TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Vi kårer LG OLED C2

Solid comeback fra LG

LGs populære OLED-TV i C-serien har fått en kraftig overhaling i år. Det har bidratt til å gjøre en god TV enda bedre!

forfatter
Publisert 01.11.22 - 12:00

Årets nye C2 OLED fra LG har fått en rekke oppdateringer både på innsiden og utsiden, med både ny design, nytt bildepanel og flere nye brukervennlige finesser ombord.

Alle de fire HDMI-inngangene støtter 4K/120Hz signaler, og er dermed klar for å pares med moderne spillkonsoller og gaming PC-er. Her er også støtte for variabel bildefrekvens, Nvidia G-Sync og AMD Freesync, som sikrer jevn gjengivelse av spillgrafikken. Gamerne er veldig godt ivaretatt her!

Bildekvalitet

LG C2 er utstyrt med den nyeste generasjonen OLED-panel, som lover blant annet opptil 20 % høyere lysstyrke enn tidligere modeller. Lysstyrken har lenge vært en akilleshæl for OLED-skjermene, men har gradvis blitt bedre, og på LG OLED C2 føles ikke dette som noen begrensning lengre.

Den gode lysstyrken gir også flere fordeler, ved at fargegjengivelsen blir enda mer intens og får klarere nyanseforskjeller. LG-skjermen har en saftig punch i fargene, som vekker engasjement når vi tråler gjennom testscenene.

LG-skjermen byr på flere gode bildemoduser, hvor vi umiddelbart foretrakk Kino Hjem-modusen som en av favorittene. Da oppnår man en svært nøytral fargegjengivelse, samtidig som LGs TruMotion interpolering bidrar til å jevne ut bevegelsene. Er man allergisk mot såpeopera-effekten, kan man også velge den supernøytrale Filmmaker Mode.

Lydkvalitet

Mens tidligere generasjoner med LG OLED har hatt flott bildekvalitet, har ikke lyden vært like mye å skryte av. Her har det faktisk skjedd ting på den nye generasjonen: Vi merker med en gang at lyden har blitt vesentlig klarere og fyldigere i karakteren. Stemmegjengivelsen er tydeligere, samtidig med at musikk og lydeffekter har fått betydelig mer trøkk i gjengivelsen.

Konklusjon

Den nye C2-serien fra LG har fått en rekke viktige oppdateringer i år, der både design, brukervennlighet, bilde og lyd har fått en solid overhaling. Dette har bidratt til å gjøre en av de beste TV-ene enda bedre!

I tillegg til et kontrastrikt og fargepresist bilde, får du her glimrende brukervennlighet og (til TV å være) overraskende fyldig lyd. Her er også støtte for et bredt spekter av gaming-relevante finesser, som gjør dette til en glimrende totalpakke.

Annonse
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde