Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Duell: LG OLED B3 vs. Philips OLED708

OLED-TV på billigsalg

Philips møter LG i OLED-duell – hvilken OLED-TV gir best bildekvalitet til en fornuftig pris?

Skrevet av / 01.03.24 - 09:00
LG OLED B3 vs. Philips OLED708
Audun Hage

Produkter i denne test

OLED-teknologien har hatt en eventyrlig utvikling de siste 10 årene. Det som i sin tid startet som en eksotisk og eksklusiv TV-teknologi forbeholdt de dyreste high-end modellene, er nå godt på vei til å bli «mainstream» og allemannseie.

Den potente panelteknologien – kjent for sin overlegne kontrast og dype svartnivå – har klart å danke ut mange LCD-konkurrenter i premium-klassen, og stadig flere produsenter vender seg til OLED når de skal utvikle nye modellserier. Ja, til og med en hardnakket LCD-forkjemper som Samsung har etter hvert  begynt å utvide sitt OLED-sortiment.

Det er ikke dermed sagt at OLED er det eneste riktige i enhver situasjon, men teknologien har mange iboende fordeler som hjelper skjermene med å levere gjennomgående god bildekvalitet.

Det er heller imidlertid ingen automatikk i at alle OLED-skjermer er like gode: Selv om mange av OLED-skjermene har samme opphav – panelfabrikken LG Display – finnes det flere generasjoner og ulike kvalitetsnivåer av paneler å velge mellom. Noe som reflekteres i det store utvalget av OLED-TV-er på markedet.

LG OLED B3 og Philips OLED708 på testbenken. (Foto: Audun Hage)

Philips vs. LG

Her setter vi to av markedets budsjettmodeller – LG OLED B3 og Philips OLED708 – opp mot hverandre, for å se nærmere på hvilke forskjeller du eventuelt kan støte på i jakten på din nye OLED-TV.

Begge disse er teknisk sett 2023-modeller, som nå selges ut til reduserte priser etter hvert som 2024-modellene inntar butikkhyllene. LG OLED B3-serien tilbys i 55, 65 og 77 tommer, mens Philips OLED708 leveres i 48, 55 og 65 tommer.

Dette er på mange måter «hjemmebane» for koreanske LG, som i tillegg til å være TV-produsent også står bak produksjonen av selve OLED-panelene (vel, strengt tatt er dette søsterselskapet LG Display sin «bisniss»).

Philips har på sin side vært blant de flinkeste til å skvise bedre ytelse ut av OLED-TV-ene sine, krydret med Ambilight omgivelseslys og kraftig bildebehandling.

Dette har vi lagt vekt på i testen

Vi har testet 55-tommerne LG OLED55B36LA og Philips 55OLED708/12, og sammenlignet dem side om side. Vi har testet TV-ene opp mot hverandre under kontrollerte lysforhold. I tillegg til å gjøre visuelle observasjoner av bildekvaliteten, har vi også gjort målinger av kontrast, lysstyrke og fargegjengivelse, samt forsinkelse (input lag), for å se hvordan de to skjermene yter i forhold til hverandre. I tillegg kikker vi naturligvis på tilkoblingsmuligheter og generell brukervennlighet.

Så hvilken av disse to er det beste kjøpet? ER de overhodet et godt kjøp, eller kan det lønne seg å betale enda mer? Det er tid for OLED-duell!

Produkter i denne test

LG OLED B3 (OLED55B36LA)

Billig og bra OLED-TV

LG OLED B3 er betydelig enklere utstyrt enn storebrødrene i C3- og G3-serien, men leverer likevel flott bildekvalitet til prisen.

LG B3 leverer flott og kontrastrik OLED-bildekvalitet, i tillegg et raskt og fortrolig brukergrensesnitt.
Bildekvaliteten er ikke helt på høyde med storebrødrene i C3-serien, og B3 har heller ikke like gode tilkoblingsmuligheter.
Les hele testen

Philips OLED708 (55OLED708/12)

OLED med Ambilight

Kombinasjonen av OLED og Ambilight pleier å gi lekkert resultat, men vi vet at Philips kan enda bedre enn dette.

Philips OLED708 leverer fin bildekvalitet med god kontrast, pluss et stemningsfylt Ambilight-lys.
Lysstyrken fra denne OLED-skjermen er noe begrenset, og medfører litt dempet kontrast i lyse omgivelser. Kun to av fire HDMI-innganger støtter 2.1-standarden.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Stor test av billige 55-tommere

OLED-TV på billigsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lekker og balansert bildekvalitet

Glimrende gaming-TV

De beste TV-ene på budsjett

Vi tester TCLs største og billigste TV

De beste storskjermene til serier, sport og spill

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Luksuriøs OLED-TV fra Loewe

Lyd & Bilde
Scroll to Top