV-ene Samsung tilbyr i dag – i det minste frem til de nye 2019-modellene lander i butikkhyllene til sommeren. Årvåkne lesere vet at vi har gjort tilsvarende tester av Samsungs flaggskipmodeller i 75” størrelse. Her fremsto 4K-modellen som det klart beste kjøpet av de to: Høy pris og mangel på ekte 8K-innhold ble trukket frem som negative punkter. Les også: Test av Samsung QE75Q900R 8K TV Les også: Test av Samsung QE75Q9FN Hos lillebror i 65” ser imidlertid prisbildet litt annerledes ut. Mens en 75” eller 85” 8K TV koster det hvite ut av skjorta, kan du kjøpe 65-tommeren helt ned i 35.000 kroner. Det er faktisk bare noen tusenlapper mer enn hva 4K-modellen koster, og rimeligere enn flere av OLED-konkurrentene. Spørsmålet er om millioner av ekstra bildepunkter i 8K-oppløsningen utgjør noen reell forskjell i denne størrelsen?

Design

Utseendemessig er de to TV-ene veldig like. Begge har en stram og rettkantet design, og den største forskjellen ligger i føttene som 8K-modellen er utstyrt med. De kan monteres i to ulike posisjoner avhengig av bredden på TV-reolen din, og hvis du heller ønsker å veggmontere TV-en, kan føttene oppbevares i en nisje på baksiden. Begge skjermer er kompatible med Samsungs ”No Gap” veggfeste som henger TV-en kloss inntil veggen. I likhet med andre QLED-modeller bruker Q900R en separat ”One Connection” boks for alt av tilkoblinger. Nytt på denne generasjonen er at både strøm og signalførsel trekkes gjennom samme kabel. Dette gjør det mulig å få en veldig ”kleen” installasjon. Totalt sett synes vi 8K-modellen ser flott ut, men det er ingenting som kan fortelle at den koster mer penger – inntil du skrur den på, vel å merke. [caption id="attachment_93328" align="alignnone" width="989"] (Foto: Samsung)[/caption]

Brukervennlighet og finesser

På smartfronten er det ikke så mye nytt. QE65Q900R bruker Samsungs egenutviklede smart-plattform (Tizen) som fungerer meget bra. Samsung-systemet er lekende enkelt å sette opp via mobilen. Med appen Smart Setup deler du alt av brukerkontoer og passord i en fei. Brukeropplevelsen er veldig lik, inkludert den ergonomiske fjernkontrollen. Vi noterte oss imidlertid at 8K-modellen er hårfint raskere enn Q9FN i alle operasjoner. Fjernkontrollen er Bluetooth-basert, slik at man ikke behøver å peke den mot TV-en for at denne skal reagere. Dette er verdt å nevne, da mange av konkurrentene fortsatt bruker infrarøde fjernkontroller, som er mer følsomme for retningen. Samtlige av HDMI-kontaktene støtter 2.0a standarden, men den nyere HDMI 2.1 standarden glimrer med sitt fravær på Q900R. Dette kan være relevant i 8K sammenheng da den er nødvendig for å overføre 8K-oppløsning med høyere bildefrekvenser. I så måte er det kjekt at tilkoblingene sitter eksternt, slik at Samsung har mulighet til oppgradere denne etter hvert som teknologien er på plass. Bildekvalitet I forbindelse med testen hadde Samsung lånt oss en USB minnepinne fylt med vaskeekte 8K-materiale. Og la det være sagt med en gang: Videoinnhold som er filmet og produsert i 8K ser vanvittig heftig ut, men ikke på den måten man kunne forvente. Selv om bildet gir ny mening til ordet ”sylskarpt” er det ingenting som føles overdrevent eller kunstig, snarere tvert imot. Hvis 4K TV kan betegnes som glassklart og nyvasket vindu mot virkeligheten, kan 8K best beskrives som å fjerne glasset fullstendig. Øyet kan skifte fokus og studere bildet på en måte som får vanlig 4K til å se flatt ut i forhold. Samtidig føles 8K-bildet langt mer behagelig å hvile blikket på. Det er plass til så mange detaljer, nyanser og konturer, at det ikke er behov for å fremheve eller forsterke noe på kunstig vis. Eneste ulempen med 8K-opptakene er at de tar slutt … veldig fort. Uten noen etablert underholdningskanal, fysisk medie eller streamingtjeneste som tar i bruk 8K er det foreløpig svært lite innhold vi kan kose oss med. Vi måtte derfor nøye oss med å se vanlig HD og 4K-innhold resten av tiden. Det er her Samsungs avanserte AI Upscaling settes i aksjon. Den kraftige videochipen bruker maskinlæring og kunstig intelligens for å gjenskape lavere oppløst materiale i ”tilnærmet 8K kvalitet”. Med Ready Player One på 4K Blu-ray kunne vi sammenligne de to Samsung-skjermene side om side under kontrollerte forhold. Her må 8K-skjermen oppskalere innholdet, mens 4K-skjermen kan vise råmaterialet direkte piksel for piksel. Og akkurat som vi erfarte med 75-tommerne, er det kun snakk om subtile forskjeller når begge mates med innhold av høy kvalitet. Q900R med 8K-oppløsning har så vidt en fordel på skarphet og dybdefølelse, men det føles langt fra like grensesprengende som det gjorde med ekte 8K-materiale. På mange av de fartsfylte actionscenene er det tilnærmet dødt løp mellom de to skjermene. Med unntak av litt ekstra skarphet, er den generelle bildekvaliteten (kontrast, svartnivå og fargegjengivelse) nærmest identisk. Dette skyldes nok at begge er basert på samme skjermteknologi (QLED med direkte LED-baklys), bare med forskjellig oppløsning. Forskjellen øker imidlertid når vi bytter til video av lavere oppløsning og bitrate. På spionserien Homeland (Netflix, Full HD-kvalitet) kommer de ekstra ”hestekreftene” i AI-prosessoren til syne. Bildet ser vesentlig skarpere og mer detaljert ut, samtidig som bevegelsene er glattere og har mindre støy. Konturene er glattere og bildet får mer overbevisende dybde. Det samme var tydelig de gangene streamingkvaliteten fra Netflix falt i bitrate. Det er ganske overraskende, og imponerende med tanke på at 8K-modellen har 24 millioner ekstra piksler å regne seg frem til! Samsung har åpenbart fått til noe riktig med AI-oppskaleringen i Q900R, og det er allerede kjent at 2019-modellene vil bruke den samme teknologien på et utvidet antall modeller.

65” 8K TV

Er det så noen vits med en 8K-TV på skarve 65-tommer? Vi er fristet til å si ja, med visse forbehold. Hvis målet er maksimal filmopplevelse i stua ville vi heller spinket og spart til 75” utgaven av Q900R, eller gått for 4K-modellen QE75Q9FN. Hvis 75” tar for stor plass, eller du søker en optimal TV til mindre rom og kortere titteavstander, kan dette være rett match. Vi kan for eksempel vanskelig tenke oss en bedre TV til spill, enn akkurat denne.

Lydkvalitet

Samsung QE65Q900R er utstyrt med et relativt standard lydsystem. Her finner du ingen avansert ”lydplanke” innebygd, kun nedadrettede høyttalere lik dem du finner i langt rimeligere TV-er. Når det er sagt, gir TV-en absolutt brukbar lyd, med klar tale og evnen til å spille høyt og rent. Med optisk digitalutgang samt Bluetooth er den dessuten enkel å oppgradere med separat lydplanke. Her er det nærliggende å nevne Samsungs egen Atmos lydplanke om du vil ha en lydgjengivelse som matcher, både lydmessig og estetisk sett.

Konklusjon

Med 33 millioner piksler og blendende 3000 nits lysstyrke pakket ned i en ”liten” 65-tommer kan Samsung QE65Q900R pryde seg med tittelen ”Verdens minste 8K TV”. Verdien av de ekstra pikslene kommer aller best frem med ekte 8K-materiale, hvilket det foreløpig er svært lite av. Er det så bortkastede penger å vurdere denne TV-en opp mot Samsungs allerede glimrende 4K-modell Q9FN? Med siste tids prisutvikling mener vi at Q900R er den soleklart mest spennende av de to. Her får du tross alt en forsmak på fremtidens TV, allerede i dag! [gallery ids="93325,93329,93330,93331"]
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-
Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:
Fri tilgang til lydogbilde.no Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  • Størrelse/type: 65” 8K QLED-LCD
  • Oppløsning: 7680×4320 (8K Ultra HD)
  • Operativsystem: Samsung Tizen
  • Innganger: 4 HDMI (2.0), 3 USB
  • Utganger: Optisk digital lydutgang
  • HDR: HDR10+
  • Annet: One Connect koblingsboks
  • Web: samsung.no
Samsung QE65Q900R produktside
Pris: 34990 ,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Stranger Things 3. sesong – første trailer ute!

Den 4. juli vender Netflix tilbake til Hawkins og Stranger Things.

Apple AirPods får stemmestyring

AirPods får trådløs lading og hei Siri

test
Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første fullformat, standardzoom lever opp til ­forventningene.

Apple turbotrimmer iMac

De nye iMac-ene blir dobbelt så rask på krevende oppgaver.

Philips OLED934: Ny toppmodell avslørt

Her er de første bildene av den nye toppmodellen fra Philips, OLED934!

Nå skal du kjøpe iPad

Hvis du er blant dem som har hatt planer om å kjøpe nytt nettbrett, er tiden inne.

anmeldelse
Billions, sesong 4

Lunken finansakrobatikk

I 4. sesong av Billions begynner slitasjen og idétørken å bli vel fremtredende.

anmeldelse
Bohemian Rhapsody

Imponerende one man show!

Rami Malik stjeler hver eneste scene i en ganske så ordinær musikkbiografi.

Lyssterkt portrettobjektiv for Sony alpha

Stillegående, rask og nydelig boheh er blant egenskapene hos 85mm f1,4 fra Samyang.

test
Canon EOS RP

Røverkjøp fra Canon

Canon EOS RP er ikke uten kompromisser, men er aggressivt priset og meget tilfredsstillende å bruke.

Alt om Samsungs 2019 QLED TV-er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i bildekvalitet, og denne gangen gjelder det ikke bare toppmodellene.

Samsung QE65Q900R

8K mot 4K TV: Teknisk knockout

Er Samsungs minste og billigste 8K-skjerm bedre enn en alminnelig god 4K TV? Vi tester!

gruppetest
5 trådløse støyreduserende hodetelefoner

Stille og fredelig på flyet

Støyreduserende hodetelefoner motvirker tretthet og skåner hørselen på lange flyturer.

Tidal gir studiolyd på iPhone

Tidal-brukere kan glede seg over at iPhone fått MQA-støtte, og dermed kommer nærmere lyden i opptaksstudioet.

anmeldelse
First Man

Enestående romfartshistorie!

Fascinerende historie om de heltmodige romfartspionerene.

anmeldelse
Bad Times at The El Royale

Mørkets hotell

Stilig konsept-film med A-lag av skuespillere, som ikke helt innfrir.

test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den likevel ingen lettvekter!

test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­høyttaleren

Audiovector QR5 leverer rytmene uten å nøle, gir musikken luft – og slår nesten beina under sine egne toppmodeller.

anmeldelse
Triple Frontier

Greed is good…

Tidligere amerikanske elitesoldater bestemmer seg for å rane søramerikansk narkobaron. Det går definitivt ikke helt etter planen.

test
ikko OH1

Biller i ørene

Kinesiske ikko debuterer med høye ambisjoner til hverdagspris.